Thakur: HİNDİSTAN ‘ittifak karşıtı’ ve Kongre’nin DNA’sında basın özgürlüğünü bastırıyor

Nesrin

New member
Birlik Gençlik Bakanı Anurag Thakur Cuma günü Kongre liderliğindeki Hindistan Ulusal Gelişimsel Kapsayıcı İttifakını (HİNDİSTAN) “yaklaşımı her şeye aykırı” olduğundan “ittifak karşıtı” olarak nitelendirdi.


Birlik bakanı ve BJP lideri Anurag Thakur (Twitter fotoğrafı)

Devlet tarafından yönetilen Bharatiya Janata Partisi (BJP) tarafından Rajasthan’daki Udaipur’da düzenlenen ve devam eden Parivartan Yatra sırasında gazetecilere konuşan Thakur, “HİNDİSTAN’a ittifak karşıtı denilmeli. Medya karşıtı, demokrasi karşıtı, Dalit karşıtı, kabile karşıtı, ulusal karşıtı, Sanatan karşıtı ve aynı zamanda anayasa karşıtıdırlar.

Büyük muhalefet ittifakının 14 haber spikerini kara listeye alma hamlesini Indira Gandhi’nin Olağanüstü Hal dönemine benzeten Thakur, “medyanın sesinin bastırılmasının Kongre’nin DNA’sında derin köklere sahip olduğunu” söyledi.

“1975’te Kongre lideri (ve ardından Başbakan) Indira Gandhi, Olağanüstü Hal sırasında basın özgürlüğünü yok etmeye çalıştı. Kongre bu kararla bir kez daha medyanın sesinin bastırılması konusunda bir örnek oluşturdu. Tüm dünya Uluslararası Demokrasi Günü’nü kutlarken, Kongre ve onun HİNDİSTAN ittifakı bunu nasıl ezeceğini planlıyor.” dedi Bharatiya Janata Partisi (BJP) lideri, Kongre’nin son hamlesini “Acil Durum 2.0” olarak nitelendirdi.

HİNDİSTAN bloku geçtiğimiz günlerde 14 televizyon spikerinin yer aldığı bir liste yayınladı ve bu haber spikerlerinin sunduğu programları boykot edeceklerini duyurdu.

Blok, 14 TV sunucusunun moderatörlüğünü yaptığı prime time tartışmalarına katılmama kararı aldı.

Thakur ayrıca Kongre’yi eleştirdi ve liderlerinin Sanatan Dharma’dan utandığını ve onu ortadan kaldırmak istediğini iddia etti.

Kongre Milletvekili Rahul Gandhi’yi azarlayarak şöyle dedi: “Rahul, ‘Mohabbat-ki-Dukaan’ı açmaya gitti.” Ancak onlar, “Hinduların varlığını yok etmek ve köklerini kazımak” için devasa bir “nefret merkezi” başlattılar. Sanatan Dharma.”

Rahul ve Kongre Milletvekili Priyanka Gandhi’nin yakın geçmişte tecavüz ve diğer şiddet vakalarının arttığı Rajasthan’a yaptığı ziyaretlere değinen Thakur, “O (Rahul) şimdi neden sessiz?” dedi. Onun sessizliği, nefret özgürlüğünü ve demokrasinin yok edilmesini nasıl yaydığını kanıtlıyor. 25. Maddeyi (herhangi bir dini uygulama hakkı) ve 19. Maddeyi (ifade özgürlüğü) ihlal etti ve Babasaheb Ambedkar’a sürekli hakaret etti.”

Rajasthan’da son beş yılda artan suç sayısına değinen Thakur, Başbakan Ashok Gehlot liderliğindeki Kongre hükümetini “Bağımsızlıktan bu yana en değersiz hükümet” olarak nitelendirdi.

“O (Gehlot), sandalyesini ve CM görevini korumak için kadınların saygısını ve çocukların hayatlarını yağmalamaya devam etti. Delhi’deki parti liderleri (Priyanka ve Rahul) Banswara ve Tonk’u ziyaret etti, ancak Priyanka’nın ziyaretinden sadece bir gün önce bir kadının toplu tecavüze uğradığı Bhilwara’yı ziyaret etmedi. Ancak Thakur, Uttar Pradesh’e (BJP liderliğindeki Yogi Adityanath hükümetine bağlı bir eyalet) gidecek ve “Ben bir kadınım, savaşabilirim” diyecek.

Rajasthan’daki benzin istasyonu sahiplerinin süresiz grevinden Gehlot liderliğindeki hükümeti sorumlu tutarak, şunları söyledi: “Muhalefet yönetimindeki eyaletler kendi eyaletlerinde toplanan katma değer vergisini (KDV) artırırken, BJP yönetimindeki eyaletler bunu yaptı. “KDV’yi düşürdüm. Benzin Rajasthan’da en pahalıdır. Rajasthan’daki insanlar petrol almak için sınırlarını geçiyor. Bunun tek nedeni Gehlot’un kendi eyaletindeki yaygın yağmalamayı mümkün kılmasıdır.”

Thakur ayrıca Başbakan Narendra Modi’nin “Tek Millet, Tek Seçim” fikrine övgüde bulundu ve bunu ülke için “zaman kazandıran bir adım” olarak nitelendirdi. “Tüm yılı seçimden sonra geçirmenin hiçbir anlamı yok. Tamamen para ve zaman kaybı. Thakur, “Tek Millet, Tek Seçim”in ülke ve vergi mükellefleri için iyi olacağını ve aynı zamanda daha iyi bir yönetim yürütülmesine de yardımcı olacağını söyledi.

Kongre sözcüsü Swarnim Chaturvedi şöyle yanıt verdi: “Kongre medyaya her zaman demokrasinin dördüncü direği olarak saygı duymuştur. Aksine, BJP liderliğindeki Ulusal Demokratik İttifak (NDA) hükümeti her zaman basın özgürlüğünü bastırmaya çalıştı ve medyanın gerçeği söylemekten korkmasına neden oldu. HİNDİSTAN daha çok medya yanlısı, demokrasi yanlısı, halk yanlısı ve genel olarak kalkınma yanlısı.”