Yorum: Haberlerde Albert 'Little Al' Robles hala seçilecek çok kemik var

Nesrin

New member
Dünya size “Küçük Al” dediğinde, görülmesi gerekenleri yapacaksınız.

Geçen hafta bir saat geçirdikten sonra, şehrin eski belediye başkanı Albert Robles ile Carson'daki Porsche Experience Center'da geçirdikten sonra düşündüm.

19 yıl önce South Gate'i 20 milyon dolardan çıkaran bir sayman olarak suçlu bulunan Albert Robles değil – bu Big Al Robles. Biraz Al, 30 yılı aşkın bir süredir La County'de siyasi biri olmaya çalışan, ancak neredeyse her zaman yetersiz kalmak için, kariyeri bir tartışmadan diğerine bakıyor.

2006 yılında, Belediye Meclisi'ni devralmak için Vernon'a taşınan üç adamı temsil etti; Hepsi kaybetti. Aynı yıl, Little Al, Big Al – Hayır, aslında ilişkili değiller – ikincisinin cezasında temsil etti ve müvekkilinin Kaliforniya siyasetinde yaygın olduğu için müvekkilinin hoşgörü hak ettiğini savundu. Başkan Yargıç, “Az önce söylediğin şey, şimdiye kadar duyduğum en saçma şeyler arasında” diye yanıtladı.

O zamanlar Carson Belediye Başkanı Al Robles, 2015 yılında Belediye Binası'nda bir Carson Belediye Meclisi toplantısında.

(Los Angeles Times)

2015 yılında Carson'un Belediye Başkanı seçildikten bir yıl sonra, Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu, kampanya finans yasası ihlallerine ilişkin iddiaları çözmek için Robles'e 12.000 dolar para cezasına çarptırıldı. Bundan iki yıl sonra, Robles'in Güney Kaliforniya'nın su ikmal bölgesi için yönetim kurulunda 24 yıllık görev süresi olan La County'deki 44 şehir için su sağlayan belirsiz bir ajans-bir Yüksek Mahkeme hakimi, belediye başkanı olarak hizmet verdiği aynı zamanda o koltuğa sahip olamayacağına karar verdikten sonra sona erdi.

2020 genel seçimlerinde belediye başkanlığını kaybetti, o yılın başlarında birincil seçimde ilçe amiri teklifinde vurulduktan sonra. Robles, 2022'de bir La County Yüksek Mahkemesi koltuğu ve geçen yıl oyların sadece% 8,5'ini topladığı bir eyalet Senatosu ilköğretiminde başarısız oldu.

Caymans ve Carreras, yakındaki bir verandada uzanırken test pistinde kükrediğimiz için, 56 yaşındaki 56 yaşındaki konuşmamızın bir noktasında şaka yaptı. “Sanki beni geri sürüklediler.”

En son Waltz hakkında manşetlerle konuşmak için bir araya geldik: Eski Huntington Park Konseyi üyesi Esmeralda Castillo'nun avukatı. Castillo'nun Güneydoğu LA İlçe banliyösünün bir sakini olmadığını bulduktan sonra iç soruşturmanın ardından koltuğunu geri almak için dava açıyor. Konsey koltuğu boş ilan etti ve sonra bir yedek aldı.

“Yaşasın olsun ya da olmasın [Huntington Park]Bir melek olsun ya da olmasın, Charles Manson olsun ya da olmasın, bu önemli değil: hepimizin hakkımız olduğu süreci reddedildi ”dedi.

Um, Manson?

O da temsil ediyor bir diğer Eski Huntington Park Konseyi üyesi Valentin Amezquita, şehre karşı başka bir davada. O Biri, şehrin Castillo'nun eski koltuğu için Amezquita'nın başarısız bir şekilde başvurduğu özel bir seçim yapmasını talep ediyor.

Bekle, davalar birbiriyle çelişmiyor mu?

Bir yargıç ona aynı şeyi söyledi, diye itiraf etti Robles. Bana, Castillo meselesi üzerinde şehir tüzüğünü takip ettiği için Huntington Park'ın “ikiyüzlülüğü” olarak tanımladığı şeyi açığa çıkardığını, ancak yerine geçmesini seçerken görmezden geldiğini söyledi.

“Tıpkı federal düzeyde olanlar gibi, gördüğüm kadarıyla,” diye homurdandı Robles. Daha önce, Castillo'nun Trump yönetiminin kendi ülkesine yasadışı bir şekilde sınır dışı ettiği Salvador Ulusal Kilmar Abrego Garcia ile karşılaştığı iddia edilen süreç eksikliğini karşılaştırdı. “Sinir bozucu.”

Ne kadar çok konuşursa, o kadar belirgin hale geldi Robles, her zaman kendisini hayal ettiğini ve olmadığı için rahatsız olduğu haçlı olarak görülmek istiyor.

Carson Belediye Başkanı Albert Robles, 2019 yılında Carson Etkinlik Merkezi'nde El Segundo'da önerilen 480 milyon dolarlık tuzdan arındırma tesisi hakkında bir duruşma sırasında konuşuyor.

(Dania Maxwell / Los Angeles Times)

Şikayetleri çoktur.

