San Francisco, Belediye Başkanına Uyuşturucu Kullanımı, Evsizlik ile Mücadele Etme Yeni Güçleri Veriyor

Nesrin

New member
San Francisco – San Francisco Belediye Başkanı Daniel Lurie, şehrin ikiz evsizlik ve fentanil bağımlılığı krizlerine karşı haçlı seferinde erken bir zafer kazandı, denetçiler kurulundan sığınak kapasitesi ve tedavi programlarının genişlemesini yavaşlatan bürokratik engelleri atlamak için oturum açtı. Bu girişimlerin finanse edilmesine yardımcı olmak için özel finansman sürdürmek.

Fentanil acil durum yönetimi olarak adlandırılan önlem, Lurie'nin evsiz kampları ve açık hava uyuşturucu kullanımını görevden alındıktan sonraki altı ay içinde, 1.500 barınak yatağı ekleyerek ve davranışsal ve zihinsel genişleterek görünür bir şekilde azaltma vaadini yerine getirmede ilk büyük adımını işaret ediyor. Sağlık Hizmetleri. Bu rehin, ılımlı bir Demokrat ve siyasi yeni olan Lurie'nin Kasım ayında görevdeki Londra ırkına karşı seçimde zafer ve evsizlik, bağımlılık ve perakende ve mülkiyet suçlarının eşlik etmesine izin vermekle suçladığı diğer üç Belediye Binası gazisine yardımcı oldu.

Çarşamba günü bir belediye binası haber konferansı sırasında, mevzuatı imzalamadan önce Lurie, yeni otoritenin yönetiminin “hızlı ve etkili bir şekilde hareket etmesine” izin vereceğini söyledi.

Lurie, “Fentanil krizi 9 ila 5 operasyon değil,” dedi. “Molalar almıyor, biz de olmayacağız.”

Lurie, Ocak ayının açılışından kısa bir süre sonra yönetmelikleri tanıttı ve geçen ayı, şehrin yasama şubesi olarak hareket eden 11 üyeli güçlü bir organ olan San Francisco Denetim Kurulu ile geçişi için müzakere etti. Süpervizörler yönetmelikleri Salı günü 10-1 oyla nihai onayını verdi.

Bu yankılanan destek, yıllarca liderliği çok ilerici olarak kabul edilen belediye başkanı ve yönetim kurulu arasındaki güç dinamiğinde dramatik bir değişime işaret ediyor. Kurul, uyuşturucu satıcılarını kırma ve polis güçlerini güçlendirme çabalarında, merkezci bir Demokrat-cins-aynı zamanda merkezci bir Demokrat-sık sık karşı çıktı.

Kasım seçimleri, seçmenlerin evsiz kampları yaydığı ve yüzsüz uyuşturucu kullanımı yerel yönetişimi sarsmaya çalıştığı için yönetim kurulunda bir ciro ile sonuçlandı. Yeni kurulmuş kurulun beş yeni üyesi ve daha ılımlı bir bükülmüş var.

San Francisco Eyaletinde bir siyaset bilimi profesörü olan Jason McDaniel, “İlerleyiciler tahtada çok azalıyor ve daha önce ilerici olanlar şimdi daha çok merkeze doğru” dedi. “Kurulun ve belediye başkanının ortak bir hedefi olduğunu düşünüyorum … seçmenlerin hala oldukça üzüldüğü bu sorunlardan bazılarını çözmeye çalışmak.”

Geçen ay Kurul Başkanı seçilen Süpervizör Rafael Mandelman, yönetim kurulunun daha liberal üyelerini bırakacak ve çoğunluk oyu sağlayacak şekilde yönetmelikleri daraltmak için Lurie ile birlikte çalıştı. Mandelman, 2018'de Castro bölgesini temsil eden ilerici olarak seçildikten sonra son yıllarda siyasi merkeze doğru hareket eden amirler arasında.

Yönetmelik, evsizlik, bağımlılık ve ruh sağlığı ile ilgili şehir sözleşmelerini onaylamada belediye başkanının otoritesini geçici olarak destekleyerek ve yönetim kurulunun rolünü azaltarak şehrin evsizlik ve uyuşturucu kullanımına verdiği yanıtta yer alıyor. Personel sığınma evleriyle görevli sosyal yardım çalışanları ve kamu güvenliği çalışanlarını işe alma prosedürlerini hızlandırır. Ayrıca bu tür sözleşmeleri şehrin katı rekabetçi teklif verme sürecinden 2026 yılına kadar muaf tutuyor.

