Daniel Lurie, San Francisco'nun nerdy yeni belediye başkanı ve Hype Man

Nesrin

New member
San Francisco – Daniel Lurie Kasım ayında San Francisco'nun yeni belediye başkanı olarak seçim kazandığında, ileride göz korkutucu zorluklar olduğunu biliyordu: evsizlik ve bağımlılığın ikiz salgınları; sönük bir şehir ekonomisi; Yerliler arasında bir rahatsızlık renkli şehirlerini bulanıklaştırdığı genel duyu.

Beş ay sonra – Lurie'nin görev süresine 100 gün – bu sorunlardan herhangi biri ortadan kalkmış gibi değil. Ve yine de, “İşimi seviyorum” dedi 48 yaşındaki Lurie, görkemli Belediye Binası'ndaki son röportaj sırasında.

“İnsanlar 'Sürprizler nelerdir?' Diyor? Sanırım bu işi ne kadar sevdiğime şaşırdım. ”

Levi Strauss ailesi servetinin varisi olarak Lurie, kökleri altın acele ile birlikte olan şehrin en önde gelen ailelerinden birinden geliyor. Yani, şehriyle derin bir bağlantı hissetmesi şaşırtıcı değil. Ancak belediye başkanlığı görevini sadece politika belirlemek için değil, aynı zamanda cesurca hype San Francisco'nun daha geniş bir stratejinin bir parçası. Ulusun yükselişte bir şehir görmesini istiyor. Ve belki daha da önemli olan: San Fransisans'ın görüntüyü kucaklaması.

“Vibe değişimi, inanıyorum ki, şehrimizde gerçek” dedi. “İnsanların uzun zamandır görmediği bir umut ve iyimserlik duygusu var. Bir çok insan 'Bir süredir San Fransisken olmaktan gurur duyuyorum' diyor. Şimdi, her zaman gurur duydum. ”

Orta derecede Demokrat olan Lurie, görevdeki Londra ırkını ve diğer üç Belediye Binası gazisini, yayılan evsizliği ve şehrin durdurulmuş kaçınma sonrası iyileşmesiyle hayal kırıklığına uğramış seçmenlere hitap ederek en iyisini yaptı. Seçilmiş bir yetkili olarak deneyim olmadan işe geldi. Çalışma hayatı, 2005 yılında kurduğu bir Bay Area, düşük gelirli aileler için iş eğitimi, konut ve erken çocukluk eğitimine odaklanan girişimler için 400 milyon dolardan fazla para toplayan bir Körfez Bölgesi kar amacı gütmeyen bir kuruluşa odaklandı.

Destekçilerinin çoğu bile Lurie'nin nişastalı gömlekleri ve monoton sesi ile yeni işe, bir amigo kızından daha fazla bir kamu politikası nerd olarak yaklaşmasını bekliyordu. Ancak, şimdilik, her iki rolü de etkili bir şekilde benimsedi. Bir gün kamu uyuşturucu kullanımında zorlanmayı planlıyor; Sonraki, kasabanın karşısında Oracle Park'taki Giants'ın açılış gününde ilk sahayı atıyor. İnstagramını sık sık işinin hem ciddi hem de daha eğlenceli kısımlarını vurgulamak için kullanır.

Lurie, seçmenlere vaat ettiği değişiklikleri yapmak kadar uzun bir yol olduğunu biliyor: çadır şehirlerini sökmek; genişleyen barınak seçenekleri; iş sektörünü yeniden canlandırmak; Şehri uyuşturucu satıcılarına kesinlikle düşmanca yapmak. Fakat onu sıralayan şey gündemin kapsamı değil. Yolda dururken gördüğü bürokrasi.

Lurie, “İlk birkaç hafta içinde sokaklarda yürüyordum ve neden bir otobüs barınağında çöp var?” Dedi. “Şey, cumartesi ve Pazar günleri çöp pikap yapmıyoruz. Ve ben de insanlar hala cumartesi ve pazar günleri otobüse biniyorlar ve dünyanın her yerinden buraya gelen turistlerimiz var.”

“7/24 bir şehir olmalıyız ve çoğu zaman Pazartesi'den Cuma'ya 9 ila 5 olan bir şehiriz” dedi.

Okul çağındaki iki çocuğa baba olan Lurie, 7/24 belediye başkanı olarak zengin ve destekleyici bir aile hayatı olan nasıl bir araya geleceğini öğreniyor. Sık sık 1978-88 yılları arasında San Francisco'nun belediye başkanı olarak görev yapan merhum Senatör Dianne Feinstein rolü olarak atıfta bulunuyor. Feinstein gibi, Lurie de gündüz şehir sokaklarında yürürken uygulamalı bir belediye başkanı olmak istiyor, en azından her biri akşam yemeğinde ailesiyle birlikte oturacak kadar erken eve geliyor.

Bir gülümsemeyle, aslında ailede en hafif programa sahip olabileceğini ortaya koyuyor. Karısı Becca Prowda, Newsom'un protokol şefi olarak görev yapan Gov. Gavin Newsom'un üst düzey bir yardımcısıdır. Oğlu 11 yaşındaki Sawyer, beyzbol, futbol ve bayrak futbolu oynuyor. Lurie'nin kızı 14 yaşındaki Taya, yakın zamanda San Francisco Balesi'nin “Frankenstein” yorumunda sahne aldı.

“Sahnede ilk kişiydi,” dedi Lurie çok gururlu bir babanın gülümsemesiyle. Şirketin baş dansçısı, “Sasha (Desola) ile sahnede ve yanında dans ettiği bir anı var”.

