Lester Holt 'NBC Nightly News' i teslim etmeden önce Tom Llamas'a söyledikleri

Nesrin

New member
Tom Llamas ilk olarak 2000 yılında NBC'nin Rockefeller Center merkezine yeni yüzlü bir stajyer olarak adım attı.

Pazartesi günü, “NBC Nightly News” in beşinci çapası olarak televizyon haber tarihinin bir parçası oldu ve günlük İngilizce ağ akşam haber yayınını yöneten ilk Latino gazetecisi (akıl hocalarından biri Jose Diaz-Balart, “Nightly” nin Cumartesi baskısını ele alıyor.

45 yaşındaki Llamas, çapa sandalyesinde 10 yıllık bir koşudan sonra tam zamanlı NBC'nin “Dateline” a taşınacak Lester Holt'u devraldı. Llamas, ağın ücretsiz akış platformu Haberler'de canlı, saatler süren bir haber yayıncılığı olan “Top Story” nin çapası olarak kalacak.

Küba göçmenlerinin oğlu Llamas, güçlü bağlara sahip olmaya devam ettiği Miami'de büyüdü (pop süperstar Gloria Estefan ve “Sabado Gigante” sunucusu Don Francisco tanıtımını kutlamak için Florida'daki bir partiye katıldı). Westchester County, NY'da, karısı Jennifer, 12, dokuz ve yedi yaşlarındaki üç çocuk ve ödevde dünyayı dolaşırken on yıllık sandık kazıklarından inşa edilen vinil kayıt koleksiyonu için özel bir oda ile yaşıyor.

Son zamanlarda The Times ile yeni rolü hakkında konuştu.

Lester Holt'u Haberler'de 21 yaşındaki bir yapım asistanı olduğunuzdan beri tanıyorsunuz. Sana ne tavsiye verdi için yeni rolünüz?

Bu işle evli. Ve ona bunu sordum, çünkü çocuklarım beni her zaman bir ağ muhabiri ve bir ağ çapası olarak tanıyorlardı. Ama bana, “Hayatın değişecek” dedi. Ve bana herkesin bir parça isteyeceğini ve hiç yaşadığınızdan daha fazla talep olacağını açıkladı.

Ve bu konuda haklıydı. “Kariyeriniz ve aileniz söz konusu olduğunda doğru kararları vermelisiniz” dedi. Eşim ve çocuklarım bazen küçük bir lig maçında olacağımı ya da bir okul oyununda olacağımı biliyorlar ve bir uçağa koşmak ve atlamak zorundayım çünkü son dakika haberleri var. Ve babalarının bunu yaptığını anlıyorlar. Ama her zaman bu konuda konuşmalarımız var. Ve zor.

Çocuklarınız izliyor mu “NBC Gece Haberleri“ Ve “En iyi hikaye“?

Ah evet.

7 yaşındaki seçimleri sınıf arkadaşlarına açıkladı. Başkan Biden istifa ettiğinde ve Kamala Harris adaylığı devraldığında onları yürüyordu. Bazen zordur. Geçen yaz Milton Kasırgası sırasında o geceyi kafamın üzerinde bir transformatör patladığında izliyorlardı ve bu biraz korkutucu. Hızlı bir şekilde bana bazı kısa mesajlar ve çağrılar vardı.

Bazen biraz fazla izliyorlar ve onu kapatmalıyız. Ama çok takılıyorlar; Etraflarındaki dünyayı biliyorlar. Sadece aynı şekilde büyüdüğüm gibi. Hatırlayabildiğim kadarıyla İngilizce ve İspanyolca haberleri izledik. Çünkü ailem her zaman Küba'dan haber arıyorlardı.

Tom Llamas Mart 2022'de Kiev'den rapor veriyor.

(Haberler)

Erken haber izleme anılarınız nelerdir?

Fidel Castro ile röportaj yapılacağı her zaman gerçekten hatırlıyorum. Her zaman büyük bir andı, değil mi? Röportajı izlediğimi ve daha sonra adil bir röportaj olup olmadığına karar verdiğini ve bunun hakkında açık bir konuşma yaptığımı hatırlıyorum. Bu yüzden tüm hayatım boyunca adalet konuşmalarını duyuyorum. Ve bunun ne anlama geldiğini ve izleyicilerin buna nasıl tepki verdiğini görüyorum.

Bu size mesleğe girmeniz için ilham verdi mi?

Haberlerin ne kadar önemli olduğuna dair bir kanıtı olduğu kadar ilham olup olmadığını bilmiyorum. Sadece ailem haberlere güveniyordu. Kendi ülkelerinde neler olduğunu bilmek istediler. Amerika'da neler olduğunu bilmek istediler. Ve dinlediler ve bu insanlara güveniyorlar.

Yapmaya devam etmene karar veren güçleri ne yaptı? “En İyi Hikaye” “Gece” yaparken?

Aslında benim fikrimdi.

Şu anda, bu ülkede, her yerde olmalısın. Ve üç buçuk yıl boyunca kurduğumuz şeyi kaybetmek istemedim. Emmy'yi “Gecelik Haberler”, “ABC World News Tonight” ve “CBS Akşam Haberleri” gibi Amazing Legacy şovlarına karşı aday gösterdik. Üç yaşında bir akış şovu ile o dairede olmak, bu kariyerimin en büyük başarılarından biri oldu. Çünkü bu bir başlangıçtı. Ve birçok insan bunu yapamayacağımızı söyledi ve yaptık.

Başkan Trump temelde savaş ilan etti çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme politikaları. [The Federal Communications Commission has called for an investigation into NBC’s parent firm Comcast for what it describes as “DEI discrimination.”] O var İngilizce konuşan bir gece haber yayınını demirleyen ilk Latin olmanın başarısını susturdu mu?

Bu işi aldığımı sanmıyorum çünkü Hispanikim; Sanırım bu işi aldım çünkü iş için en iyi insanım. Ve biliyorum ki NBC de buna inanıyor.

Hayat hikayem gurur duyduğum bir şey. [My parents] Esasen bu ülkeye hiçbir şey olmadan geldi. Paraları yoktu, dili zar zor konuştular ve bu inanılmaz ülke onlara ikinci bir şans verdi. Onlara yeni bir ev verdi. Bana sıkı çalışma öğrettiler, ama aynı zamanda bana bu ülkeyi sevmeyi öğrettiler. Ve ben, bence bu dünyanın en büyük yeri, eller aşağı. “Gece haberleri” nin çapası olmak bana Amerikan rüyasının hala çok canlı olduğunu söylüyor.

NBC'den Roma'daki Tom Llamas, Nisan 2025'te Papa Francis'in ölümünü kapsıyor.

(Haberler)

Akış müzik neslindensin– Ama vinil kayıt koleksiyonunuz var. Bu nasıl oldu?

On ya da 12 yıl önce Los Angeles'taki arkadaşımın evine gittim ve plak çimi var. Sanırım Rolling Stones'tan “yapışkan parmaklar” oynadı. Sadece soğuduk ve albümü dinledik. Ve “Ne kadar harika bir deneyim” diye düşündüm.

Sonra kayıtlarla ilgili diğer eğlenceli kısmın sadece onları bulmak ve onları toplamak ve orijinal baskılar almaya çalışmak olduğunu fark ettim. İspanya'da yapılan Wilson Pickett kayıtlarım var. Liner notlarının ve albüm kapaklarının farklı dillerde olduğu Beatles kayıtlarım var. Onlara sahip olduğum bir odam var – bir müzik kutusuna giriyormuşsun gibi geliyor. Bazen gazeteyi okuduğum yer burası. Büyük seçim gecelerine hazırlandığım yer burası. Saatlerce orada olacağım. Ben böyle rahatlıyorum.

Şu anda pikapınızda ne var?

Biraz sert bir aşamadayım, bu yüzden çok fazla sanat Blakey, çok sayıda Cannonball Adderley dinliyorum. Harika canlı albümler bulmaya çalışıyorum. 70'lerin sonlarında 80'lerin sonlarında sahip olduğu Bruce Springsteen'den bu harika beş rekor seti aldım. Ve açtığım harika bir albüm, Elvis Presley'in “Memphis'teki Elvis'ten”. 1969'da, Jimi Hendrix'in kalktığını ve Woodstock'un gerçekleştiğini kaydetti. Ve bu sadece güzel şarkılarla çok Country Americana albümü. Memphis çocukları onu destekliyor.

Sen varsıne Müzikte iyi bir tat.

Bunu takdir ediyorum.