Aday olmaması gereken tek başkan yardımcısı adayı Kristi Noem değil

Nesrin

New member
İnsanlar benim kedili bir kadın olduğumu düşünüyorlar, ama bunun tek nedeni köpeklerin bakımının yüksek olması ve yıllardır sık sık seyahat etmemdir. Ben köpeklerini gezdirenlerin korktuğu kişiyim: Bir yabancı olarak ben de köpeklerine biraz sevgi verebileyim diye onları durduran köpek aşığıyım.

Doğal olarak ben de, Güney Dakota Valisi Kristi Noem'in bir zamanlar yavru köpeği Cricket'ı, görünüşe göre köpeğe benzediği için çakıllı bir çukurda idam ettiğini öğrenince rahatsız olan milyonlarca insan arasındaydım. Ve daha sonra ölüm alanına sürüklediği ve sadece başıboş ve “kokmuş” olduğu için vurduğu evcil keçi için biraz gözyaşı biriktirin.

Noem'in gelecek anılarında, görünüşe göre Donald Trump'ın aday arkadaşı olmak için seçmelere katılırken cesaretini, cesaretini ve silah gösterisini göstermeyi amaçlayan anlatımı, bunun yerine tüm siyasi görüşlerden Amerikalıları bir araya getirme gibi nadir bir etki yarattı – ona karşı tiksinti uyandırdı.

Köşe Yazarı

Jackie Calmes

Jackie Calmes ulusal siyaset sahnesine eleştirel bir bakış açısı getiriyor. Beyaz Saray ve Kongre'yi kapsayan onlarca yıllık deneyime sahip.

Sağcı uzman Ann Coulter, “Kristi Noem, solu ve sağı, uyanmışları ve Q-anon'u, transları ve homofobları oybirliğiyle kendisinin bir canavar olduğu önermesi etrafında birleştirmeyi başarıyor” dedi. gönderildi X'te.

Trump, Puppygate'e ağırlık vermedi. (Ancak kendisi bir bilgi verdi tanıtım yazısı Noem'in kitabı için: “Okumalısın!” Öyle mi?) Belki de dikkati dağılmıştır çünkü o kaleme alındı Manhattan ceza mahkemesinde. Ya da belki o çok nadir bir tür olduğu için köpekleri sevmiyor gibi görünüyor; Trump, yüzyıldır böyle bir şeye sahip olmayan tek başkandır. Aklında köpekler var çok fazlaama her zaman kadınlar, teröristler ve siyasi düşmanlar hakkında aşağılayıcı bir şekilde havladığında (“köpek gibi boğuldu” “köpek gibi terkedildi” benziyor “bir köpek,” “köpek gibi öldü”).

Ancak Trump'ın yardımcıları, bir anonimlik örtüsünün arkasına saklanarak, geleneksel düşünceyi hemen doğruladılar: Noem, Trump'ın başkan yardımcısı seçimi konusunda neredeyse kesinlikle diskalifiye edildi. Kelime oyunu olarak amaçlandığı gibi başlık Murdoch'ların New York Post'unda bu hafta şöyle yazıyordu: “Köpek yavrusu öldürme tartışmasından sonra Trump'ın başkan yardımcısı olarak Kristi Noem'in 'hiç şansı yok': kaynaklar.”

Şimdi beni rahatsız eden de bu: O kadar çok şey var ki meli Joe Biden'ın seçimini sorgulaması ve Trump'ın sonucu tersine çevirme ve iktidarın barışçıl transferine direnme çabalarını desteklemesinden başlayarak Noem'i başkanlık için ilk sırada olmaktan diskalifiye etmek için bir köpek yavrusunun öldürülmesi gerekti. Aslında onu diskalifiye edin.

Çarpık siyasetimizin ne kadar güzel bir kanıtı.

Trump'ın kısa listesinde yer aldığı söylenen diğer tüm Cumhuriyetçiler, benzer şekilde onun 2020 hakkındaki asılsız, antidemokratik şikayetlerini dile getiriyor. Ve evet, listenin en tepesindeki adamın seçim inkarcısı ve ayaklanma kışkırtıcısı olduğu düşünüldüğünde, bunun şu sonucu çıkardığını anlıyorum: Onun 2 numaralı adayı olarak söylediklerini tekrarlayan ve emirlerini bir köpek gibi anlayan bir aday isteyeceğim, değil mi?