Eski La County Dist. Atty. Steve Cooley“Yolsuz… ve ben de ona yüzüne diyeceğim” olarak nitelendirdi. Cooley, 2013 yılında The Times'a, Robles 2008'de ona karşı başarısız bir şekilde koştuğunda, siyasi geçmişi nedeniyle “muhtemelen şimdiye kadarki en niteliksiz aday” olduğunu söyledi.

Robles, Cooley'in kariyerini torpido ettiğini övdü.

California Başsavcısı olma teklifini kaybetmek için “Bu abartı-aşırı yükleme-benim açımdan, ama aslında kredi alıyorum”. “Çünkü ona karşı koştuğumda, onun para harcamasına neden oldum – aksi takdirde AG yarışı için sahip olacağı para. Ve eğer [Cooley] DA yarışı için harcamak zorunda olduğu yarım milyon dolar ek olsaydı, kazanmış olabilir. ”

Latin politikacıların diğer etnik kökenlerin hissettiği gibi sıralamaları kapatmaları gerektiğini düşünüyor.

Durumda: Uzun gecikmeli Huntington Park Su Parkı'na bir La County Bölge Avukatı soruşturması olan Dirty Pond Operasyonu. Şubat ayında müfettişler Belediye Binası'na ve iki eski konsey ve iki mevcut üye de dahil olmak üzere yedi kişinin evlerine baskın düzenlediler. Robles, soruşturmanın “mantıklı olmadığını” ve Latin politikacılarının diğer politikacılardan daha yüksek bir standarda sahip olduklarının bir kanıtı olduğunu söyledi.

“Esmeralda siyah ya da Asyalı ya da cehennem olsaydı – söylemeye cesaret edersem – hatta beyaz, bence farklı olarak raporlanacaktı. Dürüst olmak gerekirse buna inanıyorum. Çünkü bu topluluklar daha iyi iyilik için farklılıklarını bir kenara bırakmaya istekli oldukları için, çünkü bir kişi kötü muamele ediliyorsa, hepimiz.”

Müşterileri kadar kendi siyasi travmalarını tartışmak istediğimi fark ettikten sonra Robles, sohbetimiz için daha iyi bir ortamın Pico Rivera'da 2019'da açılan bir su arıtma merkezi olan Albert Robles Center olacağını söyledi.

“Bu yapı, bilirsiniz, herkes şimdi onu seviyor. Herkes orada olduğunu kutluyor. Ama sürpriz, sürpriz: Bir çevre grubu değil, kimse çıkmadı ve bunu inşa etme çabamızı desteklemedi.… Kimse bu bina için benden daha fazla savaşmadı.”

Bu daha fazla şikayet yarattı.

Robles, La'nın “Latino güç elitinin” onu dinlemediği ve Latinlerin birçok şehirdeki nüfusun çoğunluğunu oluşturduğu, ancak çok az siyasi temsili olduğu South Körfezi'ne daha fazla zaman ve çaba harcadığı için acıydı.

“Bizi farklı olarak görüyorlar ve siyasi güç tabanının asla gerçekleşmediği organize etmek ve inşa etmek için kaynaklar” dedi. “Bunu 'Oh, bunlar daha varlıklı topluluklar, yardımımıza ihtiyaçları yok' olarak görüp görmediklerini bilmiyorum. Bilmiyorum.”

Ayrıca, Carson'da muhtemelen konseye daha fazla Latin getirecek olan bölge seçimlerine karşı çıkan siyah sakinler tarafından “cesaret kırıldı”. Latin seçmenlerin şehirde haklarından mahrum bırakıldığı iddia edilen bir dava sonrasında 2020'de tanıtıldı. O zamandan beri, Belediye Meclisi'ne bir Latin seçilmedi.

“Afro -Amerikan topluluğunun üyelerinin gelmesini ve 'Eh, bir Latin belediye başkanımız var. Bölgelere ihtiyacımız yok. Latinler oy vermeli – İspanyolca konuşmayı bırak ve oy vermeyi öğren.' Ve sonra, 'Bilirsiniz, söylediğin her şey beyazların güneydeki siyahlar hakkında söylediği şeydir. Yani, bazıları tarihlerini unuttu ve şimdi 'Eğer biz değilse, onlar olamaz.' '

Robles'in fotoğraflar için poz verebilmesi için Porsche Experience Center'ın izleme güvertesine tırmandık. Mekanın restoranındaki işçiler onu selamladı ve Robles'in tüm öğleden sonra yanıp söndüğü ilk gerçek gülümsemeyi çizdi.

Daha sonra binada bir yerde onun adı olduğunu söyledi. Robles'in belediye başkanı olduğu 2016 yılında Porsche Deneyim Merkezi'nin çıkışını anan bir plakette olacağını düşündüm. Ancak, otoparka bakan bir odada bir beyaz tahtada bir grup başkasının yanında John Hancock olduğu ortaya çıktı.

Oda kilitlendi.

Robles, daha iyi bir görünüm alabilmemiz için personelden açmasını isteyip istememesi gerektiğini merak etti. Bunun yerine, bir pencereden baktık.

“Tam orada,” dedi bana diğer tüm imzalar arasında tam olarak nerede olduğunu anlatmaya çalıştı. “Şey, buna aşina değilsin, bu yüzden muhtemelen göremiyorsun.”

Yapabilirdi.