Azalan nüfuzla, Kongre'deki Kaliforniyalılar Trump'ın gündemine karşı mücadele etmek için mücadele ediyor

Nesrin

New member
Washington – California-Başkan Trump'ın politikalarına karşı kendini ilan eden liberal direniş-uzun zamandır ülkenin siyasetinde büyük bir sese sahipti.

Ancak şimdi, Cumhuriyetçi Beyaz Saray'a geri dönerken, Kongre'deki devletin Demokratlarının çoğu başka bir savaş için hazırlanıyorlar – sağlam orman yangını kurtarma finansmanını sağlamak, eski Başkan Biden'in politikalarını korumak ve partilerinin ulusun daha geniş sosyal ve mali hırslarını ilerletmek için kutuplaşmış sermaye.

Senatör Alex Padilla, “Bu zorlaşıyor, ama yine de yapılabilir ve gerekli” dedi. Buz fırtınaları Teksas'ın sarkmalarını azalttıktan sonra ülkenin elektrik şebekesini düzeltmek için milyarlarca dolarlık federal fon sağlayan bir çaba. Padilla, bir eyalet yasama komitesine başkanlık ettiği deneyimini çektiğini söyledi.

“Bu sorunların bazıları hakkında bilgili bir şekilde konuşabildim ve ilerleme kaydettik, değil mi? Bu, üstlenmeye çalıştığım birkaç şey için bir model oldu, ”dedi Padilla bu ayın başlarında Senato ofisinde bir röportajda. “Kuşkusuz, kıdem yardımcı olabilir. Bence, daha da önemlisi, ilişkilere ve bilgiye geri dönüyor. ”

Yine de, Porter Ranch sakini önümüzdeki yıllarla ilgili endişeleri olduğunu kabul ediyor.

Padilla, “En büyük hayal kırıklığım, cumhuriyetçi meslektaşlarımın kaç tanesinin bana kapalı kapılar ardında 'hayalperestler ve çiftlik işçileri ve diğerleri hakkında doğru şeyi söyledikleri, ancak bunu kamuya açık bir şekilde söylemeye istekli olmadı” dedi. Trump'ın yasal izin almadan ülkeye getirilen gençlerle ilgili son açıklamaları hakkında yürekten ama şüpheci. “Ona açık olmalıyım, çünkü bunu 'hayalperestlere' borçluyum ve bunu bileşenlerime borçluyum, bu yüzden asla pes etmeyeceğim.”

Padilla, Kamala Harris'in 2020'de başkan yardımcısı seçildikten sonra Senato'ya atandı. Sadece dört yıl ofiste, devletin ülkenin başkentindeki azalan nüfuzunun simgesi.

Kaliforniya onlarca yıl boyunca Kongre'nin her iki odasında da sallandı. Sonra Sen. Barbara Boxer emekli oldu ve Sen. Dianne Feinstein öldü. San Francisco'dan Demokrat Nancy Pelosi ve Bakersfield'dan Cumhuriyetçi Kevin McCarthy artık Meclis Başkanı değil.

52 Meclis üyesiyle Kaliforniya, hala en büyük devlet heyetine sahip, kararlı olan 43 Demokrat da dahil olmak üzere, birçoğunun Trump'ın göç ve üreme hakları gibi konulardaki politikalarına karşı karar verdiği bir zamanda seçmenlerin ideallerine karşı çıkmaları gerekiyor.

Temsilci Ro Khanna (D-Fremont), Trump yönetiminin doğum hakkı vatandaşlığını “anayasaya aykırı” olarak ortadan kaldırma hareketini reddetti ve cumhurbaşkanının federal hükümetteki çeşitlilik, eşitlik ve dahil etme girişimlerini kapatma kararını azalttı.

Kaliforniya Atty'yi alkışladı. Trump yönetiminin göçmenlik politikası geri dönüşlerine karşı geri dönmede ön ve merkezli bir rol alan bir Demokrat olan General Rob Bonta. Ancak Khanna, Trump yönetiminin Kongre'deki politika hedeflerini engelleme konusundaki sınırlamalarını da kabul etti.

Khanna, California kongre heyeti “bu konularda olabildiğince vokal olmalı ve neler olup bittiğini göstermeli ve neler olup bittiğinin hikayelerini anlatmalı” dedi.

Kaliforniya delegasyonunun dikkatinin çoğu Los Angeles'taki yangın ve felaket yanıtı tarafından tüketildi. Khanna, yeni seçilen Temsilci George Whitesides (D-Agua Dulce) ile birlikte, orman yangını parçalayan alanlarda kundaklama veya yağma işlemeyi federal bir suç haline getirecek mevzuat getirmeyi planlıyor. Padilla, son zamanlarda federal vahşi doğa itfaiyecileri için ödeme artıracak ve geçici afet barınaklarından uygun fiyatlı konut oluşturacak bir fatura paketi tanıttı.

Temsilciler Sara Jacobs (D-San Diego), Laura Friedman (D-Glendale), Luz Rivas (D-North Hollywood) ve Whiteides Cuma günü Federal Acil Durum Yönetim Ajansı ve Konut ve Kent Dairesi liderlerini zorunlu kıldı. Federal felaket müdahalesinde yer alan bürokrasiyi kolaylaştırmak ve koordine etmek için gelişme. Şu anda, 30'dan fazla federal ajans dahil, parçalanma ve Jacobs'un geçen yıl yıkıcı selden sonra ilk elden gördüğünü söyledi.

