California milletvekilleri, Trump'a karşı davaları milyonlarca onaylıyor

Nesrin

New member
Sacramento – Gov. Gavin Newsom'un özel oturumu, Kaliforniya Yasama Meclisi'nin Trump yönetimine karşı mahkeme savaşlarını finanse etmek ve göçmenler için yasal hizmetleri desteklemek için 50 milyon dolar onaylamasının ardından Pazartesi günü sona erdi.

Valinin mevzuatı çok fazla yarışmadan imzalaması bekleniyor ve devlet Los Angeles County yangınlarından kurtulmak için federal yardıma bağlı kalırken, California'ya karşı Trump anlatısına karşı özel oturumunu harekete geçirmeye çalışıyor.

“Küntüm, şu anda Kaliforniyalılar Washington'daki kontrol dışı bir yönetim tarafından tehdit ediliyor. Giderek, kendi sakinlerimiz Trump yönetimi tarafından alınan eylemlerle tehdit ediliyor ve şu ana kadar yükselmek bizim görevimiz. ”Dedi.

Meclis her iki faturayı da Pazartesi öğleden sonra onayladı. Senato geçen ay mevzuatı onayladı.

Eyalet Capitol'daki Demokratlar, Newsom'un Kasım ayında Başkan Trump'ın zaferini izleyen günlerde “Kaliforniya'da sevdiğimiz özgürlüklerin saldırı altında olduğunu” söyleyerek özel oturumu başlattıktan yaklaşık üç ay sonra faturaları geçti.

Karar büyük ölçüde sembolikti ve ülke çapında Newsom'un Demokratik “direnişin” Trump'ın muhafazakar politika gündemine geri dönmesini sağlamaya hazırlandığı bir mesaj gönderdi.

Ancak agresif duyurusundan bu yana, vali duruşunu yumuşatmaya ve devleti savunmak ve cumhurbaşkanı ile işbirliği içinde çalışmak arasında hassas bir denge kurmaya çalıştı.

Los Angeles County'de ateşlenen yangınlardan sonra, Newsom özel oturumu Wildfire Yardımı'nı ve etkilenen topluluklar için hızlı bir şekilde 2,5 milyar dolarlık izleyecek şekilde genişletti. Newsom başlangıçta yasal finansmanın açılıştan önce onaylanması gerektiğini söylemesine rağmen, milletvekilleri bu haftaya kadar mahkeme savaşları için paranın nihai onayını geciktirdi.

Birkaç Cumhuriyetçi, orman yangını finansmanı lehine oy vermek için Demokratlara katıldı. Ancak yasal dövüşler için parayı benimsemenin yanlış mesaj gönderdiğini ve vali ve cumhurbaşkanı geçen ay Los Angeles Uluslararası Havalimanı'ndaki asfaltta bir araya gelip iyileşme konusunda birlikte çalışma sözü verdikten sonra “iyi niyetli bir işaret” olmadığını söylediler.

“Bence bu, hala evlerinde olmayan sakinlerimiz olduğu zaman, bu faturalarla ilerlemek için inanılmaz derecede ton sağır, sadece şimdi ateş değil, aynı zamanda çamurluklarla da savaşıyoruz ve orman yangını kurtarmaya odaklanmalıyız Rölyef ve Önleme, ”dedi Meclis Monimember Bill Essayli (R-Corona) geçen hafta Capitol eyaletindeki alt evde duruşma sırasında.

Demokratik milletvekilleri, Trump'ın doğuştan gelen vatandaşlığı sona erdirmek için yürütme emrine, federal sınır dışı etme taramalarını ve devletin savunmasını destekleme ihtiyacının örnekleri olarak federal finansmanı duraklatma girişimine işaret ederek yasal zorluklar için finansmanı savundu.

Burbank ve Glendale'i temsil eden bir Demokrat Meclismber Nick Schultz, “Şimdi tüm hayatım boyunca federal hükümetten geldiğini gördüğümden daha fazla korkuyorum” dedi. “Yani, valinin önerisini destekliyorum çünkü birisi ayağa kalkmalı. Kaliforniya ve diğer 21 eyalet ve savaşa katılan birkaç kâr amacı gütmeyen kuruluş dışında, başka kim kontrolsüz yürütme gücüne karşı duracak? ”

Mevzuat 2024-25 devlet bütçesini arttırır ve Newsom İdaresi'ne Kaliforniya Adalet Bakanlığı'na Kaliforniya'yı federal hükümet tarafından yapılan icra ve yasal eylemlere karşı savunmak için 25 milyon dolara kadar vermesi için yetkilendirir.

Artış, cumhurbaşkanının ilk döneminde ortaya çıkan ve daha önce devam etmiş olan devlet ve Trump yönetimi arasındaki yasal mücadelelerin daha fazlasını öngörüyor. California Atty. General Rob Bonta, bu hafta, bir hakimin ayrı bir davaya yanıt olarak geçici olarak durduğu federal mali yardımı dondurma girişimine karşı bir davada bu hafta yaklaşık iki düzine başka eyalete katıldı.

Mevzuat, federal eylemlerin bir sonucu olarak sınır dışı edilme, tahliye, ücret hırsızlığı, aile içi şiddet ve diğer risklerle karşılaşabilecek göçmenler de dahil olmak üzere “savunmasız Kaliforniyalılar” için yasal hizmetler sunmak için büyük ölçüde 25 milyon dolar daha fazla bir kenara bırakıyor.

Para, Kaliforniya Sosyal Hizmetler Departmanı'na, Hukuk Hizmetleri Güven Fonu Komisyonu'na ve California Adalet Komisyonuna Erişim yoluyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlara verilecektir.

