Paramount, Trump'ın CBS '60 Dakika' davasının ağı 'cezalandırmayı' istediğini söylüyor

Nesrin

New member
Paramount Global, bir federal hakimden Başkan Trump'ın “60 dakikalık” bir röportajla ilgili düzenlemeler üzerine 20 milyar dolarlık davasını atmasını istedi ve Trump'ın yasal çabasının editoryal kararlar için CBS'yi “cezalandırmak” için tasarlandığını iddia etti-korunan özgür konuşma haklarının ihlali.

Perşembe günü açılan davayı reddetme hareketinde Paramount, Trump ve diğer davacı Temsilcisi Ronny Jackson'ın Teksas Cumhuriyetçi Ronny Jackson'ın “Sevmedikleri anayasal olarak korunan editoryal yargılar için bir haber organizasyonunu cezalandırmaya çalıştıklarını” savundu.

Paramount mahkeme dosyalamasında, “Sadece 20 milyar dolar tazminat istemiyorlar, aynı zamanda bir haber kuruluşunun gelecekte editoryal kararını nasıl kullanabileceğini yöneten bir emir arıyorlar” dedi. “1. Değişiklik bu taleplere karşı kararlı bir şekilde duruyor.”

İlk Değişiklik Uzmanları, CBS'nin ana şirketi olan Paramount'un “60 dakika” davasında sağlam bir savunma olduğunu söyledi çünkü haber üreticileri ve editörlerinin yayınlanmadığı sürece hangi materyalin yayınlanacağına karar vermek için geniş bir enlemi var.

Bununla birlikte, Paramount'un kontrol eden hissedarı Shari Redstone, şirketinin David Ellison'ın Skydance Media'ya satışının bir yolunu temizlemeye yardımcı olmak için Trump ile dava açmayı tedirgin etti. 8 milyar dolarlık işlem federal düzenleyicilerin onaylanmasını gerektiriyor.

Davayı çözmeye çalışma çabası, geçen sonbaharın o zamanki Başkan Kamala Harris ile düzenlenmesinde yanlış bir şey yapmadıkları konusunda ısrar eden CBS News gazetecileri tarafından yüksek sesle protestolarla karşılandı.

Paramount, hakimin gerektirdiği gibi arabuluculuk yapmayı ayrı ayrı kabul etti. Paramount, görevden alınma hareketini sunmak için Cuma günü bir son tarihle karşı karşıya kaldı.

Geçen sonbaharda CBS, Trump'ı “60 dakika” ile röportaj için davet etti, ancak geri çekildi. Ağ, Harris'i içeren bir yayınla ilerledi.

CBS News, Harris'in CBS News muhabiri Bill Whitaker'ın Biden yönetiminin İsrail-Hamas Savaşı'nı ele alması hakkındaki bir soruya kısmi bir cevap verdiğini kabul etti.

CBS, Harris'in iki haber programına verdiği cevapların farklı bölümlerini yayınladıktan sonra sorun tartışmalı hale geldi.

Trump, ağın seçimi lehine bahşiş vermek için Harris ile “60 dakikalık” bir röportajı aldatıcı bir şekilde düzenlediğini iddia etti. Geçen ay, ilk 10 milyar dolarlık davasını-iddia edilen zararları 20 milyar dolara çıkararak-yasal argümanı “60 dakika” ın Teksas halkına yönelik hileli bir ürün olduğunu iddia ederek 1. Değişiklik gerekçelerinden uzaklaştırmak amacıyla değiştirdi.

Trump, Trump tarafından atanan bir yargıç tarafından duyulacağı Teksas'ın Amarillo kentinde dava açtı. Trump'ın Teksas'ta yaşayan eski doktoru Jackson, davaya eklendi ve “60 dakika” yayınına zarar verdiğini iddia etti.

Paramount ayrı ayrı hakimden, davayı CBS'nin dayandığı New York'taki Federal Mahkemeye taşımasını istedi, iddiaları reddetmeyi reddetti.

CBS yapımcıları uzun zamandır Harris'i doğru bir şekilde alıntıladıklarında ısrar ettiler.

Federal İletişim Komisyonu, “60 Dakika” yayınından kaynaklanan haber bozulma iddiaları hakkında ayrı ayrı bir soruşturma başlattı. Geçen ay FCC Başkanı Brendon Carr tarafından yayınlanan ve CBS tarafından ayrı ayrı yayınlanan düzenlenmemiş röportajın videosu, ağın hesabını destekledi.

Ancak sürüm, Harris'in en özlü ve cogent cümlesine kırpılmış karışık bir cevap verdiğini de gösterdi.