“Bu felaketten sonra, yardım için nereye döneceğini bilmeyen birçok kurucudan duydum. Federal ajanslardan yavaş tepkilerle karşılaştılar ”dedi. “Sonunda yardım aldılar, ama çok az, çok geçti.”

Diğer Kaliforniya milletvekilleri öne çıktı Bir dizi fatura felaketi ele almak için.

Ancak felaket yardımı bile Washington'un siyasetinde asıldı. Kaliforniya'dan gelen demokratik meslektaşları ile birlikte, bölgeyi hurst ateşinde yakılan alanları içeren Rivas, ev konuşmacısı Mike Johnson (R-La.) Ve Trump'ın önerdiği gibi herhangi bir federal orman yangını yardımının koşullarla gelmemesi gerektiği açık sözlüdür. . Trump, Güney Kaliforniya yangınlarının siyasi politika gündeminin diğer kısımlarını “daha kolay” yaptığını söyledi, ancak Cuma günü bölgeye bir ziyarette, “Bunu gerçekten işe yaratmak için birlikte çalışmalıyız” dedi.

Rivas, “Cumhuriyetçiler bunu bu felakete verilen yanıtla ilgisi olmayan başka bir şey elde etmenin bir yolu olarak kullanmaya çalışıyorlar” dedi. “Ve böylece hepimiz bunun içinde birleştirildik, bunun gerçekleşmediğinden emin oluyoruz.”

Washington'daki California'nın seçilmiş Demokratlarının çoğu, şimdi derin kutuplaşmış Kongre ile boğuşuyor, siyasi kariyerlerinin çoğunu eyalet yasama organı gibi Demokrat egemen bedenlerinde geçirdi.

Temsilci Dave Min (D-Irvine), ABD Senatosu için koşmak için boşalmış Orange County koltuğu Katie Porter'ı kazandıktan sonra, eyalet Senatosu'ndaki bir süper büyüklüğün bir parçası olmaktan Meclis'teki Azınlık Partisine geçişine alışıyor.

Min, “Kazandığım bir evreni düşünmedim ve çoğunluk değiliz” dedi.

Kaliforniya Temsilcileri Pete Aguilar (D-Redlands) ve Ted Lieu (D-Torrance) Demokratik Caucus'un başkanı ve başkan yardımcısı olarak hareket ediyorlar. Ancak Kaliforniya'nın her zamanki Demokratik ağır ağırlık kadrosu olmadan, eyalet temsilcileri etki için savaşıyor. Cumhuriyetçiler ayrıca her Kongre Komitesi'nde iktidara sahiptir.

“Caucus tartışmalarımıza hakim olan bir şey, Demokratik meslektaşlarımla, özellikle birinci sınıf öğrencileriyle konuşmalarım – bu ortamda ne yapabiliriz?” Dedi. “Biliyor musun, çünkü hiçbir yere gidecek faturaları tanıtamıyorum.”

Mevzuatının başarılı olmasını çok az vurmuş olsa bile, Min mesajlarını zorlamaya devam edeceğini söyledi – son zamanlarda yapılan bir değişiklik gibi, Kaliforniya'nın orman yangını tepkisine federal yardımın koşullar içermemesi gerektiğini söyledi.

Kaliforniya ve Washington arasındaki uzun günlere alıştırırken ve yolculuk hızını tüketirken Min, koridordaki Cumhuriyet meslektaşlarına ulaştığını söyledi. Williamsburg, VA'daki yeni bir yeni üyenin geri çekilmesinde zaten birkaç arkadaş olduğunu söyledi.

“Koridorun o tarafında iyi insanlar olduğunu biliyorum. Maga Donald Trump gündemine oy vermek için çok fazla baskı altındalar ”dedi. “Ama bir noktada, umut şu ki, Kongre'nin bilinçli vicdanı olmaya devam edersek, belki de bazılarının soyulacağıdır.”

Diğerleri Washington'un kutuplaşmasına daha çok alışkın.

Aralık ayında göreve başlayan California Sen. Adam Schiff, Senato'nun daha kolej olacağı ve evin Trump döneminden önce ne olduğunu benzetmesi konusunda iyimser. Burbank'tan bir temsilci olarak, temsilcisi John Culberson (R-Texas) ile yakın bir ilişkisi olduğunu, çünkü her iki bölgesinin de büyük alan ve bilim ilgi alanları vardı.

“Houston Uzay Merkezi tarihinin bir parçasıydı. JPL'im vardı. NASA, uzay finansmanı ve öncelikleri söz konusu olduğunda çok ayrılmazdık ”dedi. “Kürtaj hakkında konuşmadık, silahlar hakkında konuşmadık, bizi bölen şeyler hakkında konuşmadık, ortak yönümüze odaklandık. … Ve benim düşüncem zaten, bir ay boyunca Senato'da olduktan sonra, bu tür ortaklıklar kurma fırsatının burada çok daha yaygın olması. ”

Yine de, seçilmiş liderler belirsizliği kabul ettiler.

“Teşvik edildim,” dedi Padilla. “Ama sadece bu yeni Kongrenin dinamiklerini, Meclis ve Senato'daki çoğunluklarını ve gelen Başkan Trump'ı anlıyoruz.”