Veya Güney Carolina'dan Senatör Tim Scott, Florida'dan Marco Rubio ve Ohio'dan JD Vance gibi; Temsilciler New York'tan Elise Stefanik ve Florida'dan Byron Donalds; Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum ve Trump'ın rakibi ve dalkavuk Vivek Ramaswamy, onun başını sallamaya istekli diğer sözde kucak köpekleri arasında.

2016 kampanyası sırasında o zamanın rakibi Rubio hırladı Trump hakkında: “Gelecek yıllarda sağda, medyada ve genel olarak seçmenlerde Donald Trump'ı destekleme tuzağına nasıl düştüklerini açıklamak ve haklı çıkarmak zorunda kalacak pek çok insan var.” Şimdi – Trump'ın görevden alınması, bir ayaklanma ve dört suçlamanın ardından – tamamen tuzağa düşmüş olan kişi Rubio oldu. Bu hafta öyleydi tweet atmak Trump'ın New York'taki susma davasında “Biden yanlısı demokrat 'yargıç'a” karşı. Tıpkı ustası gibi.

Vance, Trump'a aday olan başka bir aday. “Ben Asla Trump'ı sevmeyen bir adamım” dedi söz konusu 2016'da bir arkadaşına Trump'ın “Amerika'nın Hitler'i” olabileceğini öne sürdü. Ancak ABC'nin “Bu Hafta” programında Şubat ayında Vance, 6 Ocak'ta yaşananları sorduğu için ev sahibi George Stephanopoulos'a sert çıkıştı ve ardından, eğer başkan yardımcısı olsaydı Biden'ın seçimini onaylamayı reddedeceğini itiraf etti.

Vance ve diğer başkan yardımcısı özentilerinin bildiği gibi, Trump tam bir sadakat talep ediyor. (Peki neden köpeği yok?)

Eylül ayında Güney Dakota'da düzenlenen bir mitingde Noem, Trump'ın yeniden seçilmesini desteklemek için nispeten erken davrandı. O zamanlar o söz konusu kendisinin “bir kalp atışıyla” başkan yardımcısı adayı olacağını ekliyor: “Trump'ın Beyaz Saray'ı geri alacaksa güçlü bir ortağa ihtiyacı var.”

Peki bir kadın böyle bir güce sahip olduğunu en azından Trump ve MAGA dünyasına nasıl gösterebilir? Noem, yollardan birinin kendi kendini tanıtan kitabı “Geri Dönüş Yok”u yazmak olduğuna karar verdi ve bu kitabına Cricket'in, 14 aylık tel saçlı bir işaretçinin ve bir aile keçisinin vurulmasıyla ilgili çok sayfalı anlatım gibi anekdotlar ekledi.

Onun anlatımında, ilk kez tarafından açıklandı To koruyucuköpek yavrusu “saldırgan bir kişiliğe” sahipti ve “heyecandan aklını kaçırmış” bir sülün avını sekteye uğratmıştı – ve “eğitimli bir suikastçı” gibi komşunun tavuklarına saldırdı. Noem bir silah aldı ve Cricketı çukura götürdü: “Hoş bir iş değildi ama yapılması gerekiyordu.” Sonra “iğrenç ve kötü” keçiyi de gönderebileceğini düşündü. İki atış gerekiyordu.

Ne kadar güçlü. Günlerce süren ihbarların ortasında, güya güçlü olan Noem silahlarına sarıldı. gönderme çevrimiçi bölümün onun “zor kararlar” verme yeteneğinin ve “gerçek, dürüst ve politik olarak doğru hikayeler” konusundaki becerisinin nasıl vurgulandığını anlattı.

Gizli Servis ajanlarının bıktığı kadar Biden'ın ısırmaya hazır Alman kurdu KomutanNoem'in zavallı Cricketa yaptığı gibi, herhangi birinin silahlarını ona çekmek istediğine inanmak zor.

Umarım başkan adaylarını öldürmüştür. Doğru sebeplerden dolayı olmadığı için üzgünüm.

@jackiekcalmes