Eski Temsilci Katie Porter, California Valisi için Run'ı duyurdu

Nesrin

New member
Eski Orange County Temsilcisi Katie Porter, Salı sabahı Vali için koştuğunu açıkladı ve önümüzdeki yıl Gov. Gavin Newsom'un ulusal profili ve bağış toplama becerisi nedeniyle yerini almak isteyen zaten kalabalık bir Demokrat alanında dinamiği değiştirdi.

“Kaliforniya'nın şimdi ihtiyacı olan şey biraz umut ve bir sürü kum. Taze kan ve yeni fikirler. Omurga olan liderler doğru olan için savaşmak için, ”dedi Porter kampanyasını açıklayan bir videoda. “Bu yüzden Vali için koşuyorum.”

Gelecek yılki gubernatorial yarışmasında baskın olması beklenen bir temayı vurgulayan Porter, Kaliforniya'yı felaket yardımını sürdürme tehditleri, devlet sakinlerinin haklarına saldırı ve “çalışan ailelerin kendisine ve crony'lerine fayda sağlamak için” hile yapmak da dahil olmak üzere Başkan Trump'ın politikalarından koruma arzusunu dile getirdi.

Kaliforniya'nın 2026 Vali Yarışı hakkındaki yaklaşan soru, eski başkan yardımcısı ve Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Kamala Harris'in yarışa atlayıp atlamadığıdır. Kararının yaz sonuna kadar bekleniyor. Harris'in isim tanıma ve bağış toplama gücü göz önüne alındığında, muhtemelen bazı Demokratları Porter'ın UC Irvine'de Aralık ayı sonrası seçim konferansında belirttiği yarıştan ayrılmaya teşvik edecekti.

Porter, “Başkan Yardımcısı Harris koşmayı seçecek olsaydı, bunun Demokratik tarafta saha temizleme etkisi olacağından eminim” dedi.

Duyurulan diğer adaylar arasında Demokratlar Teğmen Eleni Kounalakis, Devlet Kontrolörü Betty Yee, Devlet Okulları Şefi Tony Thurmond, eski Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, eski eyalet Senato Başkanı Pro Tem Toni Atkins ve işadamı Stephen Cloobeck ve Cumhuriyetçi Riverside County Şerif Şerif Chad Bianco.

51 yaşındaki Porter, Harvard'daki hukuk fakültesine giden bir Iowa yerlisidir ve şimdi sen tarafından öğretilir. Elizabeth Warren (D-Mass.). Warren akıl hocası oldu – Porter'ın çocuklarından biri onun adını alacak kadar önemli bir ilişki – ve 2020 başkanlık yarışında ateşli bir Warren destekçisiydi.

Büyük durgunluktan sonra Porter, o zaman Kaliforniya başsavcısı Harris tarafından ülkenin en iyi bankalarıyla 25 milyar dolarlık bir ipotek anlaşmasını denetlemek için atandı. Porter, 2018 yılında Orange County'deki uzun zamandır GOP kalesinde Kongreye seçildi ve Kongre'deki en müthiş bağışçılar arasındaydı.

Porter'ın ulusal önemi, kongre duruşmaları sırasında, ezoterik politikayı anlaşılabilir hale getirmek için beyaz tahtasını kullanarak Trump yönetim yetkililerini ve kurumsal şefleri ızgara yaptığında büyüdü. Bu performansların videoları viral hale geldi, Demokratlar ve hoşnutsuz seçmenler tarafından alkışlandı.

Bazen kaba tavrı ile Porter, yol boyunca önde gelen Demokratları da yabancılaştırdı, özellikle de 2021'de komite görevleri üzerinde çatıştığı eski Meclis Başkanı Nancy Pelosi (D-san Francisco) ve daha sonra Porter'ın Kongre üyelerini bireysel hisse senetlerini ticareti yapmaktan yasakladı.

Ama aynı zamanda onu ulaşılabilir olarak gören, “ovrsite” okuyan kişiselleştirilmiş plakalarla orman yeşili bir Toyota Sienna'da kongre bölgesinde dolaşan ve kariyerini dengeleme ve üç çocuktan bekar bir anne olma mücadeleleri konusunda samimi olmak için kongre bölgesinde dolaşan kurucular tarafından da kucaklandı. TBS'deki Samantha Bee ile yaptığı röportajda açıkladığı gibi siyasi incelikler için çok az sabrı var.

“B ile doluysanız – senin için geliyorum,” dedi 2020'de Arı. “Sadece zamanım yok. Ben bekar bir anneyim. Akşam yemeği yanıyor. Bir şeye geç kaldım. 4.000 e -postam var. Saçım kıvırcık. Bir haftada bacaklarımı tıraş etmedim. “

Porter, ABD Temsilciler Meclisi'nde üç dönem görev yaptı, ancak 2024'te yeniden seçilmemeyi istemedi çünkü o zamanlar sen tarafından düzenlenen ABD Senatosu koltuğuna koşmayı seçti. Dianne Feinstein.

Feinstein, yaşlanma ve hasta olan Feinstein'dan önce koşusunu duyurarak önde gelen Demokratları kızdırdı, yeniden seçilmeyeceğini açıkladı. Demokrat parti liderleri o zamandan geri döndü. Sonunda Senato koltuğunu kazanan Burbank'tan Adam Schiff. Porter, Schiff ve Cumhuriyetçi Steve Garvey'in arkasındaki Mart ayında birincil üçüncü sırada yer aldı.

Kaybından sonra, yarışın “hileli” olduğunu savunarak Demokratları daha da kızdırdı. Porter'ın dili Demokratları rahatsız etti çünkü Trump'ın 2020 seçimlerini neden kaybettiğine dair yanlış iddialarını yineledi. Daha sonra kelime seçiminden pişman olduğunu söyledi.

Porter'ın 2022 kongre yeniden seçme teklifi sırasında GOP rakipleri, devlet liderleri tarafından profesyonel işe alımlar için uygun fiyatlı konut oluşturmak üzere kurulan bir program aracılığıyla Irvine evinin satın alınmasını artırdı. (Eyalet ve üniversite kurallarına uydu.)

2024 Senato yarışını kaybettikten sonra Porter, UC Irvine Hukuk Fakültesi'nde öğretime döndü. Ancak federal seçim komisyonuna göre, vokal siyasi aktivizmi, 31 Aralık'ta sona eren iki yıllık dönemde 1 milyon dolardan fazla para toplayan “Güç için Gerçeği” siyasi eylem komitesine bir kez daha göreve başlayacağını şiddetle ima etti. Geçen hafta, Temsilci Robert Garcia (D-Long Plajı) ile bir Zoom Belediye Binası düzenledi.

“Katie Kongre'de bir güç oldu ve gelecekte bir güç olacak ve eyaletimizde ve ülkemizde bizim için yapacağı her şey,” dedi Garcia 27 Şubat'ta. Ve aynı tür enerji ve tutkuyu ve gözetim içinde gerçekten korkusuzluğu almak istiyorum. ”