Granderson: Kaliforniya'daki esrar kafelerini getirin. Milletin onlara ihtiyacı var

Nesrin

New member
Araştırmaya göre artık daha fazla Amerikalı, her gün alkol içmekten ziyade günlük olarak esrar tüketiyor. yeni bir çalışma.

Bu, Nixon günlerinden bu yana fırsatçı politikacılar tarafından haksız yere şeytanlaştırılan bir sektör için hoş bir haber. 1979 ile 2022 yılları arasında toplanan verilere dayanan bulgular, eyalet yasaları kapsamındaki suç olmaktan çıkarma dalgasıyla, özellikle de Kaliforniya'nın 1996'daki 215 sayılı Önerisiyle tutarlıdır.

Köşe Yazarı

LZ Granderson

LZ Granderson Amerika'da kültür, politika, spor ve yaşam hakkında yazıyor.

O yılki seçimlerden sonra, Loyola'daki bir hukuk profesörünün Los Angeles Times'ta “bu, kontrolü ele geçiren baby boomer kuşağı olabilir” dediği aktarıldı.

Baskın olan Boomer'lar değil, pragmatizmdi.

Hakkında ABD'de 1,3 milyon kişi eyalet hapishanelerinde. Hapsedilmenin en yaygın nedeni? Uyuşturucuya bağlı suçlar. Hapishane nüfusunun en yüksek olduğu ülkenin esrarı ne kadar sevdiği göz önüne alındığında, insanları esrar yaptıkları için hapse atmayı bırakmak mantıklı geliyor.

Bugün esrarın tamamen yasa dışı olduğu tek eyaletler Idaho, Kansas, Güney Carolina ve Wyoming'dir. Bu ayın başlarında Başkan Biden esrarı daha az tehlikeli bir uyuşturucu olarak yeniden sınıflandırma planlarını duyurdu.

Kısacası: “Sadece hayır deyin” öldü. Yaşasın “Hollandalıyı sol taraftan geç.”

Politikanın gerçekten toplumu yansıtmasını sağlamanın bir sonraki önemli adımı, Vali Gavin Newsom'un yakında kendisine yönelmesi muhtemel olan “munchie yasa tasarısını” imzalaması olacaktır.

Geçen yıl, dispanserlerin kafe haline gelmesini, yemek sunmasını ve canlı etkinliklere ev sahipliği yapmasını yasal hale getiren Meclis Tasarısı 374, Meclis'ten 66-9 ve Senato'dan 33-3 kabul etmişti.

Şaşırtıcı bir şekilde Newsom Ekim ayında iki partili tasarıyı veto ettiçalışanlara dumansız bir çalışma ortamı sağlanmasına ilişkin endişeleri dile getirdi. Kaliforniya'daki dispanserlerde esrar tüketmenin zaten yasal olduğu göz önüne alındığında, bu saçma görünüyor. AB 374, siz bunu yaparken bir paket cips satın almanızı mümkün kılacaktı.

Esrar kafeleri 1970'lerden beri Amsterdam'da bulunuyor. Geçen yaz Kuzey Amerika'nın ilk esrar kafesinde birkaç saatimi müzik dinleyerek ve ev yapımı tatlılar yiyerek geçirdim. Uygun bir şekilde New Amsterdam Cafe olarak adlandırılan popüler mekân, 1998'de Vancouver'da açıldı ve Issa Rae'nin Hilltop Coffee'si kadar soğuk.

Ancak Meclis üyesi Matt Haney'nin (D-San Francisco) AB 374'ü tanıtmasının tek nedeni heyecanlar değil. Onun için bu aynı zamanda bir adalet meselesi ve oyun alanını eşitlemeye çalışmak.

“Küçük işletmelerin her kurala uyması gerekiyor ama siz onlara uyum sağlayamayacaklarını, yenilik yapamayacaklarını ve insanların istediği bir şeyi sunamayacaklarını söylüyorsunuz” dedi. “Kurallara uyanın deneyim sunabilmesi gerekiyor. İnsanlar bir şarap imalathanesinde oturmak için çok para ödüyorlar. Puro salonlarımız var. Bu gerçekten de farklı değil.”

Kolluk kuvvetlerinin tüm çabalarına rağmen, yasa dışı esrarın 100'den fazla kişiyi çektiği tahmin ediliyor. 2020'de 8 milyar dolar, yasal harcamalarda ise 4 milyar dolar. Ancak vergilerin, düzenlemelerin ve cezaların yükü de küçük işletme sahiplerinin omuzlarındadır. Bunların hepsi karları ve işletmelerin büyüme yeteneğini tüketiyor. Haney, teklifinin yalnızca küçük işletme sahiplerinin gelir akışlarını çeşitlendirmelerine olanak sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda insanları pandemi sonrası kozalarından çıkıp yeniden sosyalleşmeye teşvik edeceğini söyledi.

Kaliforniya 1996 yılında esrar kültürünü özgürleştirmeye başladı. Devletin bilimden değil Başkan'dan doğan bir anlatıyı düzeltmeye devam etmesi doğru. Nixon'un önyargısı. Esrarın üzerinde asılı olan bulut yüzünden, suç olmaktan çıkarma savunucuları, devlet için beklenmeyen bir mali kazanç vaat ederek seçmenler için anlaşmayı tatlandırmak zorunda kaldılar, ki bu da elbette yasal esrarın gülünç derecede aşırı vergilendirilmesinin nedeni.

Haney, kafelerin dispanser sahiplerinin karaborsa rekabeti nedeniyle karşılaştıkları tüm sorunları çözmeyeceğini bildiğini ancak en azından sahiplerine para kazanmaları için daha fazla yol sunacağını söyledi. Haney, tasarıyı yeniden sunmadan önce hem Newsom'un ofisi hem de Esrar Kontrol Departmanı ile birlikte çalıştığını söyledi. Kendisi, yeni versiyon olan AB 1775'in valinin çalışma ortamına yönelik endişelerini giderdiğini ve aynı zamanda sendika desteğine de sahip olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten 49-4 geçti ve Senato'ya gidiyor.

Umudum munchie tasarısının Newsom'un onayını almasıdır. Hem çalışanlar hem de müşteriler için uygun havalandırma sağlandığında, esrar kafeleri yerel sanatçılara yeni mekanlar sunabilir ve turizme başka bir dal katabilir.

42 yaşındaki Haney bana “Ben genç yasa koyuculardan biriyim ve arkadaşlarımın ne kadar heyecanlı olduğunu görüyorum” dedi. “Banliyö bölgelerini temsil eden birkaç meslektaşım var ve biri bana gelip şöyle dedi: 'Bütün banliyö anneleri esrar kafeterya yasanız konusunda heyecanlı.' Pandemi sonrası insanların dışarı çıkmasını sağlamak zor oldu ve bunun mantıklı olduğunu düşünüyorum.”

Gerçekten öyle.

@LZGranderson