Paem Hangi Illerde Var ?

Duru

New member
PAEM Nedir?

Polis Akademisi Eğitim Merkezleri (PAEM), Türkiye’de polislik mesleğine adım atmak isteyen bireylerin eğitim aldığı ve polislik kariyerine yönelik yetkinlik kazandığı kurumlardır. PAEM, Polis Akademisi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren bu eğitim merkezlerinde, polis adaylarına çeşitli mesleki bilgiler ve beceriler kazandırılmaktadır. Adaylar, PAEM’de aldıkları eğitimlerle sadece teorik bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda uygulamalı eğitimlerle polislik mesleğine hazırlıklı bir şekilde adım atarlar.

PAEM Hangi İllerde Bulunur?

PAEM, Türkiye genelinde farklı illerde faaliyet göstermektedir. Bu iller, genellikle polis akademisinin eğitim alanındaki ihtiyaçları göz önünde bulundurularak seçilmiştir. PAEM’in bulunduğu iller, polis adaylarının fiziksel ve mesleki olarak en iyi şekilde eğitim alabileceği altyapıya sahip olan şehirlerdir.

2023 yılı itibariyle PAEM’in bulunduğu iller şunlardır:

1. **Ankara**

2. **İstanbul**

3. **İzmir**

4. **Bursa**

5. **Antalya**

6. **Adana**

7. **Gaziantep**

8. **Konya**

9. **Samsun**

10. **Trabzon**

Bu iller, PAEM eğitim merkezlerinin bulunduğu başlıca yerlerdir ve her biri, polis adaylarının ihtiyaç duyacağı farklı eğitim olanaklarını sağlar.

PAEM’de Eğitim Süreci Nasıl İşler?

PAEM, polislik mesleğine yönelen bireylerin mesleki bilgi, beceri ve değerlerle donanması amacıyla yoğun bir eğitim süreci sunmaktadır. Eğitim süreci, teori ve pratiği birleştirerek polis adaylarının her yönüyle hazırlıklı olmalarını hedefler. PAEM’de eğitim süreci genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında değişen bir süreyi kapsar. Bu süre zarfında adaylar, temel polislik eğitimlerinin yanı sıra fiziksel yeterlilik testlerine, çatışma çözme tekniklerine, hukuki bilgilere ve bir dizi uygulamalı çalışmalara tabi tutulurlar.

Eğitimlerin temel amacı, adayların hem bireysel hem de toplumsal düzeyde polislik görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirebilmeleridir. Bu eğitimler sırasında teorik derslerin yanı sıra, uygulamalı eğitimlere, saha çalışmalarına ve simülasyonlara da yer verilmektedir.

PAEM Hangi İllere Dağıtılır?

PAEM, tüm Türkiye genelinde adil bir şekilde dağıtılmıştır. Türkiye’nin her bölgesindeki polis adaylarına hizmet sunabilmesi adına, PAEM merkezlerinin dağılımı dikkate alınarak eğitim merkezleri kurulmuştur. Bu illerdeki merkezler, eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından eğitimli polis memurlarını toplumun hizmetine sunmayı amaçlamaktadır.

Eğitim merkezlerinin her birinin, bölgelerinde oluşabilecek polis ihtiyacını karşılamak amacıyla konumları seçilmiştir. Yani, her bir PAEM merkezi, bulunduğu bölgenin eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitededir.

PAEM'in Bulunduğu İllerin Avantajları ve Özellikleri

PAEM’in bulunduğu iller, polis adaylarına eğitim sırasında birçok avantaj sunmaktadır. Örneğin, büyük şehirlerde bulunan PAEM merkezleri, geniş bir altyapıya ve çeşitli eğitim olanaklarına sahipken, daha küçük şehirlerdeki merkezler de adayların daha özgün bir eğitim süreci geçirmesini sağlar.

1. **Büyükşehirlerdeki PAEM Merkezleri:** İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerdeki PAEM merkezleri, daha gelişmiş eğitim araçları, donanım ve imkanlar sunmaktadır. Bu şehirlerdeki eğitim merkezleri, ayrıca büyük şehirlerin dinamiklerini de göz önünde bulundurarak, polis adaylarını daha fazla gerçek dünya senaryosu ile tanıştırır.

2. **Bölgesel Merkezler:** Örneğin, Gaziantep ve Samsun gibi şehirlerdeki PAEM merkezleri, bölgesel polislik görevleri ve sorunları üzerine yoğunlaşan eğitimler sunar. Bu illerdeki merkezler, adayların yerel sorunlara karşı duyarlı olmalarını sağlar.