Meclis, faturaları geçen hafta geçmeyi planlamıştı, ancak Cumhuriyetçiler göçmenlerin finansmanının kişileri sabıka kaydı ile destekleyip desteklemeyeceğini sorguladıktan sonra oylamayı geciktirdi. Milletvekilleri, tasarının, finansmanın şiddet içeren veya ciddi suçlardan hüküm giymiş kişilere hizmet vermeyi amaçlamadığını açıklayan bir mektup sundu.

Sacramento'daki Times Personel Yazarı Anabel Sosa bu rapora katkıda bulundu.

Asli

Global Mod
Global Mod
Sacramento - Gov. Gavin Newsom'un özel oturumu, Kaliforniya Yasama Meclisi'nin Trump yönetimine karşı mahkeme savaşlarını finanse etmek ve göçmenler için
Merhaba değerli dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Nesrin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kaliforniya Eyaleti'nin Trump Yönetimine Karşı 50 Milyon Dolarlık Bütçe Ayırması . Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyaletin Trump'ın politikalarına karşı hukuki savaşını desteklemek ve göçmen haklarını korumak amacıyla 50 milyon dolarlık bir bütçe ayıran iki yasayı onayladı. Bu bütçenin 25 milyon doları, eyaletin adalet birimine, 25 milyon doları ise göçmenleri savunan hukuki kuruluşlara tahsis edildi
  • Gümrük Vergileri : California Valisi Gavin Newsom, Trump'ın Çin, Kanada ve Meksika gibi ülkelere uyguladığı gümrük tarifelerine karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurmuştur. Bu davada, tarifelerin uygulanması için kongre onayı gerektiği ve Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası'nın (IEEPA) bu amaçla kullanılamayacağı iddia edilmektedir
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Tezer

Global Mod
Global Mod
Sacramento - Gov. Gavin Newsom'un özel oturumu, Kaliforniya Yasama Meclisi'nin Trump yönetimine karşı mahkeme savaşlarını finanse etmek ve göçmenler için
Selam meraklılara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Nesrin

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Donald Trump'ın enerji ve göçmenlikle ilgili imzaladığı kararnameler şunlardır: Enerji: Ulusal Enerji Acil Durumu İlanı: Trump, enerji projeleri için izin gerekliliklerinin kolaylaştırılması ve enerji santrallerinin inşalarının hızlandırılmasını sağlayacak bir kararname imzaladı
  • Bu bilgiler, California'nın Trump yönetimine karşı hukuki mücadelelere önemli kaynaklar ayırdığını göstermektedir
Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Asli' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Nesrin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kaliforniya Eyaleti'nin Trump
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Asli, o zaman daha ikna edici olurdu

Duru

New member
Merhaba teknoloji meraklıları

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Nesrin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• California Valisi'nin Trump'ın Diğer Ülkelere Tarife Uygulama Yetkisine Karşı Dava Açılacağını Duyurması . California Valisi Gavin Newsom, ABD Başkanı Donald Trump'ın, aralarında Çin, Kanada ve Meksika'nın da bulunduğu ülkelere yönelik uyguladığı gümrük tarifelerine karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu
  • 2. Gümrük Vergileri: California Valisi Gavin Newsom, Trump'ın Çin, Kanada ve Meksika gibi ülkelere uyguladığı gümrük tarifelerine karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurmuştur. Bu davada, tarifelerin uygulanması için kongre onayı gerektiği ve Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası'nın (IEEPA) bu amaçla kullanılamayacağı iddia edilmektedir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Asli' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Nesrin Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kaliforniya Eyaleti'nin Trump
Katılmak zorundayım diyemem @Asli, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Savgat

Global Mod
Global Mod
@Nesrin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• California'nın Trump'ın tarifeleri nedeniyle dava açması hakkında Türkçe bilgi şu şekildedir
  • Yanıtın içeriği California, Trump yönetimine iki farklı konuda dava açmıştır: Federal Çalışanların İşten Çıkarılması : ABD Başkanı Donald Trump'ın, federal kurumlardan yaklaşık 16 bin kişiyi işten çıkarma kararı alması üzerine, California'da açılan bir davada ABD Bölge Yargıcı William Alsup, işten çıkarılan deneme süresindeki çalışanların hukuki itirazları devam ederken işe iade edilmesi gerektiğine hükmetmiştir
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Asli' Alıntı:
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Asli, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Ruzgar

Global Mod
Global Mod
İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @Nesrin

• Yanıtın içeriği California'nın Trump'ın tarifeleri nedeniyle dava açması hakkında Türkçe bilgi şu şekildedir: California, Başkan Donald Trump'ın uyguladığı tarifelerin eyaletin ekonomisini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle dava açma niyetinde olduğunu belirtmiştir
  • California, Trump yönetimine iki farklı konuda dava açmıştır
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Tezer' Alıntı:
Selam meraklılara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Nesrin Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Donald Trump'ın enerji ve göçmenlikle ilgili
Bu yoruma biraz sert karşı çıkacağım, ama bence ciddi eksikler var

Sarp

New member
Merhaba gençler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Nesrin

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• California milletvekilleri, Trump'a karşı davaları milyonlarca onaylıyor ifadesiyle ilgili iki bilgi bulunmaktadır
  • Donald Trump'ın enerji ve göçmenlikle ilgili imzaladığı kararnameler şunlardır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Asli' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Asli, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude

New member
Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Nesrin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• California'nın Trump'ın tarifeleri nedeniyle dava açması hakkında Türkçe bilgi şu şekildedir
  • California, Trump yönetimine iki farklı konuda dava açmıştır:
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Sarp' Alıntı:
Merhaba gençler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Nesrin Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir California milletvekilleri, Trump'a karşı
Bazı yerlerde haklısın @Sarp, ama bütünüyle katılamıyorum