Yorum: Altın yıllarında, bu yaşamayı bekledikleri ülke değil. Peki şimdi ne olacak?

Nesrin

New member
96 yaşındaki Montebello sakini Rosa Maria Juarez, ülkeye olanları sevmiyor ve bu çalkantılı zamanlarda her gün geçme stratejisi var.

Juarez, “Her zaman haberlere devam ettim, ama şimdi izlemek istemiyorum,” dedi. “Depresif hissetmek istemiyorum… Mutlu olmak, uyandığım gibi olduğum gibi.”

Başkan Trump'ın yargı, anayasa, medya, siyasi düşmanlar ve yabancı ülkelere yönelik saldırılarının günlük haberlerinden kaçınmak, Juarez'in hayatta kalma oyun planının bir parçasıdır. Ayrıca, sabahın erken saatlerinde egzersiz dersleri ve iki mil kadar açık hava yürüyüşleri için haftada birkaç kez Pico Rivera Senior Center'a giderken hareket halinde kalıyor.

Steve Lopez

Steve Lopez, 2001'den beri Los Angeles Times köşe yazarı olan bir Kaliforniya yerlisi. Bir düzineden fazla ulusal gazetecilik ödülü kazandı ve dört kez Pulitzer finalisti.

Ama o süper kadın değil, bu yüzden kendisini ülkenin başkentinden günlük olarak günlük bülten barajından korumak imkansızdır, burada Trump bu hafta ABD vatandaşlarını gözaltına almak ve sınır dışı etmek istediğini ve yabancı hapishanelere kilitlenmesini istedi.

Juarez, “Titanik gibi aşağı inen bir ülkeyiz” dedi. Umarım değil, ama ne yapabiliriz? “

Çoğunlukla, belirli bir yaştaki bir düzineden fazla insana ulaştığımda, öfke ve dehşetle birlikte aynı umutsuzluk duygusunu duydum ve bunun altın yıllarında tanık olmaları beklenen bir drama olup olmadığını sordum.

Hiç de değil, eski LAPD şefi ve mali olarak muhafazakar belediye meclisi Bernard Parks Sr. Parks, “Hayatım boyunca 34 suçlu bir kişinin cumhurbaşkanı seçildiğini göreceğimi hiç düşünmemiştim” dedi. “Dünya baş aşağı.”

Öte yandan, bazı Trump destekçilerinin gözünde, dünya onu çevirene kadar baş aşağı oldu.

Rosa Maria Juarez, yürüyüşten önce Pico Rivera Senior Center City Walkers'ın diğer üyeleriyle birlikte duruyor.

(Genaro Molina / Los Angeles Times)

Son zamanlarda, son bir sütunda Sosyal Güvenlik, Medicare ve Medicaid için potansiyel tehdit riskini abarttığımı iddia eden bir not bıraktığım bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir not bırakan bir Norman Egagle, “Ülkenin şimdi doğru yönde ilerlediği için son derece mutluyum” dedi.

Eagle, Trump'ın dünya pazarlarını dolaşan tarifelerinin, bir durgunluk korkusuna yol açtığını ve kendi destekçilerinden bazıları arasında bile paniği tetiklediğini düşündüğünü söyledi. Ve cumhurbaşkanının atık, sahtekarlık ve yolsuzluktan kurtulma çabalarının gelecekteki idareler için bir model olacağını umuyor.

Eagle, “Sahip olduğum bir diğer önemli umut, deli uyandıran ideolojinin ve aşırı ilerici düşüncenin Amerikan sahnesinden tamamen kaybolması ve eve geldiği Mars'a döneceği” dedi.

Bana ve meslektaşlarıma e -postalarda California'nın liberal politikalarını sık sık dingen La Cañada sakini Trent Sanders, Trump'ın genellikle üç ay boyunca doğru yolda olduğunu düşünüyor, ancak birkaç uyarı ile.

Sanders, “Yaptığı şeylerin çoğu doğru şey, ama çok hızlı ve çok fazla” dedi. Ve “eylemden önce yeterli düşünce değil.”

Trump'ın detraktörleri arasında, azalan emeklilik fonlarından Trump'ın Rusya'yı kucaklamasına ve Ukrayna'nın binlerce kişiyi öldüren savaşa başladığı iddiasına kadar her şeyi içeren şikayetler listesinde tolerans ve sonu yok.

Jane Demian, “Anayasal bir krizle yaşayacağımı hiç düşünmemiştim, ama bu işte bu” dedi.

(Steve Lopez / Los Angeles Times)

Bir Downtown LA Business Geliştirme Bölgesi direktörü Estela Lopez, “Ülkem için pek çok düzeyde utanıyorum” dedi. Diğer şeylerin yanı sıra, federal hükümette toptan iş kesintilerinin “gobsmacking” zulmünü ve “önemli tıbbi araştırmaların, hayati halk sağlığı bilgilerinin ve yiyeceklerimizi, hava ve suyumuzu koruyan korumaların sökülmesi” ni yaktı.

“Önümdeki pist arkamdan daha kısa olabilir,” dedi Lopez, “ama yatırım yaptığımız ve şimdi ihtiyaç duyulmadığına inandığımız bilimsel ilerlemeler sayesinde mevcut her zeka ve bilgi ile yüzleşmeyi tercih ederim.”