Kurul, hala 10 milyon $ 'dan 25 milyon $' a değerinde sözleşmelere ağırlık verme fırsatı buluyor, ancak yönetmelik, amirlerin bir sözleşme teklifinden sonraki 45 gün içinde hareket etmesini gerektiriyor.

Yönetmeliğin kritik bir bileşeni, önümüzdeki altı ay boyunca Lurie ve bazı yönetim üyelerinin, şehirden önceki işleri olan bireylerden gelen bu çabalar için 10 milyon dolara kadar özel bağışlar talep etmelerini sağlayarak “ilgili taraflardan alınan ödemelerde bir yasaktan feragat etmesine izin veriyor. ”Yüklenicileri, lobicileri ve şirketleri içeren geniş bir kategori.

Bu ödenek, Levi Strauss ailesi servetinin varisi olan Lurie'ye, ailesinin hayırseverlikte on yıllar boyunca biriken teknoloji ve iş sektörlerinde zengin bağlantılardan oluşan bir rolodex'ten yararlanma fırsatı ve yoksulluk karşıtı kâr amacı gütmeyen bir yönetici olarak kendi deneyimi sunuyor. Dış finansman, yaklaşık 1 milyar dolar olarak öngörülen bir bütçe açığının doldurulmasına yardımcı olabilir ve Lurie'nin çabalarını zayıflatabilecek evsizlik ve tedavi hizmetlerinde kesintilerden kaçınabilir.

Lurie, rahat kuralların şehrin, hapishaneye ve acil servislere alternatif olarak tıbbi bakıma ihtiyaç duyan insanları bırakması için bonfile bölgesinin kalbinde 7/24 “stabilizasyon merkezi” kurmasına yardımcı olacağını söyledi.

Feragat, Lurie'ye yeni güçlerini dikkatlice kullanmasını tavsiye eden ve son yıllarda Belediye Binası'nı çalkalanan utanç verici bir skandal serisine atıfta bulunan bir avuç amir arasındaki endişeleri dile getirdi. Bu, 222 San Francisco Bayındırlık Bakanlığı'nın eski bir müdürünün, rüşvet ve geri tepme içeren uzun süredir devam eden bir plan için federal kovuşturmayı da içeriyor. Aynı yıl, San Francisco seçmenleri şehir yetkililerinin şehirle iş yapan kişilerden özel bağışlar talep etmelerini kısıtlayan bir oy pusulası onayladı.

“Bugün oylamamla, Belediye Başkanı Lurie'nin yönetimine, seçmenlerin iradesini yerine getirmek ve en savunmasızımıza konut, barınak ve tedavi sağlamak ve bunu tekrarlamadan yapmak için bu olağanüstü güçleri kullanmak için büyük bir inanç koyuyorum. Birinci sınıf öğrencisi birinci sınıf öğrencisi Jackie Fielder, 4 Şubat toplantısında yönetmelik desteği destekledikten sonra, halkın şehir hükümetine olan güvenini yıllarca belirleyen yozlaşmış uygulamalar.

Süpervizör Shamann Walton, ilerici, hükümet kontrollerini ve dengelerini zayıflatma ve Lurie'nin planındaki detayların eksikliği ile ilgili endişeleri, yönetmeliğe karşı yalnız “hayır” oylamasını yapmadan önce dile getirdi.

Çarşamba günü Lurie, gelişmiş hizmetler için fonlara kimin katkıda bulunduğu konusunda “tam şeffaflık” sözü verdi. “Halk kiminle konuştuğumuzu ve kimin bağışladığını bilecek” dedi.

Lurie'nin erken zaferine rağmen, siyasi gözlemciler yönetim kurulu ve belediye başkanının ofisi arasındaki politika anlaşmazlıklarının neredeyse kesin olduğunu söyledi. Demokratik siyasi danışman Jim Ross, Fentanil istismarıyla mücadele ederken, Lurie'nin son Belediye Binası'nın dondurulması ve yaklaşan bütçe krizinin daha fazla gerginlik yaratması konusundaki tartışmalarını söyledi.

“Bu onun ilk yasama sorunu,” dedi Ross, “Ve sanırım tahtada zamanlarına başlamak istemeyen çok sayıda üye var … belediye başkanının düşmanını yapmak.”