Gizli polisin demokraside yeri yok. Ama burada onlar

Nesrin

New member
Federal yetkililerin son gününde, göçmenleri tutuklarken ahlak ve demokrasiye karşı korkutma ve demokrasiye karşı korkutucu hareket eden iki rahatsız edici video izledim.

En azından bence federal yetkililer. Ama bu günlerde kim bilir?

Kaliforniya ve ülke çapında her gün binlerce insan olmasa da yüzlerce kişiyi gözaltına aldığı iddia edilen memurlar genellikle maskeleniyor. Bazen hangi ajansı temsil ettikleri de dahil olmak üzere soruları cevaplamayı reddederler. Zorlandıklarında gücü tehdit ediyorlar – ve hatta seyircilerin tutuklanması için kullanıyorlar.

İzlediğim ilk videoda, işaretsiz bir arabadaki bir adam Pasadena'daki bir otobüs bankında oturan başka bir adamı gözaltına alıyor. Federal bir ajan olduğu varsayılan adam, basitçe “polis” diyen bir yelek ve yüzünün her parçasını kapsayan ucuz bir siyah kayak maskesi – Amazon'da satın alınmış gibi görünen ve daha önce soyguncular ve tecavüzcüler gibi suçlularla ilişkili olduğumuzu. Meslektaşlarından birkaçı arka planda, bazıları da maskeli.

Bu adamlar bana yaklaştıysa ya da böyle giyinmiş çocuklarımdan biri koşardım. Kavga ederdim. Kesinlikle onun “polis” olduğunu ve beni arabasına zorlama hakkına sahip olduğunu söyleyemezdim.

İkinci videoda, başka bir varsayılan federal ajan işaretlenmemiş aracından atlar ve plakanın fotoğrafını çekmeye çalışan bir sivil üzerine silahını çeker.

Evet – silahını onu tehdit etmeyen veya bir suç işlemeyen bir sivile işaret ediyor. Millet, belki de meşru bir polis operasyonu olabileceğini veya olmayabileceğini fotoğraflamanın kötü bir fikir olduğunu düşünüyorsunuz, ancak yasadışı değil. Bu iddia edilen memurun, olanları sevmediği görülüyor ve onu üzen kişiyi vurmakla tehdit ediyor. Fotoğrafı çeken adam kaçtı, ama olmasaydı ne olurdu?

İddia edilen yetkililerin bu eylemleri cezasızlık örnekleridir ve hesap verebilirlik kaybolduğunda olan budur.

David Sklansky, “Kolluk kuvvetleri olduğundan emin olamayacağınız ve kimliklerini sizden saklıyor gibi görünemeyeceğiniz insanlar tarafından saldırıya uğramak korkutucu” dedi. Stanford'da bir hukuk profesörü ve polislik uzmanı. Yetkili, yetkililerin gizliliğinin haklı olabileceği zamanlar olduğunu, ancak kuralın değil, istisna olması gerektiğini söyledi.

“İnsanların kendilerini devletin ajanları olarak tanımlamayan devlet ajanları tarafından ele geçirilmesi, otoriter rejimler tarafından kullanılma konusunda uzun ve çirkin bir geçmişe sahip bir araçtır” dedi.

ICE, memurlarının anonim kalma ihtiyacı olduğunu ve onlara yönelik tehditler ve saldırılar önemli ölçüde arttığını iddia etti. Ajans, personelinin kendilerine karşı saldırılarda% 413 artış gördüğünü ve kendileri ve ailelerinin doxxed olduğunu duyuruyor.

Başkan Trump'ın en büyük sınır politika danışmanı Tom Homan, New York Times podcast “The Daily” hakkında konuşan memurlarının zor koşullar altında ellerinden gelenin en iyisini yaptığını söyledi.

“Bu korkutma ile ilgili değil,” dedi Homan. “Buz memurları binlerce kişi tarafından doxxed edildi çünkü aileleri doxxed. Buz memurlarının resimleri ağaçlarda ve telefon direklerinde ortaya çıktı. Ölüm tehditleri gök yüksek. Biliyorum çünkü kendim 1.000 kez doxxed.”

Biliyor musun? Buz memurlarının doxxed ve tehdit edildiğine inanıyorum.

Kolluk kuvvetlerine yönelik herhangi bir şiddetli saldırı kınanmalıdır.

Ve biz oradayken, tehlikeli suçluları sınır dışı etmekle ilgili herhangi bir sorunum yok. Bugün için Trump'ın insanları sınır dışı etme konusundaki agresif dürtüsünün iyi mi yoksa kötü olup olmadığı konusunu bir kenara bırakıyorum. Bu hakkında değil Ne Bu sınır dışı durumlarla oluyor, ama yaklaşık Nasıl Yetkililer güçlerini kullanıyorlar.

Bir kolluk kuvvetini tehdit etmek bir suçtur. Doxxing bir suçtur. Bu ajanslar, bu yasaları ihlal eden herkesi izleyecek, tutuklamak ve kovuşturacak kaynaklara sahiptir. Bunu kesinlikle yapmalılar.

Bunun yerine, federal yetkililer saklanıyor, görünüşe göre çevrimiçi provokatörlerden ve yüz yüze Hecklers'tan görevlerini açık bir şekilde yapmak için çok korkuyorlar.

