Trump'ın Los Angeles yangın musluklarıyla ilgili iddiaları geçerli değil

Nesrin

New member
SACRAMENTO — Tamam, itiraf ediyorum. Ben önyargılıyım. Fırsatçı bir politikacının diğer insanların acılarından yararlanıp siyasi puan kazanmaya çalışmasından nefret ediyorum.

Özellikle bu konuda önyargılıyım ağzından ateş eden gelecek dönem başkanı gerçekleri dikkate almıyor ve yangın musluklarının kurumasından dolayı bir valiyi suçluyor.

Demokrat Gavin Newsom'un mükemmel bir vali olduğu söylenemez. Ancak Kaliforniya'daki su politikalarının artık Pasifik Palisades'le hiçbir ilgisi yoktu. yangın fırtınası sırasında hidrantlar kuruyor Cumhuriyetçi Donald Trump'ın golf sahasında fıskiyeleri çalıştırmasından daha fazla.

Los Angeles Times'ın belirttiği gibi, haber muhabirleri kişisel önyargıların hikayelerine sızmasına izin vermemelidir sahibi Patrick Soon-Shiong bize şunu hatırlattı:. Muhabirler uzun süredir bunu yapmamak için çabaladılar ve çoğunlukla başarılı oldular. Ama ben muhabir değilim. Ben analiz eden ve yorum yapan bir köşe yazarıyım. Ve evet, önyargılıyım ama meseleler konusunda, politika konusunda değil.

Benim görüşüm her zaman liberallerin, ılımlıların ve muhafazakarların hepsinin iyi ve kötü fikirleri olduğu yönünde olmuştur. Trump'la ilişkiler dışında hiçbir partinin hakikat ve adalet konusunda tekeli yok.

Trump'a şüphe avantajını vermek ve onun gerçekten – söz verdiği gibi – tüm Amerikalıların başkanı olmayı amaçlayıp amaçlamadığını izlemek istedim. Ama adam kendine engel olamıyor.

Trump ne zaman Newsom'u su musluklarının kurumasından sorumlu tuttu Pacific Palisades yanarken bu, insanların başka bir Trumpizm olarak göz ardı etmesi gereken bir şey değildi.

Burada, binlerce insan canlarını kurtarmak için kaçarken ve yüzlerce ev küle dönerken, seçilmiş bir başkan, intikam ve duyarsızlık yağmuru altında boş konuşuyor ve cehaletini gösteriyordu.

Evet, bu kadar nezaketsiz olan herkese karşı önyargılıyım, özellikle de gerçeklere saygısızlık ettiğinde veya – daha kötüsü – patolojik bir yalancı olduğunda.

Şimdi Trump'ın yaptıklarını özetleyelim.

Çok sayıda musluk kurudukça itfaiye ekipleri Pacific Palisades'te alevlerle mücadele ettigelecek dönem başkanı içgüdüsel olarak sosyal medyada parmağını sol yakadaki siyasi rakibine, Vali “Newscum” diye zevksizce alay ettiği Demokrat'a doğrultmaya başladı.

“Vali Gavin Newscum, kuzeyden gelen aşırı yağmur ve kardan kaynaklanan milyonlarca galon suyun, şu anda yanan kısımlar da dahil olmak üzere Kaliforniya'nın birçok yerine her gün akmasına izin verecek olan, önüne sunulan su restorasyon beyanını imzalamayı reddetti. Neredeyse kıyamet gibi bir yol” dedi Trump.

“Sert adı verilen aslında değersiz bir balığı korumak istiyordu… ama Kaliforniya halkını umursamıyordu. Artık en büyük bedel ödeniyor.

“Bu beceriksiz validen güzel, temiz ve tatlı suyun Kaliforniya'ya akmasına izin vermesini talep edeceğim. Bunun suçlusu kendisidir. Hepsinden önemlisi, yangın muslukları için su yok, yangın söndürme uçakları da yok. Gerçek bir felaket.”

