Trump, İç Güvenliğin başına Güney Dakota Valisi Kristi Noem'i atadı

Nesrin

New member
Gelecek dönem başkanı, Donald Trump'ın yasadışı göçe karşı sıkı kontroller uygulama kararlılığını daha da işaret eden bir hareketle, Salı günü Güney Dakota Valisi Kristi Noem'i İç Güvenlik Bakanlığı sekreteri olarak atamayı planladığını doğruladı.

Trump, göçmenlere yönelik toplu sınır dışı etme ve aşırı kısıtlamalar konusunda baskı yapma geçmişi olan uzun süredir müttefiki olan Stephen Miller ve Tom Homan'ı politikadan sorumlu genelkurmay başkan yardımcısı ve “sınır çarı” olarak üst düzey görevlerde görevlendireceğinin sinyalini verdi.

GOP liderinin toplu sınır dışı etme vaadine sağlam destek sunan Trump'a sadık 52 yaşındaki Noem, ABD Gümrük ve Sınır Koruması, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ve Federal Güvenlik Dairesi de dahil olmak üzere birçok kurumu denetleyen geniş bir departmana başkanlık edecek. Acil Durum Yönetim Ajansı. Bakanlığın 260.000'den fazla çalışanı ve 60 milyar dolarlık bir bütçesi var.

Trump'ın Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i mağlup etmesinden sonra Noem'e, Trump yönetiminin ülkeye yasa dışı yollardan giren milyonlarca göçmeni sınır dışı etme planını nasıl uygulayacağı soruldu.

Noem NewsNation'a “Bu büyük bir operasyon olacak” dedi. “Başkan Trump, öncelikle en tehlikeli olanları, yani toplumlarımızın güvenliğini tehdit eden suçluları, katilleri, tecavüzcüleri sınır dışı ederek başlamak istediğini zaten belirtti. Listedeki ilk gidenler onlar olacak. Ve buradan itibaren evet, bu bir taahhüttür ancak ulusal güvenlik çıkarlarımıza yönelik bir taahhüttür.”

Trump'ın bir zamanlar aday adayı olarak gördüğü Noem, yeni GOP yönetiminin eninde sonunda ABD'ye geldikten sonra suç işlemeyen göçmenleri hedef alacağının sinyalini verdi

“Ülkemize geldiklerinde şunu hatırlayalım: Yaptıkları ilk şey kanunları çiğnemekti” dedi.

Çiftlik sahibi, çiftçi ve işletme sahibi olan Noem, şu anda Güney Dakota valisi olarak ikinci dört yıllık dönemini sürdürüyor. 2018 yılında Güney Dakotalıları vergi artışlarına ve büyük hükümete karşı koruyan bir platformda yer aldıktan sonra bu görevi üstlenen ilk kadın seçildi.

Noem, COVID-19 salgını sırasında işletmeleri kapatmayı veya eyalet çapında maske zorunluluğu getirmeyi reddettiği için ulusal düzeyde eleştirilere maruz kaldı.

Noem, Fox News röportajında ”Özgürlüklerimize ve özgürlüklerimize inanıyorum” dedi. “Ülke çapında pek çok insanın sadece biraz güvenlik için özgürlüklerinden vazgeçtiğini gördüm ve bunu yapmak zorunda da değiller. Eğer bir lider kriz anında çok fazla güce sahip olursa, bu şekilde ülkemizi kaybederiz.”

Noem, Demokrat rakibini yüzde 28 puanla mağlup ederek 2022'de kolayca yeniden seçildi.

Noem vali olmadan önce bile Trump'ın göçmenlere yönelik kısıtlamalarına destek verdiğini ifade etmişti.

2017 yılında Noem, ABD'nin Güney Dakota temsilcisi iken, Trump'ın, ABD mülteci programını geçici olarak askıya alan ve çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkeden gelen göçmenlere 90 günlük bir yasak getiren bir idari emir olan “Müslüman yasağını” desteklediğini ifade etmişti.

Noem yaptığı açıklamada, “İlk önceliğim Amerikan halkının emniyeti ve güvenliğidir” dedi. “Başkanın mültecileri, özellikle de teröristlerin yuvası olan bölgelerden gelenleri tarama yeteneğimiz hakkındaki endişelerini paylaşıyorum. Teröristlerin kontrolündeki bölgelerden gelen mültecilerin kabulüne geçici bir ara verilmesini destekliyorum; en azından yönetim, sığınmacıların ABD için bir güvenlik tehdidi oluşturmadığını belgeleyene kadar”

Başkan Biden Beyaz Saray'ı kazandıktan sonra Noem, yönetiminin güney sınırını geçen artan sayıda göçmenle mücadelesine karşı olduğunu hemen dile getirdi.

Noem, 2021'de eski Twitter hesabı olan X'te şöyle yazmıştı: “Güney Dakota, Biden Yönetiminin başka yere yerleştirmek istediği hiçbir yasadışı göçmeni kabul etmeyecek.” “Yasadışı göçmenlere mesajım… Amerikalı olduğunuzda beni arayın.”

Son yıllarda Noem, Meksika sınırının güvenliğine yardımcı olmak için Teksas'a çok sayıda Ulusal Muhafız konuşlandırması gönderdi. Ocak ayında Noem, yönetiminin ek dikenli tel ve güvenlik personeli göndermeyi düşündüğünü söyledi.

Noem, Güney Dakota yasa koyucularına yaptığı konuşmada, “Amerika Birleşik Devletleri bir işgal dönemindedir” dedi. “İşgal güney sınırımıza doğru geliyor. 50 eyaletin ortak bir düşmanı var ve bu düşman Meksika uyuşturucu kartelleridir. Milletimize savaş açıyorlar. Ve bu karteller eyaletlerimizin her birinde, hatta Güney Dakota'da bile şiddeti sürdürüyorlar.”

Nisan ayında Noem, “Geri Dönmek Yok: Politikada Yanlış Olan Şeyler ve Amerika'yı Nasıl İleriye Taşıyoruz” adlı kitabında 14 aylık tel saçlı işaretçisi Cricket'i vurup öldürdüğünü açıkladığında tartışmalara karışmıştı. . Köpeğin “eğitilemez” olduğunu ve av köpeği olmaya uygun olmadığını yazdı.

Noem, köpeğin tavukları öldürdüğünü ve kendisine saldırdığını ileri sürerek Cricketı öldürme kararını savundu.

Fox News'e konuşan Noem, “Hikâyenin amacı çoğu politikacının gerçeklerden kaçacağıdır” dedi. “Zor kararlar vermekten çekinecekler ve saklanacaklar. Ben bunların hiçbirini yapmıyorum.”