Ancak yargıçlar doxxed ve maske takmıyorlar. Gazeteciler doxxed ve maske takmıyorlar. Politikacılar doxxed – ve hatta öldürülüyor – ve hala işlerini açıkta yapıyorlar. Hangisi soruyu gündeme getiriyor: Bu gerçekten korkutma ile ilgili değil mi?

Teğmen Diane Goldstein, “Açıkçası, bana çok fazla silahım oldu. Hayatıma karşı çok fazla tehdit yaşadım” dedi. “Bir zamanlar bir maske takmadım çünkü korkuyordum.”

Goldstein, daha iyi politikaları savunan adalet sistemi yetkililerinden oluşan kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Kolluk Eylem Ortaklığı'nın genel müdürüdür. Aynı zamanda Redondo Beach Emniyet Müdürlüğünde ilk kadın teğmendi ve burada gizli görevler de dahil olmak üzere 20 yıldan fazla bir süredir çalıştı.

Hesap verebilirliğin bireylere eylemler eklemenin bir yolunu gerektirdiğine dikkat çekiyor. Silahı plaka fotoğrafçısına çeken memuru al.

“Memurlarımdan biri bunu yapsaydı, onu idari bir izniye koyardım, silahını alıp bir içişleri soruşturması başlatırdım” dedi. “Bir arabadan atlaması ve sıradan bir vatandaşta bu tür agresif bir şekilde silah göstermesi için anayasal bir neden yok.”

Bununla birlikte, muhtemelen o memuru ne düşündüğünü sormayacağız – eğer ölümcül gücü haklı çıkaran bir tehdit görürse – onu tanımlamanın kolay bir yolu yoktur. Şahsen kim olduğunu unutun, hangi ajanstan olduğunu bile bilmiyoruz.

Goldstein, “FBI olup olmadığı, DEA ise, buzsa, CBP ise,” dedi. “Hesap verebilirlik ve şeffaflık yok.”

Sklansky, hesap verebilirliğin mutlaka bir isim veya yüz gerektirmediğine dikkat çekiyor. Bunu gerektiren bir yasa olmamasına rağmen, federal yetkililer rozet numaralarını ve ajans adlarını bir yere görünür koyabilirler. Voila! Memurlar için hesap verebilirlik ve güvenlik.

“Birçok kolluk kuvveti bu şekilde çalışıyor” dedi.

Hem Sklanky ve Goldstein, her türlü güvenilir kimliğin sağlanamamasının kendi tehlikelerine neden olduğunu söyledi. İnsanların yasalarca görevlerini yerine getirmeleri için kolluk kuvvetlerine müdahale etmemeleri gerekmektedir. Ancak bunun kolluk kuvveti olduğunu bilmiyorsanız ve bir saldırıya tanık olduğunuzdan veya birinin kurbanı olduğunuzdan korkuyorsanız, durum farklıdır.

Goldstein, seyircilerin bir suçun ortasında olduklarını düşünürse veya yerel kolluk kuvvetlerinin kaçırma veya saldırı gibi görünen şeylere müdahale etmek için çağrılacağını söyledi.

Goldstein, ilişkilerini maskeleyen veya gizleyen memurlardan “İnsanlar dolandırıcılar olup olmadığını ya da kolluk kuvvetlerini söyleyemezler” dedi.

“Birisi incinecek. Bir vatandaş incinecek, yerel bir polis incinecek ya da federal bir ajan incinecek. Taktikleri tehlikeli ve toplumu tehlikeye atacak” dedi.

İnsanların kolluk kuvvetleri olarak poz verdikleri korkusu gerçektir. Geçen hafta, bir Minnesota yasa koyucusu ve kocası, polis memuru olarak poz veren bir silahlı tarafından öldürüldü. Aynı silahlı adam daha önce başka bir politikacı ve karısının evine gitti ve onları da vurdu, ancak hayatta kalmaları bekleniyor-28 yaşındaki kızları, annesi tarafından mermilerden korunduktan sonra 911'i aradı.

Atış, kurbanlarının ön kapısına çarptı ve kolluk kuvvetleri olduğu için içeri girmeyi talep etti. O zamandan beri, makaleler ortaya çıkıyor, insanların rozeti olan adamın gerçekten bir polis olduğunu varsaymadan önce soru sorma hakkına sahip olduklarını belirtiyor.

Bu saldırıdan sonra St. Bulut Polis Şefi Jeff Oxton, “halkımızın polis memurlarımızın kimliğine güvenmesinin önemli” olduğunu vurgulayan bir açıklama yaparak sokaklarda dolaşan sahte polislerin korkularını ortadan kaldırmaya çalıştı.

Tabii ki önemli. Aslında, demokrasi ve kamu güvenliği için çok önemlidir. Hukukun gücü, onu uygulamak için güçlendirilmiş olanlara olan güvenimizden, otoritelerine saygı duyma isteğimizden kaynaklanmaktadır, çünkü hem sınırlar hem de sorumluluklarla birlikte gelir. George Floyd'un ölümü ve takip eden protestolar, bu güvenin ne kadar yavaş ve ne kadar hayati olduğunu gösteriyor.

Bir kayak maskesindeki anonim bir adam bu güvene ilham vermez ve bunu hak etmez.