Bu eski belgesiz kongre üyesi, Trump'ın yapmadığı vatanseverliği anlıyor

Nesrin

New member
Temsilci Robert Garcia'nın akrabaları, Perulu kökenli bir çoğu, son zamanlarda ona, federal ajanlar görünüşte kahverengi insanları istediği gibi yuvarladıkları için onlarla kimlik taşımaları gerekip gerekmediğini soruyorlar.

Cevabı? Evet, ama korkunun direnişe izin vermesine izin vermeyin.

Geçen hafta, Cumhurbaşkanı'nın bir faturanın telefonla konuştuğu bir fatura konuştuğu ev katını, “İnsanların topluluklara koşan ve insanları toplama ve insanları kepçeleyen tüfekleri görme ve insanları toplama terörü ile ne oluyor, bu ciddi bir an,” dedi.

Ancak Garcia, “Tüm bunların gerçekleşmesine ve bu eylemler için hesap verebilirlik olmamasına izin veremeyiz” diye ekledi.

Bu günlerde Garcia tamamen hesap verebilirlik ile ilgili. Long Beach temsilcisi son zamanlarda Demokratik kongre akranları – üç yıldan az bir süre sonra – azınlık partisinin Gözetim ve Hükümet Reformu Güçlü Ev Komitesi'ndeki en büyük işi için seçildi.

Hükümet kazanmayanlar için bu, Trump'a karşı geri dönmek için en önemli bir konum. Başkan'ın dediği gibi, bu çok önemli! Özellikle genç bir adam için – çünkü genellikle rol kıdemle eski bir politikacıya gider.

Bu, ben de dahil, 47 yaşındaki Garcia'nın içeriden gelen Zohran Mamdani – Belediye Başkanlığı'ndaki son kazancı Demokratları seçmenlerin savaşçıları istedikleri gerçeğiyle sarktığını ve vatanseverliğin sadece Maga'nın karar vermediği değil.

Garcia, Amerika versiyonunun – utanç verici derecede kapsayıcı, uygun fiyatlı ve adil olan – bileşenlerinin istediği ve savaşması beklenen biri olduğu aynı enerjiye ve güvene sahiptir.

“Bu ülkeyi seviyorum,” dedi Garcia. “Trump ve minyonlarının gerçek vatanseverliğin ne olduğunu anlamıyor gibi hissediyorum.”

Garcia'nın meslektaşlarım Seema Mehta ve Andrea Castillo'nun uzun zaman önce yapmadığı fantastik profilini kaçırdıysanız, size önemli noktaları vereceğim. Garcia, 5 yaşındayken Peru'dan bu ülkeye geldi, ailesi çok fazla güvenlik ve fırsat arıyor.

Aile vizelerini aştı ve milyonlarca belgesiz Kaliforniyalıya çok fazla çalıştı, daha fazla umutla ve Amerika'nın Amerika'yı kucakladığı şekilde kucakladığı bir gün hayalini kurdu.

Annesi evleri temizledi ve tasarruflu bir mağazada çalıştı. Garcia kendine İngilizce okuma Süpermen çizgi romanını öğretti. Okulda başarılı oldu ve üniversitede olduğu zaman, tüm insanların Ronald Reagan ona 1986 Göç Reformu ve Kontrol Yasası ile vatandaşlık yolunu sundu. Onu yakaladı.

“Anayasaya yemin ettiğimde, bu aslında benim için bir şey ifade ediyor” dedi. “Vatandaşlık için savaşmak zorunda kaldım.”

Garcia kamu hizmetine girdi ve şehrin en genç, ilk eşcinsel ve ilk Latino belediye başkanı Long Beach belediye başkanı seçildi. Sonra 2022'de Kongreye atladı ve birinci sınıf öğrencisi Demokratik sınıfının başkanı oldu.

O Amerikan Rüyası. Ama aynı zamanda, bir zamanlar belgesiz olduğu ve belgesiz bir kişinin yapabileceği en kötü şeyi yaparak onu asla affetmeyecek olan en sağdaki bazılarına Amerikan kabusu.