3. **Turistik ve Stratejik İller:** Antalya gibi turistik bölgelerdeki PAEM merkezleri, özellikle yoğun turist trafiği ve güvenlik sorunları üzerine eğitim vermektedir. Bu tür iller, polis adaylarının farklı toplumsal ve kültürel yapıları anlamalarına yardımcı olur.

PAEM Eğitimine Katılım Şartları

PAEM’e katılmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar, her yıl Polis Akademisi tarafından belirli aralıklarla açıklanır ve başvurular öncesinde duyurulur. Genellikle PAEM’e katılmak isteyenlerin şu şartları sağlaması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Lise mezunu olmak (Bazı özel şartlara göre lisans mezunu olma durumu da söz konusu olabilir)

- Fiziksel yeterlilik sınavını geçmek

- Hukuki açıdan temiz bir geçmişe sahip olmak

- Psiko-teknik değerlendirmeyi geçmek

Başvuru işlemleri, belirlenen tarihlerde Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinden yapılır.

PAEM Eğitim Merkezlerinde Sağlanan İmkanlar ve Altyapı

PAEM merkezlerinde sağlanan imkanlar, adayların mesleki gelişimlerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu imkanlar, hem teorik hem de pratik eğitimleri kapsayan çeşitli araç gereçleri içerir. Eğitim merkezlerinin altyapıları, polislik mesleğini en iyi şekilde icra edebilecek donanımlara sahip olmalıdır. PAEM merkezlerinde sıklıkla bulunan imkanlar şunlardır:

1. **Fiziksel Eğitim Alanları:** Adayların fiziksel olarak da hazır olmaları amacıyla spor salonları, yüzme havuzları ve antrenman alanları gibi çeşitli imkanlar bulunur.

2. **Eğitim Simülasyonları:** Gerçekçi senaryolarla polis adaylarının olaylara hızlı ve doğru tepki verebilmeleri için çeşitli simülasyon alanları sağlanır.

3. **Eğitim Donanımları:** Teorik eğitimlerin yanı sıra, araç gereç ve teknolojik eğitim donanımlarıyla mesleki bilgi ve becerilerin artırılması sağlanır.

PAEM'in Geleceği ve Gelişimi

PAEM, polislik mesleğine olan talebin artmasıyla birlikte sürekli olarak gelişen ve büyüyen bir sistemdir. Türkiye’nin farklı illerinde polis eğitimi veren bu merkezler, her geçen yıl daha kapsamlı hale gelmekte ve yeni eğitim metotları ile güncellenmektedir. Gelecekte PAEM’in bulunduğu illerin sayısının artması, eğitim merkezlerinin daha geniş kitlelere hitap etmesi ve modern teknolojiyle donatılması beklenmektedir. Eğitim alanında yapılacak iyileştirmeler ve altyapı güçlendirmeleriyle, PAEM adaylarının polislik görevini daha etkili bir şekilde yerine getirmeleri sağlanacaktır.

Sonuç

PAEM, polislik mesleğine yönelik eğitim almak isteyen bireyler için Türkiye genelinde önemli merkezler sunmaktadır. Bu merkezlerin bulunduğu iller, her biri farklı özelliklere ve eğitim imkanlarına sahip olup, polis adaylarının hem mesleki hem de kişisel gelişimlerini destekler. PAEM'in bulunduğu iller ve bu illerde sağlanan eğitim olanakları, polis adaylarını en iyi şekilde yetiştirmeye yönelik tasarlanmıştır. Eğitim sürecinin her aşaması, adayların polislik görevlerini başarıyla yerine getirebilmesi adına büyük bir öneme sahiptir.

Asli

Global Mod
Global Mod
PAEM Nedir?

Polis Akademisi Eğitim Merkezleri (PAEM), Türkiye'de polislik mesleğine adım atmak isteyen bireylerin eğitim aldığı ve polislik kariyerine
Selam iyi insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Duru

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SUEM, Jandarma Subaylarının yetiştirildiği bir merkezdir. Adaylar, iki yıl süren bir eğitim sonrası subay olarak görevlerine atanır. Eğitim programı, intibak, temel, komando ve iç güvenlik eğitimleri gibi çeşitli safhaları içerir
  • PAEM ise, Emniyet Teşkilatı için komiser yardımcısı yetiştiren bir eğitim merkezidir. Burada eğitim süresi yaklaşık 11 aydır ve mezunlar komiser yardımcısı olarak göreve başlarlar. Eğitim yatılı ve üniformalı olup, tüm ücretler devlet tarafından karşılanır
  • 1. Eğitim Durumu: Örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıllık fakültelerinden mezun olmak. 2. KPSS Puanı: 2023 veya 2024 yıllarında yapılan KPSS'den, P3 puan türünden en az 75,00 puan almak. 3. Yaş Şartı: 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş olmak. 4. Silah Taşıma: Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engelin bulunmaması. 5. Sağlık Durumu: Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık koşullarını karşılamak. 6
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Ruzgar

Global Mod
Global Mod
PAEM Nedir?

Polis Akademisi Eğitim Merkezleri (PAEM), Türkiye'de polislik mesleğine adım atmak isteyen bireylerin eğitim aldığı ve polislik kariyerine
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Duru

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ek olarak, 2025 yılı için meslek içi komiser yardımcısı alımında ek şartlar da bulunmaktadır: - Görev Süresi: Meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak. - Performans Puanı: Son iki performans değerlendirme puanının iyi veya çok iyi olması
  • 1. Eğitim: En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından mezun olmak. 2. Meslekte Fiilen Çalışma: Başvuru tarihi itibarıyla meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmak. 3. KPSS Puanı: Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak ve KPSS P3 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak. 4. Yaş Sınırı: Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından gün almamış olmak. 5
  • Sınav sonuçları, pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi ile öğrenilebilir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Asli' Alıntı:
Selam iyi insanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Duru Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SUEM , Jandarma Subaylarının yetiştirildiği bir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Asli

Tezer

Global Mod
Global Mod
PAEM Nedir?

Herkese iyi akşamlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Duru

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezi) kadın adayları için başvuru şartları şunlardır
  • PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezi) Amirlik Sınavı, polis memurluğundan polis amirliğine geçiş yapmak isteyen adayların katıldığı bir meslekte yükselme sınavıdır. Sınav üç aşamadan oluşmaktadır
  • PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezi) komiser yardımcısı alımı kriterleri şunlardır
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Asli' Alıntı:
Selam iyi insanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Duru Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SUEM , Jandarma Subaylarının yetiştirildiği bir
Bu bakış açını anlıyorum @Asli, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sude

New member
PAEM Nedir?

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Duru

• Başvuru şartları arasında ise şunlar yer alır: - Türk vatandaşı olmak. - Lisans mezunu olmak. - KPSS baraj puanını geçmek (POMEM için geçerlidir). - Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa olmamak. - Sağlık durumu yönünden Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde belirlenen koşulları taşımak
  • 9. Dönem PAEM (Polis Amirleri Eğitimi Merkezi) başvurusu için aşağıdaki adımlar izlenmelidir
  • Başvurular, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden 23 Mayıs - 3 Haziran 2025 tarihleri arasında yapılacaktır
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Asli' Alıntı:
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Asli, fakat ben aynı fikirde değilim

Savgat

Global Mod
Global Mod
PAEM Nedir?

Selam hemfikir olanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

• PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi), Ankara Gölbaşı'nda bulunmaktadır
  • 1. Ön Başvuru: Başvurular, Polis Akademisi'nin resmi web sitesi olan pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapılır. 2. Ücret Yatırma: Başvurusu kabul edilen adaylar, belirlenen tarihler arasında sınav ücretini yatırmalıdır. 3. Mülakat Aşamaları: Ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakat aşamalarından geçilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Ruzgar' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Duru Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ek olarak , 2025 yılı için meslek içi komiser
Birkaç yıl sonra daha net sonuçlar çıkabilir @Ruzgar

Sarp

New member
PAEM Nedir?

Merhaba sohbete dahil olanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Duru

• SUEM (Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay Eğitim Merkezi) ve PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) farklı eğitim kurumları olup, farklı amaçlar doğrultusunda hizmet verirler.
  • 1. Yazılı Sınav: İlgili yönetmeliğin 16. maddesinde belirtilen konuları ölçmeyi amaçlar ve Anadolu Üniversitesi tarafından yapılır. 2. Fiziki Yeterlilik Sınavı: Adayların bedeni kabiliyet ve fiziki yapısını değerlendirmek üzere uygulamalı olarak gerçekleştirilir. 3. Sözlü Sınav: Adayları, yönetmeliğin 19. maddesinde belirtilen özellikler kapsamında test eder
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Şahsi değerlendirmem bu yönde şekillendi

Tezer' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Duru Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir PAEM
Katılmak zorundayım diyemem @Tezer, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Savgat' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine
Tam olarak aynı fikirde değilim @Savgat, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude' Alıntı:
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Duru Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başvuru şartları arasında ise
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Sude, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor