Meksika bayrağını göçmenlik mitinglerinde neden sallamak yanlış değil

Nesrin

New member
Güneş parlak ve gökyüzü cumartesi sabahı mavi oldu gibi ben bir arkadaşım ile eşimin restoranında Santa Ana şehirde kahvaltı zevk.

Saquon Barkley'in geri koşan Philadelphia Eagles'ın Super Bowl sırasında bir langırt gibi Kansas City Chiefs savunmasını nasıl sıçrayacağından bahsediyorduk.

Sokak vaizleri, gürültülü hipsters ve koridos ve yaşlı patlatan insanlar mahallenin film müziğinin bir parçası, bu yüzden sohbetimize geri döndük. Ancak uzak gürültü, kükreme gibi ses çıkarana kadar daha yüksek sesle ve yüksek sesle devam etti.

“Bu bir protesto mu?” Chilaquiles'ımı seçerken yüksek sesle merak ettim.

“Evet,” dedi arkadaşım, çatlamadan önce, “muhtemelen buz hakkında” – göç ve gümrük icrası.

Haklıdı.

Dördüncü Caddenin aniden gençlerle dolup taştığını görmek için dışarı çıktık. Diye bağırdılar “¡Sí se puede! ” Ve “El Pueblo Unido Jamas Sera Vencido! ” (United insanlar asla bölünmeyecek.) Bazı twirled ahşap gürültücüler veya “aileleri ayırmayı bırak” ve “Geme Gringo'yu yasal olduğumu” okuyan işaretler tuttu. Atmosfer yüksek ve gururlu ve izleyiciler onları alkışladı.

Cumartesi günü gördüğüm şey, Başkan Trump'a karşı ülke çapında bir hafta sonu ve yasadışı göçü yıkma, yasal göçü ciddi şekilde sınırlandırma ve doğum hakkı vatandaşlığını sonlandırma planlarının bir parçasıydı. Protestocular Dallas Belediye Binası'nda toplandı ve Doğu San José'de ve Atlanta bölgesindeki geleneksel göçmen iniş noktası Buford Otoyolu boyunca yürüdü. Los Angeles'ta insanlar Pacoima'da gösterdiler ve 101 otoyol şehir merkezini devraldı ve saatler süren bir trafik sıkışıklığı yarattı.

Santa Ana'nın iki kısa videosunu kaydettim, onları sosyal medyaya yükledim ve Chilaquiles'ime geri döndüm. Birkaç dakika sonra yayınlarımdaki yorumları kontrol ettim. Çoğunlukla olumluydular, ama birkaçı öfkeyle ikinci bir düşünce vermediğim bir şeye dikkat çekti:

Meksika bayrakları.

. üç renkli Santa Ana manzarasının bir parçası, bu yüzden dikkatimden kolayca kaçtı. Ayrıca, insanlar son 30 yılda gördüğüm her göçmen hakları protestosunda diğer Latin Amerika ülkelerinin bayraklarıyla birlikte salladılar.

Seattle, Arkansas, St. Louis veya Florida'da bu hafta sonu mitinglerinde Amerikan bayrakları azınlıktaydı. Pazartesi günü, LA şehir merkezinde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde, tricolor tekrar gururla uçtu.

Yetkisiz göçmenler ve çocukları için hayatı sefil hale getirmeye çalışan kutuplaşan oy pusulası girişimi olan 187'yi protesto etmek için dersleri atlayan ve Oxnard'daki Plaza Park'ta toplanan çeşitli Oxnard liselerinden 1994 dosya fotoğrafı.

(Bruce K. Huff / Los Angeles Times)

Önümüzdeki haftalarda Trump ve göçmenlik Goon ekibine karşı daha fazla protestoda daha fazla Meksika bayrağı göreceksiniz – aylar hatta yıllar değil. Ve sadece yasadışı göç muhalifleri tarafından değil, aynı zamanda birkaç göçmen yanlısı aktivist tarafından sorulan aşağıdaki sorular.

Neden Amerika Birleşik Devletleri değil, başka bir ülkenin bayrağını sallıyor? Bu, Beyaz Saray ve Capitol Tepesi'ni yöneten rakiplerin meşhur kalplerini ve zihinlerini nasıl kazanacak? Trump ve destekçilerinin, söz verdikleri şeyin arifesinde yıllarca görülmeyen bir sınır dışı etme baskısı olacağına alay etmek saçma değil mi? Ve daha büyük bir hedef bulabilir misin? La Migra Meksika'nın kırmızı, beyaz ve yeşili veya Orta Amerika uluslarının mavi beyaz bayrak renk şemalarından mı?

Bu sorgular, göçmen hakları hareketini, 1990'ların başından beri, bir yabancı düşmanlığı önlemleri seli, Amerikan güneybatısında yerel ve eyalet hükümetlerini batırdığında ve ana akım grupların öğrenci aktivistleriyle en iyi nasıl savaşacakları konusunda çatıştığı zaman böldü.

Ilımlılar her zaman Meksika, El Salvador, Venezuela ve diğer ataların bayraklarını sallayan Latinlerin siyasi intihar olduğundan korkuyorlardı – Latinoların asla asimile olmayacağına ve bu ülkeyi devirmeye yönelik uyuyan ajanlar olduğuna inanan Amerikan ruhunun içine girdiğinden . Özellikle Muhafazakarlar için radyoaktif olan Meksika bayrağından korkuyorlar-175 yılı aşkın bir süredir resmi olarak ve değil, savaşta olduğumuz güney komşumuzun bayrağı.

Bu şüphelerden biri bir zamanlar senindi.

1994 yılında, yerel haberlerde yaşlı bir siyah beyefendi ve Fullerton'daki öğrencileri, ülkedeki göçmenler için yaşamı yasadışı bir şekilde ve çocuklarını sefil hale getirmeye çalışan rezil 187'ye karşı protesto eden öğrencileri içeren bir segment gördüm.

Adam öğrencileri destekliyordu, ancak Meksika bayrağını bıraktıklarını ve Amerikan bayrağını sallamalarını istedi. Bunun yerine, ona bağırdılar. Flustered, bir muhabire orijinal olarak Teklif 187'ye karşı olduğunu ancak şimdi tedbiri desteklemeyi planladığını söyledi (oyların% 59'uyla geçti ancak sonunda anayasaya aykırı olarak yönetildi).

Bu karşılaşma her zaman benimle kaldı. Bu ülkede kalma kağıtları olmayan göçmenlerin hakları için mitinglerde yabancı bir bayrağı markalamak mantıksız görünüyor. Ancak kendilerini Amerikan bayrağına saran insanlar sizin ve sevdikleriniz için “onların” ülkesinden cehennemi çıkarmak için çığlık attığında, insanların neden bu tür jingoizme karşı duran ve geçmişlerinde gurur duyan bir sembolü refleks olarak kucaklayacağını anlıyorum.

O zaman ve şimdi, göçmen hakları protestocularının Amerikan bayrağını sallamaları gerektiğini düşünüyorum – sadece burada yaşadıkları ve göçmenlerin burada kalabilmeleri için savaştıkları için değil. Sol, yıldızları ve çizgileri sağdan geri almalıdır, bu da onu bir cudgel gibi kullanmalı veya Gauche moda ifadesi bir La Savunma Sekreteri Pete Hegseth olarak giymelidir.

Ama düşüncelerim onlarca yıl içinde göçmen yanlısı gösterileri ele aldım. Şimdi, insanların bir mitingde yabancı bir bayrak salladığını gördüğümde gülümsüyorum.

Bayrakları savunanlar, her zaman sıradan insanların takılırken öfke ve tutkuyu ifade etmelerinin bir yolu olduğunu iddia ettiler. El Movimiento şartlarına göre. Bayrak dalgalanmaları cesur olanlardır, iyi bir takım suçunun ihtiyaç duyduğu şeydir. Kamuoyu savaşı kısa vadede kaybolabilir, böyle bir mantığa gider, ancak bu insanlar göç tartışmasını daha iyi yerlere doğru iter.

Göstericiler, 2006 protestosu sırasında Meksika ve Amerikan bayraklarını salladı ve Kosta Mesa Belediye Binası'nda yasadışı göçü engellemek için önerilen mevzuata karşı miting.

(Luis Sinco / Los Angeles Times)

Fullerton'da siyah beyefendiyi işaretleyen çocuklar? Hareketleri, California siyasetini yeni nesil için temel olarak dönüştürdü ve devleti maviye çevirdi. Kongre'nin Steroidler üzerindeki önermesinin 187 versiyonunu geçip geçmeyeceğini tartışan 2006 yılında dışarı çıkan lise öğrencileri? Yasama organları, kağıtsız akranları için eyalet içi dersleri geçene kadar oturma ve protestolar düzenlediler.

Bu tür sert savunuculuk, Obama yönetimini 2012 yılında Çocukluk Gelişleri İçin Ertelenmiş Eylem Programı yaratmaya itti ve Trump bile, ebeveynleri çocukken onları yasadışı olarak bu ülkeye getiren Hayalperestler için biraz sempati ifade etti. Ve vatandaşlık hala onları ortadan kaldırsa da, birçoğu yerel ve kongre yarışlarına katılarak ve adayların kazanmalarına yardımcı olarak siyasi savunuculuklarını sürdürdü.

Göçmen hakları mitinglerindeki Amerikan bayrağı ne başardı? Harika fotoğraf operasyonları, elbette, ama Cumhuriyetçi milletvekillerinin zor kalpleri tüm bu yıllar boyunca erimediler. Ayrıca Trump, şansı olsaydı, eski ihtişamın önünde “Yıldız Sırpan Banner” şarkısını söyleyen bir göçmen sınır dışı edecekti.

Protestolarda yabancı bir bayrağı sallamak iyi bir sorundur – Cesurun birlikte toplanması ve kaos dışında hiçbir şey anlamayan bir komutana karşı uzun süre dayanmak için bir işaret.

Pazartesi günü, protestolar Sasscer Park ve Ronald Reagan Federal Adliye Sarayı'ndan başlayarak, şehir merkezine doğru şehre yayılmadan önce caddeden aşağı doğru Ronald Reagan Federal Adliye Sarayı'ndan başlayarak tekrar ortaya çıktı. Arabalar Meksika, Salvador ve Guatemala bayraklarını açığa çıkaran yolcularla dolaştı. Bir kez daha, herkes gürültülü ve gururluydu.

Birkaç blok ötede, Tustin sakini Juan Galvez, Cape gibi Meksika bayrağı giydi. Ayak bileklerinin hemen üzerinde asılı kaldı. Onu arabasına geri dönerken yakaladım. Bu, 20 yaşındaki çocuk ilk kez herhangi bir şey hakkında protesto etmişti. O ve ailesi Amerikan vatandaşlarıdır, ancak akrabaları olmayan arkadaşları vardır.

Neden ABD bayrağına sarılmadığını sordum.

“Trump bize saldırıyor çünkü Meksikalıyız,” diye yanıtladı Galvez. “Çöp olduğumuzu düşünüyor. Çöp değilim. Ve korkmuyorum. “