Newsom'u sık sık eleştiren Riverside İlçesi Şerifi Chad Bianco, onun yerine geçmeyi düşünüyor

Nesrin

New member
Yasa ve düzen görüşleri ve Vali Gavin Newsom'a yönelik şiddetli eleştirileriyle tanınan, muhafazakar ateşli bir isim olan Riverside İlçesi Şerifi Chad Bianco, 2026'da valiliğe aday olmayı düşünüyor.

Riverside County Şerif Ofisinde onlarca yıllık kariyerinin ardından ilk kez 2018'de şerif olarak seçilen Bianco, adaylığını resmi olarak açıklamadı. Ancak Cuma günü The Times'a verdiği bir röportajda, eyaletteki en üst pozisyona aday olmak için ailesiyle görüştüğünü söyledi.

“Mükemmel bir yerde yaşıyorum. Mükemmel bir işim var ve eğer insanlar burada, Riverside County'de beni seçmeye devam etselerdi bunu önümüzdeki 40 yıl boyunca yapardım,” dedi Bianco. “Bu yüzden pes etmeye karar vermek benim için çok büyük bir şey. Beni bunu yapmaya ikna etmeye çalışan insan sayısının giderek artması, açıkçası bana üzerinde düşünecek bir konu veren bir kulak böceği.”

Eyalet çapındaki kamu güvenliği yasalarındaki eksiklikler olarak gördüğü şeylere dikkat çekmekten çekinmeyen şerif, bu ay Instagram'da Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını destekleyen alaycı bir video yayınlayarak viral bir an yaşadı. Bu belgede, üniformasıyla bir arabada oturan şerif, yıllarca hapishaneleri kapatan veya hapis cezalarını azaltan politikaları eleştirdikten sonra “ekip değiştireceğini” söyleyerek şaka yapıyor.

“Sanırım Beyaz Saray'a bir suçlu göndermenin zamanı geldi,” diye sertçe konuştu. “Trump 2024 bebeğim. Gelin bu ülkeyi kurtaralım ve Amerika'yı yeniden büyük yapalım.”

Eleştirmenler onu, vergi mükelleflerinin finanse ettiği bir üniforma giyerken bir adayı savunduğu için çağırdı.

Devlet Departmanı Valiliğe aday olan Kamu Eğitiminden Tony Thurmond, Bianco'nun eylemlerinin soruşturulması çağrısında bulundu ve onu yerel kurumların memurları veya çalışanlarının üniformalıyken siyasi faaliyetlere katılmasını yasaklayan eyalet yasasını ihlal etmekle suçladı.

Thurmond, X'te yayınlanan bir videoda şunları söyledi: “Beyaz Saray'da bir suçlunun veya kanunlara uymayan bir valinin bulunmasını kaldıramayız.” [Bianco’s] Kaliforniya halkının karşı karşıya olduğu sayısız zorluğa karşı vergi mükelleflerinin fonlarının kötüye kullanılması.

Bianco, The Times'a videoyu yayınlama konusunda “sıfır pişmanlık duyduğunu” ve kendisini eleştirenlerin videonun devletin karşı karşıya olduğu kamu güvenliği sorunlarına dikkat çektiği ilk kısmını ele almamalarından dehşete düştüğünü söyledi.

“Dikkat çekecek tek şeyin Trump'ı desteklediğimi söylemem olması şok edici. Bu, siyasi sistemin başarısızlığının somut örneğidir” dedi Bianco. “Herkes sadece konuşmak istediği şey hakkında konuşmak ve parçası olduğu veya kendisinin sebep olduğu felaketten kaçınmak istiyor.”

Bianco, 2021'de Şerif Departmanı çalışanlarına yönelik aşı zorunluluklarını uygulamama sözü vererek aşılamanın kişisel bir tercih olduğuna inandığını söyleyerek manşetlere çıktı.

Bir ay sonra Bianco, 2014 yılında, safları ABD Kongre Binası'ndaki ayaklanmaya katılan aşırı sağcı, hükümet karşıtı bir grup olan Yemin Bekçileri'nin aidat ödeyen bir üyesi olduğunun bir veri sızıntısı yoluyla ortaya çıkması üzerine incelemeyle karşı karşıya kaldı. 6 Ocak 2021. O dönemde yaptığı açıklamada, “Üye olan diğer birçok emniyet görevlisi ve gazi gibi ben de grubun bana hiçbir şey teklif etmediğini öğrendim ve bu nedenle üyeliğe devam etmedim” demişti.

Geçtiğimiz yıl Bianco, Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylığı için kampanya yürüten Florida Valisi Ron DeSantis'in sınır güvenliği konusunda benimsediği sert tutumu açıkça destekleyen, ülke genelindeki 90 şeriften oluşan koalisyonun arasında yer aldı.

Daha yakın zamanlarda Bianco, bazı şiddet içermeyen mülkiyet suçlarını ve basit uyuşturucu bulundurmayı kabahat sayılan 2014 oylama tedbiri olan Öneri 47'yi değiştirmeyi amaçlayan Evsizlik, Uyuşturucu Bağımlılığı ve Hırsızlığı Azaltma Yasası adlı bir girişimi desteklemek için televizyon haber kuruluşlarında yer aldı. Girişim, perakende hırsızlığına yönelik cezaları sertleştirecek ve bulundurmakla suçlananların uyuşturucu tedavisi görmesini gerektirecek.

Kaliforniya genelinde şeriflerden oluşan bir koalisyon, Riverside County Cumhuriyetçi Partisi ve bazı mevcut ve eski milletvekilleri Bianco'yu valiliğe aday olmaya çağırdı.

“Taslak Bianco koalisyonu” olarak adlandırılan bir gruba liderlik eden eski Eyalet Senatörü Dennis Hollingsworth, bu hafta yaptığı açıklamada şerifin adaylığının Kaliforniya seçmenleri için “gerçek bir alternatif” sağlayacağını söyledi.

Hollingsworth, “Sacramento'nun suç ve evsizlik gibi konulardaki başarısızlıkları karşısında, Şerif Bianco'nun liderliği eyaletteki diğer toplulukların takip edebileceği bir örnek oldu” dedi.

Bianco, 2027'de görevden ayrılan Newsom'un yerini almak için kalabalık yarışa giren ilk yüksek profilli Cumhuriyetçi olacak. Thurmond'un yanı sıra Teğmen Vali Eleni Kounalakis, Eyalet Senatörü Toni Atkins (D-San Diego) ve eski eyalet Kontrolör Betty Yee adaylarını açıkladı.

“Sadece valiliğe aday olan bir Cumhuriyetçi olmak istemiyorum. Bianco, “İnsanların bu durumu düzeltmek isteyeceği lider olmak istiyorum” dedi. “Ve zihinsel olarak Kaliforniya'nın eyaleti düzeltecek bir lider istediğine inanacağım bir noktaya gelebilirsem, o zaman bunu yapma kararını vereceğim.”