Eagle Rock'tan Jane Demian, “Anayasal bir krizle yaşayacağımı hiç düşünmemiştim, ama bu da bu,” dedi. Yetkili, aldığımız demokratik ilkelerin-örneğin, üç ortak eşit şube ”olduğunu söyledi.

Seal Beach'ten Jeffrey Mulqueen'in tüm bunlar için bir adı var:

Emekli okul müfettişi, “Dünya geçmişte faşizm yaşadı ve ABD'deki bu yola doğru ilerliyoruz” dedi. “Trump rejiminin desenlerini korku ile bağlarken, korkuyu yanlış bilgi ile körüklerken düşünün ve Kanada ve Grönland'ı fetheterek krallığı genişletmekle tehdit ediyorlar.

Yaklaşık 90 yaşındaki Santa Barbara'dan Ernest Salomon, kendisinin ve yakın ailesinin bir kısmının Alman ölüm kamplarından kaçarken diğer akrabalar öldüğünü söyledi.

Salomon, “Trump rejimi ve Hitler'in iktidara gelmeden önce gerçekleşen arasında birçok benzerlik görüyorum. Korku, kargaşa, ırkçılık, yalanlar, çile ve daha fazlası” dedi.

“Demokrasi,” diye ekledi, “tehlikede.”

Bir aile terapisti Alice Lynn, “Hiç bu kadar umutsuz ve korkulu hissetmedim.”

(Mel Melcon / Los Angeles Times)

“Dikkatli ve korkuyorum. Özellikle torunlarımız için,” dedi Batı La'dan Jairo Angulo, “İmparator'un kıyafetleri yok” ve son seçimi yapan milyonlarca Demokrat için Trump evet-adamın coterie'sine özellikle küçümsüyor.

Tarzana'dan Nick Patsaouras, “Bencillik, ilgisizlik ve açgözlülük bizi bu noktaya itti” dedi. “Platon'un 2.000 yıl önce söylediklerine tanık oluyoruz:“ İyi adamların kamu işlerine kayıtsızlık için ödediği fiyat, kötü adamlar tarafından yönetilecek. ”

Pasifik Palisades'ten Alice Lynn, yaşlanma ile birlikte gelen sınırlamalar ve kayıplarla mücadele ederken, şimdi varlığının merkezindeki ideallerin çiğnenmesine tanık olduğunu söyledi.

“Hiç bu kadar umutsuz ve korkutucu hissetmedim,” dedi Lynn. “Bu, kavrayabildiğimden daha fazla.… Yıllar boyunca savaştığım, yürüdüğüm, yürüdüğüm, toplumumuzdaki iyi değişiklikleri sağlamak için – şimdi çözülüyor.”

Simi Valley'den Meg Fairless, gelecek nesiller için korkuyor. “İlk torunumuz Mart ayında doğdu,” dedi Fairless, “Umarım bir ulus olarak bir araya gelebilir, nezaket, saygı, uzlaşma, kabul gücünü yeniden öğrenebiliriz [and] Büyümesi için güvenli ve mutlu olacak bir ülke olun. ”

Rosa Maria Juarez bana 100'e yaklaştıkça, yaşamı boyunca daha iyi olan değişiklikleri görüp görmeyeceğini bilmediğini söyledi, ancak çocuklarının ve torunlarının olmasını umuyor.

“Sadece bir smidgeon olsa bile, üzerime düşeni yapabilirim,” dedi ve bana izole veya marjinalleşen, üst düzey merkezinde veya başka bir yerde görürse, onlarla bağlantı kurma noktasına geldiğini söyledi.

Laguna Beach'ten Denny Freidenrich'in iki torunu ve üçte biri yolda.

“Bu yüzden 20 arkadaşım ve ben büyükbabayı kurma sürecindeyiz,” dedi Freidenrich, özellikle yargıçlara, avukatlara ve mahkemelere yönelik saldırılardan endişe ediyor. “Şimdi hukukun üstünlüğü için ayağa kalkarak, kolektif umudumuz, torunlarımızı herkesin en büyük armağanı bırakacağız: özgürlük.”

Denny Freidenrich, hakimler, avukatlar ve mahkemelere yönelik saldırılar konusunda özellikle endişeli olduğunu söyledi.

(Denny Freidenrich'in izniyle)

Freidenrich'e ve iyi işleri için Juarez'e. Bu arada, ülke genelindeki gösterilerde kalabalıklar büyüyor. On binlerce kişi geçen hafta sonu Senatör Bernie Sanders (I-Vt.) Ve ABD Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y) tarafından yönetilen bir Los Angeles protestosuna katıldı.

Onlara da, seçmenleri yeniden canlandırmak için de kudos, pek çok şey Demokratik lider başparmaklarını değiştiriyor ve yenilginin akşamdan kalmasına hemşire. Ancak kırık partinin sol kanadı iki yıl veya dördünde fark yaratmak için yeterli destek oluşturabilir mi?

La Rally'ye katılan bir arkadaşım, mevcut liderliğe yönelik bir saldırı olurken, iktidar partisini düşürmek için tutarlı, kazanan bir plan duymadığını söyledi.

Yani bu bir sonraki sorum ve bunu sadece yaş grubumdaki insanlardan değil, arkamızdan gelenleri de soruyorum:

İlerlemenin en iyi yolu nedir?

[email protected]