Eyalet yargı heyeti, lisedeki isim değişikliğine karşı çıkan Sonoma hakimini azarladı

Nesrin

New member
Adli davranış komisyonu, Sonoma İlçesi Yüksek Mahkemesi yargıcının, teklif edilen lise adı değişikliğiyle bağlantılı olarak uygunsuz siyasi faaliyetlere ve sosyal medya davranışlarına girişmesinin ardından Çarşamba günü kamuya ihtar verildiğini söyledi.

Yargıcın avukatı, yargıcın 1. Değişiklik haklarını siyaseti değil, yalnızca kamu çıkarını ilgilendiren bir konuda kullandığını söyledi.

Yerel bir okul yönetim kurulunun 2021'de Sebastopol'daki Analy Lisesi ile onun uzun süredir rakibi olan Forestville'deki El Molino Lisesi'nin tartışmalı birleştirilmesine onay vermesinin ardından, 1978 Analy mezunu Yargıç James G. Bertoli de dahil olmak üzere yerel öfke alevlendi. Adli Performans dedi.

Bertoli'nin yönetim kurulunda görev yaptığı Analy Mezunlar Derneği bu değişikliğe karşı çıktı ve okul yönetim kurulu üyeleri için mitingler, bağış toplama ve geri çağırma kampanyaları düzenledi.

Hatta Bertoli, adli unvanıyla desteklediği ve 2021'de ayrı olarak uyarıldığı grup olan konsolidasyona karşı çıkan bir bağış toplama etkinliğinde kendi grubu Court 'n' Disaster ile birlikte çaldı. Ceza, Yargı Komisyonu'nun en hafif disiplin cezasıdır. Performans ortaya çıkabilir.

Komisyon ayrıca, hakimin okulun isim değişikliğini engellemek için olası yasal çareleri görüşmek üzere bir avukatla da görüştüğünü ve bunun Sonoma yüksek mahkeme sistemine yol açabilecek bir hukuki dava yarattığını söyledi.

Komisyon, “Protesto mitingleri son derece bölücü bir konuyu içeriyordu; Yargıç Bertoli'nin katılımı, halkın yargıya olan güvenini makul ölçüde zayıflatabilir” diye yazdı.

Press Democrat'ın haberine göre, 2021'de isim değişikliğine karşı çıkan bir mitingde Bertoli, okul yönetim kurulunun mevcut Analy kampüsünü yeniden markalandırmanın “neye mal olacağı konusunda hiçbir fikri olmadığını” söyledi. Makale ve hakimin alıntısı, yargı heyeti tarafından ihtarda uygunsuz olarak nitelendirildi. Komisyon, okul yönetim kurulu üyelerinin geri çağrılması konusunda hiçbir zaman kamuya açık bir çağrıda bulunmamasına rağmen, mitingleri organize etmedeki payının sorunlu olduğuna karar verdi.

Komisyon, “Bir miting organizatörü ve konuşmacı olarak Yargıç Bertoli'nin gruba katılımı, beş okul yönetim kurulu üyesinin tamamının geri çağrılması da dahil olmak üzere grubun belirtilen hedeflerini ve faaliyetlerini onayladığı izlenimini verdi” dedi.

Komisyon, Bertoli'nin siyasi faaliyetlere katılmadığı yönündeki savunmayı reddederek, okul yönetim kurulundaki seçilmiş yetkililerin kararları gibi hükümet işlerine ilişkin görüşlerin siyasi olarak kabul edilebileceğini belirtti. Komisyon, isim değişikliğinin reddedilmesinin ardından, Bertoli'nin kamuoyu önünde zaferi hükümetin demokratik bir işlevi olarak tanımladığını belirtti: “Sonuçta azınlıkta olanların, demokrasinin üyeleri olarak, sonuçları oyların gerektirdiği şekilde kabul etmeyi öğrenmeleri gerekiyor.” . Biz insanlar bu şekilde hareket ediyoruz” diye yazdı.

Komisyon, Bertoli'nin konuşmasının 1. Değişiklik tarafından da korunmadığını, çünkü Yargı Davranış Kurallarının hakimlerin, adalet arayışında olan diğer kişiler için zahmetli olabilecek konuşmalarına ilişkin ek kısıtlamaları kabul etmelerini gerektirdiğini söyledi.

Bertoli'nin avukatı James A. Murphy The Times'a, komisyonun Bertoli'nin okulla olan uzun vadeli bağlarını gözden kaçırdığına inandığını söyledi; ebeveynleri hem eğitimciydi hem de kendisi okulda gönüllü koç ve futbol ve beyzbol maçları spikeri olarak çalışıyordu. söz konusu. Murphy, hakimin endişesinin sadece isim değişikliğiyle ilgili olmadığını, aynı zamanda birleştirme nedeniyle aşırı kalabalıkla uğraşmak zorunda kalacak çocuklarla ilgili olduğunu söyledi.

“Analiz arasındaki ilişki [High School] ve Bertolis önemini koruyor” dedi.

Murphy, Bertoli'nin karşı çıktığı isim değişikliği ve birleştirmenin siyasi değil, kamu çıkarını ilgilendiren bir konu olduğunu savundu. Murphy, kararın Bertoli'yi siyasi görüşleri ve yan komşusunun eylemlerinden dolayı cezalandırmaya benzediğini söyledi.

Murphy, kamuya açık olan kararın, 1. Değişiklik haklarını ifade etmek isteyen diğer yargıçlar üzerinde önemli ölçüde caydırıcı bir etki yaratabileceğini, bunun da neyin siyasi bir mesele olduğunu, neyin siyasetten bağımsız olarak kamu çıkarını ilgilendiren bir mesele olduğunu belirsiz hale getirebileceğini öne sürdü.

Komisyon aynı zamanda Bertoli'nin, bazıları Fıstık ve Korkunç Hagar çizgi romanlarını da içeren halka açık Facebook gönderilerini de kınadı. Komisyon, “Yargıç Bertoli, kamu görevlileri hakkında aşağılayıcı ifadelerde bulundu, toplumun tutkularını alevlendiren söylemlerde bulundu ve saygısız açıklamalarda bulundu” diye yazdı. Yorum yapanlar onu sık sık “yargıç” olarak adlandırdı ve birilerinin ona “hukuki beyni” için teşekkür etmesi, komisyonun onun bir yargıç olarak makamının prestijini davasına ödünç verdiğine inanmasına yol açtı ki bu da etik kurallara aykırıdır.

Bir gönderide Bertoli, Hagar'ın savaştan yaralı olarak eve döndüğünü ve karısının da aynı şekilde hırpalanmış halde eve döndüğünü anlatan Korkunç Hagar çizgi romanını paylaştı – ama okul yönetim kurulu toplantısından. Bertoli, başlıkta “West Sonoma County Union Lisesi Bölge yönetim kurulu üyeleri ve Müfettiş Toni Beal dün gece eve geç geldi” diye yazdı. Başka bir gönderide, bir okul yönetim kurulu üyesinin ifadesini “miyop, analitik olmayan ve kendini beğenmiş” olarak nitelendirdi.

Yine başka bir örnekte, Analy Lisesi futbol maçını duyururken çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı ve bir yoruma yanıt olarak şöyle yazdı: “Onlara Analy adını geri getirene kadar mikrofonlarını nereye koyabileceklerini söyledim.” Komisyon, kendisinin başka küfür ve aşağılayıcı dil örnekleri kullandığını ve kendisiyle aynı fikirde olmayanlar hakkında alaycı bir şekilde konuştuğunu yazdı.

Bertoli, 5 Ocak'ta yedek kulübesinden emekli olacak.