Lurie hala çocuklarını her sabah okula götürüyor ve dedi ve Cuma ve Pazar akşamlarını aile için ayırırken çoğu gece saat 21.00'e kadar eve dönmeyi hedefliyor. Fısıh haftasonunu Güney Kaliforniya'da ailesiyle geçirdi.

Kampanya izinde Lurie, çocuklarının San Francisco deneyiminin kendisine belediye başkanına koşması için ilham verdiğini, misyon bölgesinde onlarla yürümek ve bir akıl sağlığı krizinin ortasında bir adamla karşılaşma hakkında bir hikaye anlattığını söyledi. Lurie, kamu güvenliğine öncelik verme ve akıl hastalığı ve bağımlılığı tedavisine giden yolları artırma sözü verdi.

8 Ocak açılışından kısa bir süre sonra Lurie, şehrin bu çabalar için özel finansman sürdürmesi için ofisine daha hızlı yeni barınak ve tedavi programları açmasına izin veren bir yönetmelik getirdi. Bu ay, şehir personelini ve şehir finansmanı alan kar amacı gütmeyen kuruluşları, insanları hizmetlerle bağlamak için aktif olarak çalışmadıkça steril şırıngalar ve diğer temiz ilaç malzemelerini dağıtmaktan yasaklayan yeni bir halk sağlığı politikası duyurdu.

Lurie, danışman olarak hareket etmek ve Covid dönemi kapanmaları ve uzaktan işi benimseyen teknoloji işçilerinin göçü tarafından şehir merkezindeki bir hit'i canlandıracak politikaları şekillendirmeye yardımcı olmak için bir avuç seçkin teknoloji ve işletme yöneticisine dokundu. İşe aldığı insanlar arasında: Laurene Powell Jobs, milyarder iş kadını, hayırsever ve Steve Jobs'un dul eşi; Alfabe ve Google Başkanı ve Baş Yatırım Görevlisi Ruth Porat; Openai CEO'su Sam Altman; San Francisco Giants'dan Larry Baer; Girişim kapitalist Ron Conway; ve Doordash, Gap, Ripple, Salesforce ve Visa yöneticileri.

Lurie, beyin güçlerinin ve paralarının San Francisco'nun şehir merkezine geri dönmesine yardımcı olmak için güçlü bir araç olacağını söyledi.

“San Francisco'nun dünyanın en büyük şehri olarak haklı yerine geri dönmesine yardımcı olmak isteyen herkesle çalışacağım” dedi.

Lurie'nin performansı beklenmedik siyasi köşelerden övgüler aldı.

Lurie'nin konut politikalarında heyecan ve toplu taşıma desteği için desteği ifade eden bir cins müttefiki olan eyalet Senatör Scott Wiener (D-San Francisco) “Bence Belediye Başkanı Lurie harika gidiyor” dedi.

“Ondan hoşlanıyorum. Yaklaşımının tadını çıkarıyorum,” dedi, yıllarca önceki belediye başkanlarıyla çatışan ultra liberaller tarafından yönetilen şehrin güçlü yasama kolu olan Süpervizörler Kurulu'nun yeni başkanı Süpervizör Rafael Mandelman. Kasım seçimleri, Lurie'nin merkezci gündemini desteklemeye daha eğilimli olabilecek 11 üyeli organa daha fazla merkezci üye getirdi.

“Gerçekten öğrenmeye istekli ve dinlemeye istekli,” dedi bir ilerici Süpervizör Connie Chan. “Ve bu sadece sembolik dinleme değil. Aktif olarak dinliyor.”

Geçen yılki belediye başkanlığı yarışında Lurie'ye kaybeden eski bir liberal olan eski uzun süredir süpervizör Aaron Peskin bile, Lurie'den yürüyüşe çıkma ve dükkan için son bir davetini kabul ettiğini söyledi. Peskin, yeni belediye başkanının farklı görüşleri dinlemeye istekli olduğunu takdir ettiğini söyledi.

Peskin, “San Francisco'nun hem ulusal algı hem de yerel algı için bir değişiklik yapması gerekiyordu” dedi.

Bol popüler olmayan kararlar ortaya çıkıyor. Aralarında şef, 1 milyar dolara yaklaşan bir boşluk bütçesi açığı, neredeyse kesinlikle süpervizörler kurulu ve şehrin kamu işgücü sendikalarıyla kapsamlı kesintiler ve zorlu müzakereler gerektirecek bir sayıdır.

Lurie, yeni politikalarının, ülkenin başarısız uyuşturucu savaşının ve teknoloji liderleriyle olan sıkı bağlantılarından şüpheci olanların tekrarlanacağı konusunda bazı önde gelen topluluk gruplarından geri çekildi.

San Francisco siyasetinde teknoloji parasını izleyen ilerici bir grup olan Phoenix projesinin başkanı Julie Pitta, “Belediye binasında oynama ödemesi bir atmosferimiz var” dedi. “Belediye Başkanı Lurie, bu insanların kendisine verdikleri yardım için bir şey istemeyeceğini düşünüyor mu?”

En azından Lurie, hem övgüleri hem de eleştirileri adım adım alıyor. Zaten bir yeniden seçim kampanyasına girdi ve memleketini her turistin ziyaret etmek istediği ve her işletmenin dükkan açmak istediği bir şehir olarak yeniden kurmanın daha fazla zaman alabileceğini söyledi.

“Sanırım güçlü bir başlangıç yapıyoruz,” dedi Lurie. “Ama beklentilerim gökyüzü yüksek.”