Tiktok gitmişti. Trump Lifeline ile geri döndü

Nesrin

New member
Pazar günü, ABD'deki Tiktok kullanıcıları, Yüksek Mahkemeden sonra oybirliğiyle anlık olarak susturuldu yeni bir yasayı onayladı Bu, sosyal medya uygulamasının Çinli sahibinin Tiktok'un ABD işini satmasını veya ülke çapında bir yasakla karşılaşmasını gerektirir.

Ancak kapatıldıktan sonraki birkaç saat içinde, Başkan seçilen Donald Trump, Tiktok'un ana şirketi olan bayta verecek bir yürütme emri vermeyi planladığını açıkladı, 90 günlük bir uzatma, popüler video paylaşım platformu kalıcı olarak karanlık gitmeden önce onaylanmış bir alıcı bulmak için .

Pazartesi günü göreve başlayacak olan Trump, sosyal medya sitesi gerçek Social hakkındaki kararını, emrinin “yasanın yasaklarının yürürlüğe girmesinden önceki süreyi uzatacağını” ve “sorumluluk olmayacağını doğrulayacağını açıkladı. Tiktok'un emrimden önce karanlık olmasını engellemeye yardımcı olan herhangi bir şirket için. ”

Tiktok derhal platformu geri yükleme sürecinde olduğunu açıkladı. Şirket, “Başkan Trump'a hizmet sağlayıcılarımıza 170 milyondan fazla Amerikalıya Tiktok sağlayan ve 7 milyondan fazla küçük işletmenin gelişmesine izin vermedikleri için gerekli netliği ve güvenceyi sağladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. bir açıklamada.

Pazar ortasında, uygulama tekrar çevrimiçi oldu.

Yasak, yürürlüğe girdiği gibi, Apple ve Google Play gibi uygulama mağazalarının Tiktok'u dağıtmasını veya sosyal medya uygulamasına güncellemeler yayınlamasını yasadışı hale getirecektir. Uymayan şirketler, kullanıcı başına 5.000 dolarlık sivil cezalarla karşı karşıya.

Bir kapanışla karşılaşan milyonlarca uygulamanın kullanıcısı inançsızlık, üzüntü, öfke ve meydan okuma ifade etti, birçok veda mesajı ve diğerleri alay etti; Eleştirmenler bunun özgür konuşmaya bir darbe olduğunu iddia ettiler.

“Üzgünüm,” dedi Joey Soboleski II26 yaşındaki bir model, aktör ve fotoğrafçı. “Neden kaldırıldığına dair komplo teorilerim var. İnsanların sansür müdahalesi olmadan paylaşabildikleri yaşam hakkında farklı fikirleri ve bakış açılarını susturmak veya bastırmak, asıl sorun budur. ”

İngiliz medya kuruluşu olan Daily Mail, Tiktok boşluğunu doldurmak için ana sayfasında kısa biçimli video içeriği için yeni bir merkez başlattığını hızla duyurdu.

Tiktok'un yaşayabilirliği, o zamanki başkan Trump'ın 2020'de ulusal güvenlik endişelerine atıfta bulunarak onu kapatmaya taşınmasından bu yana belirsizdi. Trump ve diğerleri, Tiktok sahibi baytansının 100 milyondan fazla Amerikalı kullanıcısından topladığı verileri paylaşarak, uygulamaya kötü amaçlı yazılımlar yerleştirerek veya dezenformasyonun yayılmasına yardımcı olarak Çin hükümetine yardımcı olabileceği ihtimalini artırdı.

Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nden Kate Ruane, yüksek mahkemenin kararını “benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi ve yasağın “bu ülkede ve dünyadaki yüz milyonlarca Tiktok kullanıcısının özgür ifadesine zarar verdiğini söyledi. Bireyler uygulamayı oluşturmak, bilgi paylaşmak, haberlerini almak, güncel konular hakkında yorum yapmak ve işlerini tanıtmak için kullanırlar – bu tam olarak ilk değişikliğin korumayı amaçladığı bir ifade. ”

Çok sayıda işletme, Tiktok'un markalarını büyütmeye ve ticareti sürmeye yardımcı olan Instagram ve YouTube şortlarına çok önemli bir alternatif olduğunu savundu.

“Markalar, işletmeler, sanatçılar ve yaratıcılar için Tiktok sadece bir platformdan daha fazlası, kariyer için bir lansman rampası, kültürel trendler için bir geliştirme merkezi ve tüketicilerle bağlantı kurmak için hayati bir kanal. Tiktok, müzik sanatçılarının kariyerleri için vazgeçilmez hale geldi – Sabrina Carpenter ve Chappell Roan'ı düşünün ”diyor.

Görevden ayrılmadan önce Başkan Biden, yeni yönetim göreve başlamadan önce yasağı uygulamayı planlamadığını vurguladı.

Personel yazarı Andrea Chang bu rapora katkıda bulundu.

Ruzgar

Global Mod
Global Mod
Pazar günü, ABD'deki Tiktok kullanıcıları, Yüksek Mahkemeden sonra oybirliğiyle anlık olarak susturuldu yeni bir yasayı onayladı Bu, sosyal medya
Selam gençler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nesrin

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Tezer

Global Mod
Global Mod
Pazar günü, ABD'deki Tiktok kullanıcıları, Yüksek Mahkemeden sonra oybirliğiyle anlık olarak susturuldu yeni bir yasayı onayladı Bu, sosyal medya
Selam ilgi duyanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nesrin

Ruzgar' Alıntı:
Selam gençler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Nesrin Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü
Aslında seni anlıyorum @Ruzgar ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Duru

New member
Selam herkese

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Tezer' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nesrin Aslında seni anlıyorum
Burada biraz cesur konuşmuşsun ama dayanak zayıf @Tezer

Savgat

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Tezer' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Nesrin Aslında seni anlıyorum
Bu konuda büyük veri çalışmaları yapılıyor @Tezer, takip etmek lazım

Asli

Global Mod
Global Mod
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Tezer' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tezer, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sarp

New member
Merhaba paylaşanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nesrin

Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Tezer' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Tezer

Sude

New member
Selam yeni başlayanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Nesrin

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Tezer' Alıntı:
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Tezer, özellikle pratik tarafı çok farklı