Kibarca söylemek gerekirse, gerçek bir saçmalık.

Öncelikle, bu sözde su restorasyon beyanı neydi?

Newsom'un iletişim direktörü Izzy Gardon, “Böyle bir belge yok” diye yanıt verdi. “Bu tamamen kurgu.”

Trump muhtemelen Newsom'la olan politika farklılıklarından bahsediyordu. Sacramento-San Joaquin Nehri Deltasından su ihracatı San Joaquin Vadisi'ndeki tarım arazilerine. Trump ilk başkanlığında vadideki sulama için deltadan daha fazla tatlı su çekmek istiyordu. Ama her iki Gov. Jerry Brown ve Newsom daha merkezci bir yaklaşım benimsediler. çiftlikler ve balıklar arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz.

İkincisi, pek çok doğa korumacıyı endişelendiren şey, Cumhuriyetçilerin en sevdiği hedef olan küçük kokunun yok olması değil. Bu hızlı düşüş ikonik somon daha önce deltada birinci sınıf eğlence amaçlı olta balıkçılığı sağlıyordu ve kıyıda sağlıklı bir ticari balıkçılığı besliyordu. Somon balıkçılık sezonu kapandı Son zamanlarda balıktan geriye kalanları kurtarmak için.

Üçüncüsü, Trump'ın alkışlarına rağmen, yangın musluklarını ve yangınla mücadele uçaklarının tanklarını doldurmak için güneye bol miktarda temiz delta suyu pompalanıyor. Kaliforniya Su Kemeri'nden her gün yüz milyonlarca galon su akıyor. Büyük Southland rezervuarları tarihsel olarak yüksek seviyelerdedir. Zaten Los Angeles'ın suyunun çoğu Delta'dan bile gelmiyor. Şuradan akıyor Owens Vadisi ve Colorado Nehri.

Dördüncüsü, Los Angeles Su ve Enerji Departmanı, söndürülmesi gereken çok fazla yangın olduğu için muslukların kuruduğunu açıkladı. Depolama tankları kurudu.

DWP genel müdürü ve baş mühendisi Janisse Quinones, “Sistemi en uç noktalara kadar zorladık” dedi. “15 saat boyunca normal talebin dört katı talep görüldü.”

Evet, bir şeyler uyduran politikacılara karşı önyargılıyım.

Ancak Trump'ı dinlemelisiniz çünkü o, bağırdığı şeyin peşinden gidebilir.

Örneğin Trump, başkanlık kampanyası sırasında şunu taahhüt etmişti: Newsom'un orman yangınlarıyla mücadele için federal parasını reddet Vali çiftliklere daha fazla su yönlendirmediği sürece.

Görünüşe göre bu boş bir tehdit değildi.

Trump başlangıçta 2018'de federal orman yangını yardımını onaylamayı reddetti; ta ki bir personel, yararlanıcı Orange County'nin kendisini destekleyen birçok seçmene ev sahipliği yaptığını belirtene kadar. Politico bildirdi. Ve 2020'de Federal Acil Durum Yönetim Ajansı, Kaliforniya'daki birkaç orman yangını sırasında yardım talebini reddetti Cumhuriyetçiler Trump'a başvurana kadar.

Peki Trump gerçekten yeniden başkan olduğunda ve sadece lafta kaçmak yerine gerçek gücü kullandığında nasıl olacak?

Grönland'ı ilhak etmeye çalışacak mı? Panama Kanalı'nı ele geçirmek mi? Bir muhabir ona bu hedeflere ulaşmak için “askeri veya ekonomik baskı” kullanmamayı taahhüt edip etmeyeceğini sorduğunda hemen şu cevabı verdi: “Hayır.”

Kanada'ya “51. eyaletimiz” demeye devam edecek mi?

Evet. Bu tür olgunlaşmamış ve tehlikeli siyasi liderlere karşı önyargılıyım.