Görüş: GOP kadınları şu soruyu yanıtlamaya çalışıyor: En maço kim?

Nesrin

New member
Helikopterlerle kurtları mı katlediyorsunuz?

Domuzları hadım etmek mi?

Priuse'ları saldırı silahlarıyla mı vuracaksınız?

Yaramazlık yapan yavru köpekleri öldürmek mi?

Cumhuriyetçi bir kadının daha yüksek bir makam için güvenilir bir aday olması için gereken bu mu?

Köşe Yazarı

Robin Abkaryan

Eski Alaska Valisi Sarah Palin, bu tuhaf eğilimi 2008 yılında, Cumhuriyetçi başkan adayı John McCain'in aday arkadaşıyken başlattı. Palin, kanıtlamak için Alaska'daki açık hava kadınının iyi niyetli olduğuna büyük ölçüde güvendi o hiç de hanım evladı değildi.

Palin'in yavru bir foku sopayla vurduğuna dair hiçbir kanıt yok ama o, vahşi popülasyonu kontrol altında tutmanın bir yolu olarak birçok kişinin insanlık dışı olarak gördüğü kurtları gökten vurma uygulamasını kesinlikle onayladı. Kendisine sık sık “anne boz ayı” diyordu ve hokey annesi (kendisi) ile pit bull arasındaki farkın “ruj” olduğu konusunda şaka yapmayı seviyordu.

Birkaç yıl sonra, Iowa'lı Cumhuriyetçi Joni Ernst, 2014'te Iowa'lı Demokrat ABD Senatörü Tom Harkin'in yerini almak için yarıştığında, aile çiftliğinde domuzları hadım etme deneyimini anlattığı unutulmaz -iğrenç de olsa- bir kampanya spotu kesti. Komik olması gerekiyordu, çünkü elbette genç domuzların testislerini genellikle anestezi olmadan kesmek gerçek bir yuhalamadır.

Ernst kocaman bir gülümsemeyle, “Yani Washington'a vardığımda domuz etinin nasıl kesileceğini öğreneceğim” dedi. “Washington büyük harcama yapanlarla dolu. Haydi onları ciyaklatalım.

2022'de Marjorie Taylor Greene, “Demokratların sosyalist gündemini nasıl ortadan kaldıracağını” göstermek için bir Prius'u yaktı.

Ve şimdi de elbette Vali Puppy Slayer geliyor, Cumhuriyetçi Güney Dakota Valisi Kristi Noem, yaklaşan kampanya anılarında 14 aylık tel tüylü işaretçi Cricket'i köpeğin avlanmada başarısız olduğu için öldürdüğünü söyleyerek övünüyor.

“Geri Dönüş Yok” kitabının bir kopyasını alan Guardian'a göre Noem, “O köpekten nefret ediyordum” diye yazıyor. Noem, kriketin “eğitilemeyeceğini”, bir komşunun tavuklarına saldırdığını ve “temas ettiği herkes için tehlikeli olduğunu” iddia etti. O, “bir av köpeği kadar değersizdi.”

Cricketın kafasına kurşunu sıkmaktan başka seçeneği vardı?

Demek istediğim, henüz genç bir köpeğin daha fazla eğitilmesi dışında mı? Ya da belki de Cricketın çalışan bir hayvan olmaması gerektiğini kabul etmek ya da – burada sadece tükürmek – Cricketı başkasına vermek mi?

Noem, Guardian'a göre “Hoş bir iş değildi ama yapılması gerekiyordu” diye yazıyor. Ve her şey bittikten sonra başka hoş olmayan bir işin daha yapılması gerektiğini fark ettim.”

Daha sonra “iğrenç ve kaba” bir aile keçisini vurdu.

İki partiden de gelen tepkiler Noem'i, kararını kırsal yaşamın bir parçası olarak savunan birkaç açıklama yapmaya sevk etti.

X'te “Hayvanları seviyoruz” diye yazdı, “ancak bunun gibi zor kararlar bir çiftlikte her zaman olur. Ne yazık ki 2 yıldır ailemizde olan 3 atımızı birkaç hafta önce bırakmak zorunda kaldık.” Eğer onun kedilerinden biri olsaydım şu anda ahırda siniyor olurdum.

Günümüzün ulusal makamlara talip olan Cumhuriyetçi kadınlarının çoğunda iki ortak nokta dikkatimi çekiyor.

Öncelikle, tercihen hayvanlara, ara sıra da Demokratların kullandığı arabalara ateş açarak ne kadar güçlü olduklarını kanıtlamak istiyorlar. İkincisi, Fox News spikerlerinin belirlediği güzellik standartlarını hedefliyorlar. Diş kaplamaları. Yanak ve dudak dolgusu. Botoks. Saç uzatma.

Performatif zulüm ve somurtkan dudaklar, Trump'ın partisinde bir kadın olarak başarılı olmak için gereken şeylerdir.

“Sarah Huckabee Sanders'ı hatırlıyor musun?” diye sordu Rutgers Üniversitesi Amerikan Kadınları ve Politika Merkezi direktörü Debbie Walsh. “Onu o kısma uydurmak için üzerinde bir değişiklik yapmak zorunda kaldılar ya da öyle yaptıklarını hissettiler.”

Ama konuyu dağıtıyorum.

Pazartesi günü Walsh'u arayıp neden bu kadar çok Cumhuriyetçi kadının maçoluklarını kanıtlamaları gerektiğini düşündüğünü sormuştum.

Kendisi bana, “Gerçek şu ki, üst düzey pozisyonlara, özellikle de yönetici pozisyonlarına ve Senato'ya aday olan kadınların hâlâ yeterince sert ve zor kararlar alabilecek kadar güçlü olduklarını kanıtlamaları gerekiyor” dedi. “Fakat sert olmakla zalim olmak arasında bir fark var.” Noem'in durumunda ise şunu öne sürdü: “Bu açıkça aşılmış bir çizgidir. Ve bunu iki katına çıkarması da bir sorun.”

Noem bu hikayeyi eski başkanı aday arkadaşı seçerken etkilemeye çalıştığı için mi anlattı? Eğer öyleyse, kültürel fikir birliği onun işi mahvettiği yönünde.

Walsh, “Başkan yardımcısı olarak hizmet etmek isteyen arasından seçim yapması gereken çeşitli insanlar göz önüne alındığında, kendisi kadar kaos yaratan birine gitmesine gerek yok” dedi.

Seçmenlerin bir başkanı aday arkadaşlarına göre seçmediklerini ekledi. “Fakat bir kalp atımı uzaklıkta olacak kişinin sağduyulu biri olduğunu bilmek istiyorlar. Kristi Noem'in bunun bir avantaj olacağını düşünmesi muhakeme eksikliğini gösteriyor.”

Bunu Cricketın intikamı olarak düşün.

@robinkabcarian