“Ben kimim,” dedi. “Ben bir ABD vatandaşıyım. Burada olmak ve onun olduğu gibi hizmet etmek için de hakkım var ve Donald Trump'tan korkmuyorum.”

Garcia'nın Kongre'deki hızlı artışı onun sadece bir kavgacı değil, bir incelikli olduğunu gösteriyor. Garcia, Gözetim Komitesi'ndeki iş için 70 yaşındaki Massachusetts Temsilcisi Stephen Lynch'i yendi. Ve ondan önce, 76 yaşındaki Maryland Temsilcisi Kweisi Mfume, destek yoktu. Ayrıca, kendisi için akıllı bir pugilist olarak bir isim yapan 44 yaşındaki Texas Temsilcisi Jasmine Crockett'i en iyi şekilde kullandı.

“Sayılarla, liderlik tarzımın tam olarak ne olmadığı açıktı [Democrats] Arıyordum ve bu yüzden ileri itmenin ve bunu azaltmaya çalışmanın benim için adil olduğunu düşünmedim, ”dedi Crockett, teklifini bıraktıktan sonra Politico'ya.

Garcia, iyi bir yönetici olmanın sıkıcı gerekliliği ile, Long Beach'i çalıştırmaktan öğrendiği bir şeyle birleştirebildi. Garcia'nın komite rolü şimdi Virginia Temsilcisi Gerry Connolly Mayıs ayında kanserden öldüğünde açıldı.

New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez, uzun zamandır Demokrat Parti'nin genç itfaiyesini düşündü, bu yılın başlarında işi aradı, ancak yıllarca süren nüfusuyla Connolly lehine reddedildi. Ancak bu Mamdani'den ve partinin yaş ve tutumdan fazla olan iç patlamasından önceydi.

Ocasio-Cortez rolü ikinci kez takip etmemeye karar verdi, ancak Garcia kendi şansını denemeye karar verdiğinde konuştuğu ilk insanlardan biri olduğunu söyledi.

“Partinin kuşak değişimini karşılaması gerektiği açıktı” dedi. “Orada yeni fikirler isteyen, Trump'a karşı agresif olmamızı isteyen bir yer var.”

Her iki Kongre Meclisinde de azınlıktaki Demokratlar ile, Trump gündemini durdurmak için çok fazla Garcia veya Demokrat yapamaz. Ancak Garcia, gürültü yapmak, gelecekteki eylem için işaretleyiciler ayarlamak ve gerçeği konuşmak önemlidir – Garcia ve Demokratların çoğunluğu olduğu bir süre için zemin hazırladı.

“İlk şey, yolsuzlukla mücadele gündemine sahip olmak konusunda ciddi olmalıyız, bu da tüm korkunç yollara bakmayı içeren [Trump’s] Kendini ve ailesini zenginleştiriyor, ”dedi Garcia.

Kripto para biriminin yatırımcıları için süslü akşam yemeği, Katar Jet, yeni parfümü. Trump'ın başkanlıktan yararlanan örnekleri çoktur.

Garcia buna “muazzam grift” ve “demokrasimiz için büyük adımlar” diyor.

Ve sonra Trump'ın göçmenlik saldırısının mimarı Kaliforniyalı Stephen Miller var.

Demokratlar iktidara geri dönerse ve gözetim komitesi Demokratlar mahkeme celbi yayınlayabilir ve soruşturma yapabilirler, “Stephen Miller'ın soruları cevaplaması gerektiğinden emin olabilirsiniz” dedi Garcia. “Elon Musk'un gözetim komitesinin önünde sorular sorulması gerekiyor. Böylece gündem kritik olacak.”

Ama aynı zamanda, hepsi Trump ile ilgili değil.

“Ayrıca ileriye dönük bir gündemimiz olmalı, hükümetin nasıl daha iyi çalışmasını sağlıyoruz?” dedi. “Ne tür bir ülke hakkında daha büyük bir soru, sadece şu anda yaşamak istediğimiz değil, gelecekte ne tür bir ülke inşa edebileceğimiz hakkında daha büyük bir soru.”