Görüş: Trump'ın suikast yalanı ve Biden'ın kaçırdığı an

Nesrin

New member
Salı akşamı, Donald Trump'tan gelen yeni bir bağış toplama e-postasının konu satırını gördüğümde görevin ortasında durduruldum, şaşkına döndüm: “Beni vurmaya yetkiliydiler!”

Ancak perşembe sabahı Trump'ın “Neredeyse ölümden kaçıyordum” diye ağladığı e-postayı aldığımda onun dolandırıcılığını anlamıştım. Ancak benim korkum, onun en inatçı destekçilerinin öyle olmaması ve onların para göndermek yerine onun için silaha sarılmaya kışkırtılmaları.

Onun olmuş, Sen Bilmek.

Köşe Yazarı

Jackie Calmes

Jackie Calmes ulusal siyaset sahnesine eleştirel bir bakış açısı getiriyor. Beyaz Saray ve Kongre'yi kapsayan onlarca yıllık deneyime sahip.

Trump'ın umurunda değil. Birkaç gün boyunca o ve MAGA yankı odası bir yalan uydurdu. “Pantolonlar ateş içinde” Politifact'in hesaplamasına göre nazik – Florida gizli belgelerindeki yeni mühürsüz belgelerden Trump'a karşı ceza davası açıldı. FBI ajanlarının 2022'de Mar-a-Lago'yu arama planlarındaki basmakalıp dile hatalı bir şekilde atıfta bulunarak, Trump'a yönelik olası suikasta Başkan Biden'ın Adalet Bakanlığı'nın izin verdiğini iddia ettiler.

Salı günkü e-postasında ve sosyal medya sitelerinde “Biden'ın Adalet Bakanlığı'nın Mar-a-Lago'daki DESPICABLE baskınında ÖLÜMCÜL GÜÇ kullanma yetkisine sahip olduğu yeni ortaya çıktı” diye feryat etti. “Onların sadece düşünülemez olanı yapmak için can attıklarını biliyorsun. Joe Biden beni dışarı çıkarmaya ve ailemi tehlikeye atmaya hazır şekilde kilitlendi ve yüklendi.”

İddiayı Perşembe günkü gönderisinde tekrarladı ve yandaşları bunu güçlendirdi. “Vuracaklar mıydı [Secret Service] sonra Başkan Trump, Melania ve Barron da???”, Kongre'nin kaçığı Georgia'dan Temsilci Marjorie Taylor Greene, merak X'te (eski adıyla Twitter) 3 milyondan fazla takipçisine ulaştı. Fox News sunucusu Sean Hannity ateşlendi prime time'da. Ve Cumhuriyetçi Ulusal Komite öfkeli FBI'ın ölümcül güç otoritesinin “Biden yönetiminin hukuku silahlandırmasını tamamen yeni bir düzeye taşıdığını” söyledi.

Trump yalan söylerken bu sefer tüm çizgileri aşan bir adamdı: Şu anda iki büyük partimizden birinin adayı olduğu varsayılan eski bir başkan, görevdeki başkanın yönetiminin onu muhtemelen öldürmeyi planladığını iddia etti. Bu iddianın kolektif bir Trump-Trump olacak omuz silkmeyle karşılanmaması gerekirdi.

Ancak aşağı yukarı böyle oldu. Olarak başlık Perşembe günü Trump karşıtı muhafazakarların web sitesi Bulwark'ta şu ifadeler yazıyordu: “Donald Trump Suikast Girişimi Hakkında Yalan Söyleiyor ve Kimsenin Umurunda Değil.”

Yalanı yayan MAGA Cumhuriyetçileri dışında Kongre'deki her iki partiden de neredeyse hiçbir şey duymadınız. Missouri Senatörü Josh Hawley tweet attı Av.'nin yer aldığı 2022 tarihli bir klip. General Merrick Garland, Mar-a-Lago'da arama emri çıkarılması kararını “kişisel olarak onayladığını” söyledi ve Hawley, Garland'ın belki de “Kongre'ye gelip tüm bunları Amerikan halkına yeminli olarak açıklamak isteyebileceğini” ekledi. ”

Eminim Garland bunu hiç umursamayacaktır. Ancak Trump'ın potansiyel ölüm mangasının başı olduğu iddia edilen başsavcının iftiraya yanıt vermesi için Perşembe günü Adalet Bakanlığı'nda bir muhabirin sorusu gerekti.

“Bu iddia asılsız” dedi, “ve son derece tehlikeli.” FBI gücüyle ilgili ifadeler standart operasyonel şeylerdi, Garland eklendi, aynı protokol Bu, ajanlar 2023'ün başlarında gizli belgeler için Biden'ın evinde arama yaptığında mevcuttu. FBI'ın, ajanlar ortaya çıktığında Trump'ın Mar-a-Lago'da olmayacağını bildiğini ekleyebilirdi.

Başsavcı açıkça bu soruya hazırdı. Ancak ölçülü ve gecikmiş inkarı yeterli değildi. Trump'ın pervasız yalanını çürütmenin gerektirdiği ilgiyi yalnızca başkan çekebilir.

Biden'ın Trump'ın her yalanına tepki vermek istemediğini anlıyorum. Sürekli şişirmelere oksijen vermek, tepkilere saygı göstermek veya dramdan bıkmış Amerikalıları daha fazla yormak istemiyor. Ancak çoğumuzun siyasi suikast ve suikast girişimlerine dair anılarının olduğu, iç terörizmin yaygın olduğu bir ülkede “Ülke çapında metastaz yapıyor” FBI'a göre ve Siyasi şiddet yükselişteyken, Trump'ın müstehcen sahte haberleri daha güçlü ve daha hızlı bir şekilde geri çevrilmeyi hak ediyordu.

Trump dışında herkesin -geçmişte yaşayan herhangi bir başkanı hayal edin- hükümetin siyasi rakiplerini öldüreceği yönündeki iddiası, medyada geniş kapsamlı yer almayı, kolluk kuvvetleri arasında bir mücadeleyi ve kongre soruşturmalarını ateşleyecektir. (Meclisteki Cumhuriyetçiler Biden'ı görevden almaya bu kadar hevesli nerede? Trump'a inanmıyorlar mı?)

Eski başkanın tamamı büyük harflerle “BIDEN'IN DOJ'UNA YETKİLİ OLDU” diye bağırdığında ulusun çoğunlukla esnemesi, Trump'ın yaygın olarak algılanan palyaçoluğunun bir ölçüsüdür. VUR BENİ!” Nikki Haley'nin Trump karşıtı Cumhuriyetçi destekçilerine ihanet etme ve sonunda Çarşamba günü, suikast yalanlarının ortasında -bekleyin- Trump'a oy vereceğini duyurma kararından daha kayıtsız ne olabilir?

Tehlike tüm ulusun esnememesidir. Anketler ve referanslar, Trump'ın sıkı destekçilerinin (Cumhuriyetçilerin ezici çoğunluğu) onun yalanlarına inandığını gösteriyor. Biden'ın kendisini 2020'de yeniden seçilme hakkını elinden aldığına, Biden'ın Beyaz Saray içinden bir suç ailesini yönettiğine ve Biden'ın Trump'a yönelik cezai soruşturmaları yönettiğine inanıyorlar. 6 Ocak'ta sayısız sanık, Trump'ın sözlerinin şiddet eylemlerini kışkırtma gücüne tanıklık etti.

Neden bu gerçek inananlardan bazıları Biden'ın Adalet Bakanlığı'nın Trump'ı vuracağına inanmıyor? Peki bu konuda ne yapabilirler?

Biden, MAGA sadıklarını Trump'ın herhangi bir konuda yalan söylediğine asla ikna edemeyecek. Ama bizim iyiliğimiz için değilMAGA Amerikalıları, o Böylesine iğrenç ve tehlikeli bir suçlamayı görmezden gelmemeliydi. Trump'ın yalanlarının neden şiddeti davet edebileceğini güçlü bir şekilde ortaya koyması ve kampanyası adına bu yalanları söyleyen herhangi birinin göreve uygun olmadığını savunması gerekirdi.

Başkan şansını kaçırdı. Ama ne yazık ki Trump ona bir tane daha sağlayacak.

@jackiekcalmes