Muhafazakarlar CBS'yi Harris'in tepkisini daha fazla yayınlamadığı için eleştirdiler. Trump, Harris'in cevabını cumhurbaşkanının değiştirilen şikayetine göre “tutarsız” ve “kararsız” olduğunu öne süren bir “kelime salatası” olarak nitelendirdi.

Haber kuruluşları rutin olarak görüşmeleri düzenler, yabancı kelimeleri ve gereksiz ifadeleri kaldırır. Düzenlemeler bağlamı veya anlamı değiştirmediği sürece uygulama uzun zamandır kabul edildi.

Paramount düzenlemeleri savundu.

Paramount, “Her haber şovunda yayınlanan cevaplar, Harris'in tek bir soruya verdiği tek bir cevap başkan yardımcısının alıntılarıydı ve izleyiciler, Harris'in cevabını neredeyse tüm Harris'in cevabını duydu” dedi.

İlk Değişiklik Uzmanları, Trump'ın “60 Dakika” röportajının kendisine zarar verdiğini savunmakta zorlanacağını söyledi çünkü soru ona atıfta bulunmadı. Bunun yerine, Biden yönetiminin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile sallanıp geçmediği ile ilgiliydi.

Trump'ın değiştirilmiş dosyalaması da davayı 1. Değişiklik gerekçelerinden uzaklaştırmaya çalıştı.

Bunun yerine, Trump değiştirilen dosyalama, davanın özgür konuşma argümanlarına bağlı olmaması gerektiğini, ancak ticari iş uygulamalarını düzenleyen Teksas aldatıcı uygulamalar Ticaret Yasası'nın ihlali olarak düşünülmesi gerektiğini ileri sürüyor. Trump, röportajın “seçim müdahalesi” olduğunu ve bunun gerçek sosyal platformuna “haksız rekabet” oluşturduğunu iddia etti.

Ruzgar

Global Mod
Global Mod
Paramount Global, bir federal hakimden Başkan Trump'ın "60 dakikalık" bir röportajla ilgili düzenlemeler üzerine 20 milyar dolarlık davasını atmasını istedi
Selam takip edenler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paramount'un hukuk ekibi, Trump'ın davasının hukuki temelden yoksun olduğunu ve ABD Anayasası'na aykırı olduğunu savundu. Şirket, Trump'ın 20 milyar dolarlık tazminat talebinin ötesinde, bir haber kuruluşunun gelecekteki editoryal kararlarını kontrol etmeyi amaçladığını öne sürdü
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Duru

New member
Paramount Global, bir federal hakimden Başkan Trump'ın "60 dakikalık" bir röportajla ilgili düzenlemeler üzerine 20 milyar dolarlık davasını atmasını istedi
Selam maceraperestler

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nesrin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paramount Global, Donald Trump'ın CBS'ye açtığı "60 Dakika" davasıyla ilgili olarak, Trump'ın haber kuruluşunu beğenmediği editoryal kararlar nedeniyle cezalandırmak istediğini iddia etti
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ruzgar' Alıntı:
Selam takip edenler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paramount'un hukuk ekibi, Trump'ın davasının
Katılmak zorundayım diyemem @Ruzgar, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Asli

Global Mod
Global Mod
Selam yorum yapanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nesrin

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Trump, CBS'yi, rakibi Kamala Harris ile yaptığı bir röportajı yanıltıcı şekilde düzenlemekle suçlamıştı. Ancak, Harris'in röportajının düzenlenmemiş hali daha sonra kamuoyuyla paylaşılmıştı
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Ruzgar' Alıntı:
Selam takip edenler Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paramount'un hukuk ekibi, Trump'ın davasının
Biraz daha geniş açıdan bakılmalı, olay tek yönlü değil @Ruzgar

Savgat

Global Mod
Global Mod
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nesrin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Paramount, Trump ile olan anlaşmazlığı çözmek için 16 milyon dolarlık bir uzlaşma sağladı. Bu anlaşma, Trump'ın gelecekteki başkanlık kütüphanesine bağışlanmak üzere yapıldı ve bir özür içermiyordu
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Duru' Alıntı:
Selam maceraperestler Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nesrin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paramount Global, Donald Trump'ın CBS'ye
Ben buna katılmıyorum @Duru, özellikle son nokta bana ters geldi

Sarp

New member
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Nesrin

Savgat' Alıntı:
Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Nesrin Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paramount, Trump ile olan anlaşmazlığı çözmek için 16 milyon dolarlık bir
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Sude

New member
Merhaba yeni gelenler

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Nesrin

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Duru' Alıntı:
Selam maceraperestler Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Nesrin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Paramount Global, Donald Trump'ın CBS'ye
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Duru

Tezer

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli arkadaşlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Sarp' Alıntı:
Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Nesrin Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sarp, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında