Orange County bir zamanlar göçmen karşıtı bir yatak yatağıydı. Ne değişti?

Nesrin

New member
Onlarca yıldır, yerli Orange County'ime düzenli olarak Capistrano'ya döndüğü gibi, yasal ve değil, göçmenlere karşı harekete geçmeye güvenebilirim. Broadway klasik “yapabileceğiniz her şey (daha iyisini yapabilirim)” nin sivil bir versiyonu gibiydi, zeki ve daha fazla yabancı düşmanlığı dışında.

Lowlight makarasını işaret et!

• Time Magazine'deki 1986 makalesinde, Newport Beach sakini Harold Ezell, daha sonra Göçmenlik ve Vatandaşlık Servisi'nin batı bölgesi direktörü, hileli makaleler kullanan göçmenleri eleştirdi. “Onları yakalarsanız, onları temizlemeli ve kendin kızartmalısın” dedi.
  • Cumhuriyetçiler, 1988'de Santa Ana'daki oylama kabinlerinin dışında üniformalı güvenlik görevlilerini yasadışı bir şekilde yayınladı.
  • Ezell de dahil olmak üzere bir grup sakin, “yasadışı uzaylılar” ve çocukları için hayatı sefil hale getirmeye çalışan 1994 California oy pusulası önlemi. El Torito'daki margaritaları indirdikten sonra “Devletimizi Kurtar” girişimini adlandırdılar.
  • 1996 yılında, Anaheim Kent Konseyi göçmen yetkililerin, Kaliforniya'daki türünün ilk programı olan şehir hapishanesindeki tutukluların yasal statüsünü taramasına izin verdi.
  • Üç yıl sonra, Anaheim Union Lisesi Bölgesi mütevelli heyetleri, yetkisiz göçmenlerin çocukları olan benim gibi insanları eğitme maliyeti için Meksika'ya 50 milyon dolarlık bir karar verdi.
  • Bir GOP geleneği haline gelmeden çok önce, yerel Cumhuriyetçi adaylar ve politikacılar “istila” üzerinde ne kadar zor olduklarını övmek için sınıra gittiler.
  • 2005 yılında, Mission Viejo büyükbabası Jim Gilchrist, Border Patrol'ün yasadışı yollardan bu ülkeye geçen göçmenleri bulmasına yardımcı olmak için banliyölere katılan Minuteman projesini oluşturdu. Aynı yıl, Costa Mesa Belediye Başkanı Allan Mansor, polis memurlarının ülkede bir ilk olacak olan federal göçmenlik yasalarını uygulamaya çalıştırmaya çalıştı.
Orange County, “kutsal” devlet yasası hakkında Kaliforniya davası açmaya ve göçmenlik ve gümrük yaptırımlarının şehir ve ilçe hapishanelerinde tutukluları tutmasına izin vermek için teorileştirme yoluyla, ülkenin geri kalanını mümkün olduğunca nasıl cezalandıracağını göstermiştir. belgesiz. Yine Beyaz Saray'da Donald Trump ile, bu hiçbir Miras'ın şimdiye kadarki en güçlü acolyte olduğunu bilmiyor.

Eğer kitlesel sürgünlere karşıysanız ve bir tür af görmek istiyorsanız, sönük hissetmek kolaydır ve Orange County'yi geçmişi için lanetlemek daha kolaydır. İkincisini neredeyse tüm yetişkin hayatım için yapıyorum – önce bir üniversite aktivisti, o zaman bir köşe yazarı olarak. Keşke gidebilseydim ama – Michael Corleone'u yorumlamak için – beni geri çekmeye devam ediyor.

Çeyrek yüzyıl boyunca Orange County'yi ele aldığım için, tüm umudunu kaybetmedim. OC'nin yasadışı göçlere karşı kavurulmuş toprak kampanyalarının sonucunu biliyorum: başlangıçta ulusal konuşmayı sağa doğru itmek, ama sonunda tekrar tekrar patlayan bir puro'nun siyasi eşdeğeri haline geliyor.

Öneri 187 geçmesine rağmen, ünlü bir şekilde California Latinos neslimi onlarca yıldır Demokratik oy verdi ve OC GOP'u kalıcı olarak diz çöktü. Oy pusulası girişimi üzerindeki yerel öfke, Loretta Sanchez'in tarihi 1996'nın görevdeki Temsilci Bob Dornan'ı kazanmasına yol açtı. Zaferi o kadar çarpıcıydı ki, bir Meclis alt komitesi Dornan'ın göçmenlerin seçimde yasadışı olarak oy kullandıkları ve Sanchez için salladığını iddia etti (yapmadılar).

Minuteman Projesi? Hızlı bir şekilde patladı.

Trump'ın Kamala Harris'in “doğal doğan bir vatandaş” olmadığını iddia eden bir Cockamamie 2020 makalesiyle doğum hakkı vatandaşlığını yasaklamaya olan ilgisini çeken Chapman Hukuk Fakültesi'nin eski dekanı John Eastman? Trump'ın Joe Biden'in 2020 seçimlerini çaldığı asılsız iddialarını zorladığı için ihracatla karşı karşıya.

Costa Mesa? Artık kendini Mansoor'un eylemlerinden yüksek sesle uzaklaştıran ilerici, Latino çoğunluklu bir Kent Konseyi var.

Göçmen yanlısı bir destekçi olan Naui Huitzilopochtli, 2006 yılında Belediye Başkanı Allan Mansor için Costa Mesa'daki Fairview Park'ta düzenlenen bağışçıya katılımcılara alay etmeye çalıştı.

(Javier Manzano/Los Angeles Times)

Yıllar geçtikçe, göçmenleri Orange County'deki siyasi kazanç için çöpe atmak daha önce olduğu kadar popüler veya etkili değildi. Trump, üç başkanlık kampanyası üzerindeki zararlı söylemine rağmen, ilçeyi asla kazanamadı. Bu ay yayınlanan bir UC Irvine Sosyal Ekoloji Okulu anketi, OC sakinlerinin% 28'inin göçmenliğin yerel olarak “en iyi sorun” olduğunu düşündüğünü gösterdi – bunu 1993 Times anketi ile bu sayıyı% 80'e koydu. Bu arada, UC Irvine anketi, OC'deki insanların% 58'inin hiçbiri olmayan göçmenler için bir tür yasal statüyü tercih ederken,% 35'i sınır dışı edilmeyi tercih etti.

Bu artık John Wayne'in Orange County değil. Cehennem değil bana ait. Ne değişti?

Birincisi demografi. 1990 yılında, Güney Kaliforniya'da yasadışı göçlere karşı öfke öfkelenmeye başladığında, beyazlar ilçenin% 65'i idi. On dört yıl sonra, ABD nüfus sayımı rakamları OC'de azınlık haline geldiklerini gösterdi. Sakinlerin yaklaşık üçte biri yabancı doğumludur, göçmenler ilçenin dört bir yanında yaşıyor ve sosyal merdivenin tüm basamaklarını işgal ediyor. Komşularınız, çocuklarınızın arkadaşlarınız, kayınvalideleriniz veya iş arkadaşlarınız olduklarında onları çöpe atmak daha zor?

Değişen demografik özellikler de ilçenin siyasi olarak moraline yol açtı. Huntington Beach'in Maga Kent Konseyi dışındaki birkaç OC politikacı, Trump'ın göçü kısaltma vaatlerini kamuoyuna övdü. Bir Winchester tüfeği kadar liberal olan ve departmanının göçmenlik yetkililerine döndüğü hapishane mahkumlarının sayısını büyük ölçüde artıran OC şerif Don Barnes bile, bu hafta milletvekillerinin “milletvekillerinin“ uygulanmasına odaklandığını ileri süren bir haber yayınladı. Eyalet ve yerel yasalar ”.

En önemlisi, eski Orange County'den yeterince sahip olan aktivistler. Burada her zaman göçmen karşıtı bir Lunacy'ye karşı geri dönüş var. Anaheim High'da ikinci sınıf öğrencisiyken, binlerce lise öğrencisi 187'yi protesto etmek için sınıftan çıktı. 2006'da, Santa Ana'da büyük bir miting vardı – ülkenin geri kalanındaki diğer yürüyüşlerle birlikte – kongre bir kongre protesto etmek için Teklif 187'yi yapacak olan Bill, Başkan Reagan'ın af kadar dostu görünüyor. Ancak bu çabaların çoğu gelişigüzeldi, Chicanosauruses arasında kavgaya dönüştü ve tam teşekküllü bir hareket haline geldi.

Son 15 yılda, burada büyüyen aktivistler-sadece Latinler değil-mitingler düzenlediler, sahnelenmiş ve kağıtsız insanlar için ayakta duran çokröşe bir ağda birleşen kâr amacı gütmeyen kuruluşlar veya topluluk temelli gruplar oluşturdular. Yerel hapishanelerden buz atmak için kampanya yürüttüler, yerel politikaları değiştirmek isteyen çeşitli davalara yardım ettiler ve hatta göçmen yanlısı adayların okul kurullarını ve şehir konseylerini doldurmalarına yardımcı oldular.

Orange County'de böyle yüksek, başarılı bir direnç olabilirse, her yerde olabilir. Kolay değil, ama mümkün – gereksiz.

İyi dövüşle savaşan insanlardan biri Santa Ana yerli Sandra de Anda. Göçmenleri yasal yardıma bağlayan ve buz manzaralarını bildirmek için bir yardım hattı yöneten Orange County Rapid Misafir Ağı için bir ağ koordinatörüdür.

31 yaşındaki, tarihsel olarak Kamboçya ve Latin bir mahallesinde Minnie Caddesi'nde büyüdü migra Gözaltına alınan sakinler “her zaman”. 2017 yılında Portland, Ore.

Orange County'nin ne kadar ileri geldiğinden gurur duyuyor ve her zamankinden daha kararlı. Arkadaşlar ve aile güvenliği için endişeleniyor, ancak De Anda kalmaz.

“Burada çok kötü bir muhafazakar gelenek var, ama milletlerimiz hala uzun zamandır burada,” dedi uzun bir çalışma gününden sonra gerçek bir tonda. “Burada kalmayı hak ediyoruz. Önümüzdeki dört yıl için gerekli herhangi bir yolla birlikte savaşmak zorunda kalacağız. ”