Orange County DA kadın savcılığına karşı misilleme yaptı, jüri buluyor

Nesrin

New member
Orange County Dist. Atty. Perşembe günü bir jüri kararına göre, Todd Spitzer, davranışıyla ilgili endişelerini dile getirdikten ve başka bir üstün tarafından cinsel tacize uğrayan diğer savcıları korumaya çalıştıktan sonra ofisinde üst düzey bir kadın savcıya karşı taciz etti ve misilleme yaptı.

San Diego İlçesinde potansiyel çatışmalardan kaçınmak için davayı duyan jüri, Spitzer'in bir noktada savcılıktaki en üst düzey kadın olan Tracy Miller'a karşı kötülükle hareket ettiğini buldu.

Jüri ayrıca, ilçenin işyerinde tacizi önlemek için makul adımlar atmadığını ve Miller'a karşı “olumsuz istihdam eylemi” yaptığını tespit etti.

Miller'ın avukatı John Barnett, karar okunduktan sonra “Tracy Miller, ilçedeki en güçlü kolluk kuvvetlerine direnme şansına sahipti ve galip geldi” dedi. “Çok fazla cesaret aldı ve jüri onun haklı olduğunu gördü.”

İlçe karar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Jüri ilçe, Spitzer ve eski baş asistan Dist. Atty. Shawn Nelson, geçmiş duygusal sıkıntı için 1,5 milyon dolar da dahil olmak üzere 3 milyon dolarlık zarardan sorumlu. Perşembe öğleden sonra, jüri üyeleri Spitzer'e karşı cezai zararlar düşünmekle görevlendirildi.

Times'a yaptığı açıklamada Spitzer, “kendi eylemlerim ve eski baş yardımcı bölge avukatım Shawn Nelson'ın eylemleri de dahil olmak üzere, yönetimimde meydana gelen tüm eylemler için tam sorumluluk” kabul ettiğini söyledi.

Spitzer, açıklamada, Miller tarafından davada yapılan misilleme veya taciz iddialarından bahsetmedi, ancak “tüm çalışanlarımın buluşmasını beklediğim çok yüksek bir standart koydu ve Bayan Miller son derece önemli görevleri denetliyor” dedi.

Spitzer, jüri kararlarıyla geri döndükten sonra yaptığı açıklamada, “Bu çok ciddi meseleleri ele almadaki performans eksikliği ile benim açımdan çok fazla hayal kırıklığı olduğu bir sır değil” dedi. “Jürinin kararına saygı duyuyorum ve eylemlerimin herhangi birinin Orange County Bölge Avukatlık Bürosundaki kamu yolsuzluğunu temizlemek ve Orange County sakinlerinin bölge savcılığının ne talep ettiği bir çalışma ahlakı yaratmak için iyi niyetli bir çaba olarak yorumlanabileceği gerçeğinden dolayı kırıldım.”

Ceza davalarından farklı olarak, Kaliforniya'daki sivil davalar oybirliğiyle bir karar gerektirmez. Bu hukuk davasında, sanıklara karşı onaylanan çeşitli iddialar için jüri kararları 12 ila 0 9 ila 3 arasında değişmektedir. Jüri, Spitzer'e karşı cezai zararlar vermek için 10 ila 2 oy verdi.

Miller, Orange County, Spitzer ve Nelson'ı misilleme yapmak ve Miller'ı ofise giderken Spitzer'in eylemlerine itiraz ettikten sonra zorladı. Miller, Spitzer ile arkadaş olan eski bir amir olan Gary Logalbo tarafından cinsel taciz edildiklerini iddia ettikten sonra kadın savcıları misilleme yapmaktan korumaya çalıştığını iddia etti.

Ofisteki eski ve mevcut savcılar, savcıların ofisinde “zorlu” ve “zorlu” bir ortam tanımladılar, ancak bazıları kovulma veya indirgenme tehditleriyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Miller, ifadesinde Spitzer ve Nelson'ın “cinsiyete dayalı slurs” kullandıklarını ve ona saygısızlık ettiğini ve ofisteki otoritesini baltaladığını söyledi.

Davasına göre Miller, Spitzer'in Siyah bir davalıya karşı ölüm cezası olup olmadığını ve Spitzer'in ödevlerde yarış kullandığını belirlerken ırkla ilgili sorular getirerek ırksal adalet yasasını ihlal ettiği konusunda endişelerini dile getirdiğini iddia etti.

Miller mahkemede Spitzer'in misillemede yakın arkadaşlarını ofiste kovmak ve öncülük ettiği programları sökmekle tehdit ettiğini söyledi.

Ancak duruşmanın çoğu, birkaç kadın savcıların eski bir polis memuru ve Spitzer'in düğünündeki en iyi adam olan Lodalbo tarafından cinsel taciz edildiğini iddia ettikten kısa bir süre sonra meydana gelenlere odaklandı.

Bir iç ilçe soruşturması kadınların taciz edildiğini doğruladığında, rapor Miller ve ifadesini konumunu ve cinsiyetini tanımlayarak tanımladı. Daha sonra Miller ifade verdi, Spitzer onu hedef aldı ve yönetici toplantıları sırasında not yazması için eleştirdi.

Spitzer, “Bir konu ortaya çıktığında, Tracy toplantılarımızla ilgili notlar alıyordu,” dedi. “Benim için çok merak ettiği bir zaman vardı, neden yaptığımız her şeyi anıyor gibi görünüyorsun?”

Duruşma sırasında birkaç gün tanıklık eden Spitzer, taciz ve misilleme suçlamalarını reddetti. 2018'deki rolü üstlendikten sonra ofis içindeki derin gerginlikleri kabul etti, ancak muhalefeti önceki bölge avukatı Tony Rackauckas'ı destekleyen çalışanlara atfetti.

“Sefil olacağını biliyordum ve sefildi,” dedi Spitzer tanıklık ederek bir noktada gözyaşlarını siliyor.

Bunun, şimdi bir ilçe Yüksek Mahkemesi hakimi olan Nelson'ı ilk göreve başladığında Baş Yardımcı Bölge Avukatı olarak seçmesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Spitzer, “Onu seçtim çünkü Lions 'Den'de savaşa giriyordum” dedi.

Ancak Miller, Nelson'ın eylemlerinin, cinsel taciz iddiaları yapıldıktan sonra bölge avukatındaki sorunları da dile getirdiğini ifade etti. Örneğin, savcılar yöneticiler için bir cinsel taciz eğitim oturumu sırasında Nelson'ın ayağa kalktığını ve “kurban olmadığını” söyledi.

Perşembe günü, Miller'ı temsil eden avukatlardan biri, Miller'a karşı misilleme ve taciz eylemlerinin izole olaylar olmadığını savunarak Jüri üyelerini Spitzer'e karşı cezai zararlar almaya çağırdı.

“Bu sadece tek bir olay değildi,” dedi jüri üyelerine. “Bu ihmal değildi. Bu kasıtlıydı. Uzun vadeli, uzun bir dizi olaydı.”

Perşembe günü yaptığı açıklamada Spitzer, Miller'ın ofiste geçirdiği süre boyunca çalışma performansını da eleştirirken özür diledi.

“Gezde, Bayan Miller'ın o zamanlar olması gerektiği gibi karşılaştığı sorunlara duyarlı olmadığımı ve bunun için gerçekten üzgünüm” dedi.

İlçeyi temsil eden bir avukat olan Tracy Kennedy, jüri üyelerine Spitzer'e karşı ek cezai zararlar almaya gerek olmadığını ve 3 milyon doların bölge avukatına görevli davranışları hakkında bir mesaj gönderdiğini söyledi.

“Duydu, anlıyor” dedi. “Cezalandı.”

İlçe hala Lodalbo'ya karşı yapılan iddiaları içeren sekiz cinsel taciz davasıyla karşı karşıya.

Miller'ın avukatı Barnett, “Halkın ne olduğunu bilmesi çok önemli” dedi. “Davamızın güçlü olduğundan ve haklı olduğumuzdan emindim.”